ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Soia — fasole asiatice: Fapte şi FictionAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Bean asiatice: Fapte şi Fiction

În ultimii 15-20 de ani, soia şi produsele capturat literalmente pe piaţă, şi odată cu aceasta - stomacuri noastre. Mai ales zhaluyut soia vegetarieni. Dar daca e ok? Autoritate american Ecologiştii »jurnal (Ecologist) postat de altă zi un articol foarte critic despre soia.

"Se pare ca erezie într-o lume umplut cu soia, - scrie" ecologist "- dar noi încă susţin că putem avea o dietă sănătoasă, şi fără soia. Cu toate acestea, având în vedere cât înrădăcinată în dieta noastră de soia ar necesita eforturi herculean să-l excludă de la el. "

Pe de altă parte, din Asia Portal Asia Unul din elaborarea unui titlu de promiţătoare "dreptul Mananca, traiti bine" gura "lider de experţi cu privire la alimentaţie," Sherlyn Kek (Sherlyn Quek) laudă soia ca corifeu alimentare ", în conformitate cu Madame Kek, soia nu este doar capabil oferi alimente sănătoase şi gustoase, dar şi "proteja împotriva cancerului de sân, deşi cu avertisment: daca acesta este inclus în dieta de la o vârstă fragedă.

Articolul nostru spune despre soia, şi o pune cititorul direct la instanţa de două întrebări: cât de utile (sau dăunătoare), soia, şi cât de utile (sau dăunătoare), de modificare genetică sale?

Cuvântul "soia" Astăzi, se pare, toată lumea a auzit de-al treilea. Şi, adesea, soia apare înainte de omul de pe stradă în diferite lumină foarte - de la un substitut al amenzii pentru proteine din carne ", produse finite, semifabricate şi instrumente pentru a sprijini sanatatea femeilor si frumusete la o alimentare modificate genetic vicios, este dăunătoare pentru toată lumea, în special pentru partea de sex masculin din lume, deşi, uneori, pentru de sex feminin.

Ce a determinat o astfel de răspândit în proprietăţile caracteristice nu sunt plante exotice cel mai mult? Să încercăm să înţelegem.

Pentru a începe să spun câteva cuvinte despre ceea ce soia în forma sa originală. Soia primul - acest lucru nu este un mijloc de scădere în greutate, găluşte ieftine, sau înlocuitor de lapte, precum şi cele mai comune de fasole, care este acasa, la Asia de Est. Aici sunt cultivate pentru mai multe milenii, ci de fasole pentru Europa "a ajuns" până la sfârşitul al XVIII-lea - începutul secolului al XIX-lea. Cu o uşoară întârziere, urmată de Europa, au fost făcute din culturile de soia din Statele Unite şi Rusia. După o perioadă scurtă de timp, soia şi uşor de implementat în producţia de masă.

Şi nu e de mirare: soia - este foarte bogata in proteine dieta vegetariana. Deoarece soia este o mulţime de produse alimentare, este utilizat pe scară largă pentru îmbogăţirea de proteine de diferite feluri de mâncare. Popular în Japonia, un produs numit "tofu" - nimic de genul caş de fasole, care este preparat la rândul său, de la laptele de soia. Tofu, conform studiilor, are o serie de proprietăţi utile, inclusiv nivelurile de scădere a colesterolului din sânge şi de prevenire a osteoporozei. Tofu, de asemenea, protejeaza organismul de dioxină şi, prin urmare, reduce riscul aparitiei cancerului. Iar acesta este doar un exemplu de proprietăţile de produsele din soia.

Se poate concluziona că toate calităţile de mai sus şi are o bază de soia, tofu de la care se face. Într-adevăr, în conformitate cu avizul existente de soia are un număr de substanţe care au un impact benefic asupra sănătăţii umane: izoflavone, genistin, acid fitic, lecitină de soia. Izoflavoni poate fi caracterizat ca un antioxidant natural, care, potrivit medicilor, creşte puterea de oase, un efect pozitiv asupra lui sănătatea femeilor. acţiona ca izoflavoni estrogeni naturale şi de a uşura discomfort in timpul menopauzei. Genistin - o substanţă care, în fazele incipiente poate opri dezvoltarea cancerului, şi acid fitic, la rândul său, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase. lecitină de soia este extrem de benefic pentru organism ca un întreg. Argumentele în favoarea soia subkreplyayutsya argument puternic: boabe de soia de mai mulţi ani o parte integrantă din dieta copilului şi a populaţiei adulte de soare în creştere, cu aparent fara efecte secundare nocive. Dimpotrivă - japonez pare să demonstreze indicatori de sănătate bună. Dar nu numai în Japonia consuma regulat soia, acest lucru este China şi Coreea. În toate aceste ţări, soia înapoi la istoria antică.

Cu toate acestea, destul de ciudat, există un punct de vedere complet diferit de soia, de asemenea, sprijinite de cercetare. Conform acestui punct de vedere, un număr de substanţe din soia, inclusiv izoflavoni şi de mai sus, precum şi de acid fitic, lecitină de soia, provoca daune substanţiale pentru sănătatea umană. Pentru a înţelege această problemă, ar trebui să se uite la argumentele de adversarii de soia.

Potrivit contra taberei, izoflavone afecta funcţia de reproducere a omului. Este o practică uzuală - formula de hrana pentru sugari copii în loc de analogic soia obişnuită (din cauza reacţii alergice) - conduce la faptul că corpul copilului primeşte izoflavoni de zi cu zi, echivalentul a cinci pilula. Sub formă de acid fitic, aceste substanţe sunt conţinute în aproape toate tipurile de legume. În soia nivelul de această substanţă în comparaţie cu alte plante din familia au fost oarecum mai ridicat. acid fitic, precum şi mai multe substanţe în alte soia (lecitină de soia, genistin), bloc procesul de aportul de substanţe nutritive, în special magneziu, calciu, fier si zinc, care, în final poate duce la osteoporoza. În Asia, patria de soia, osteoporoza prevenite prin consumul de alimente, împreună cu fructe rele de fasole, un număr mare de fructe de mare şi de bulion. Dar mai grav, "toxine soia" poate afecta în mod direct organele interne şi celulele din corpul uman, distrugând şi modificarea ei.

Cu toate acestea, o mai multe fapte interesante plauzibil şi altele. În Asia, soia nu este utilizat ca răspândită ca ar putea părea. Conform documentaţiei istorice, soia este utilizat pe scară largă în produsele alimentare în ţările asiatice, mai ales de oameni saraci. Procesul de pregătire a soia a fost destul de complicată şi a implicat un foarte lung de fermentare şi timp de gătit ulterioare. Acest proces de pregătire prin fermentarea "tradiţionale permite de a neutraliza aceste toxine descris mai sus. Vegetarienii din SUA şi Europa, nu gândesc despre consecinţele, consuma aproximativ 200 de grame de tofu şi câteva pahare de lapte de soia de 2-3 ori pe săptămână, ceea ce depăşeşte de fapt, consumul de soia în ţările din Asia unde este consumată în cantităţi mici şi nu ca principal produs alimentar, ci ca un aditiv alimentar sau condiment.

Chiar şi lăsând la o parte toate aceste fapte şi că soia nu provoacă nici o daună de corp, este un alt factor care este foarte greu să nege: Aproape toate produsele de soia de astăzi sunt produse din soia modificate genetic. Dacă la cos zi toată lumea a auzit de-al treilea, apoi pe produsele alimentare modificate genetic şi organisme, cu siguranţă, în fiecare secundă.

În general, transgenice sau modificate genetic (MG), produsele alimentare - un produs derivat în principal din plante, în care DNA a fost introdus unele gene speciale nu este prezent, aceasta planta din natura. Aceasta se face, de exemplu, că vacile dau lapte mai grasi, iar plantele devin rezistente la erbicide şi insecte. Aceasta sa întâmplat cu soia. În 1995, firma americana Monsanto a lansat soiei modificate genetic rezistent la erbicidul glifosat, care este utilizat pentru a controla buruieni. soia New savurate: azi mai mult de 90% din culturi - transgenice.

În Rusia, ca şi în majoritatea ţărilor, a interzis plantarea de soia modificate genetic, cu toate acestea, ca, din nou, în majoritatea ţărilor din lume, Maugerfi liber importate. Cele mai multe low-cost alimente comoditate in supermarket-uri, începând cu chiftele de gătit apetisant în căutarea rapidă şi alimente pentru copii ori de finisare care conţin soia modificate genetic. Conform regulilor de pe ambalaj indică în mod necesar produsul conţine transgenelor sau nu. Acum devine deosebit de modă în rândul producătorilor de: produse sunt pline de cuvinte "nu conţine OMG-urilor (modificate genetic obiecte).

Desigur, carnea de soia aceeaşi mai ieftin decât omologul său natural, dar pentru vegetarieni fierbinte, astfel încât toţi un cadou, dar prezenţa OMG-urilor în produsele alimentare nu este binevenit - nu pentru nimic faptul că negarea sau ascunderea existenţa transgene într-un anumit produs va fi urmărită penal. În ceea ce priveşte soia, Rusă Asociaţia Naţională pentru Siguranţa genetică a realizat un studiu cu privire la rezultatele care au efectuat o legătură clară între consumul de lucruri care trăiesc în produsele alimentare de soia modificate genetic şi de sănătate a urmaşilor acestora. În puii de şobolan, care, în făină de soia transgenice a fost adăugată, a fost o rată a mortalităţii ridicată, precum şi de subnutriţie şi prea slăbit condiţie. Pe scurt, nici prea luminos.

Vorbind de câştig material, trebuie să spunem că majoritatea producătorilor de soia, dar mai ales este producătorii de soia modificate genetic, l-au poziţionat ca un produs foarte sanatos, in cazuri extreme - nu la toate dăunătoare. Evident, aşa cum au fost, o astfel de producţie la scară largă aduce bun venit.

Este sau nu este de soia - rezolvă fiecare independent. Soia, fără îndoială, conţine unele caracteristici pozitive, dar partea negativă, din păcate, cele mai multe dintre aceste calităţi se suprapun. Se pare că părţile aflate în conflict ar putea duce la infinit diverse pro şi contra, dar trebuie să se bazeze pe fapte. Soia în forma sa iniţială nu a fost adecvat pentru consum. Acest lucru vă permite să faceţi (poate câteva curajos) a concluzionat că natura a unei instalaţii pentru consumul uman nu a fost planificată. Soia necesită o manipulare specială, care în cele din urmă le transformă în produse alimentare.

Un alt fapt: boabe de soia conţin un număr de toxine. De prelucrare de soia au avut în mod semnificativ diferită de cea utilizată astăzi. Aluat aşa-zis tradiţionale a fost nu doar mult mai complex de prelucrare, dar, de asemenea, să neutralizeze toxinele conţinute în soia. În cele din urmă, faptul ultima nu poate fi negat: mai mult de 90% din produsele din soia de azi sunt realizate din boabe de soia modificate genetic. Acesta nu ar trebui să fie trecute cu vederea, folosind produsele din soia în dieta dumneavoastră sau de a lua într-un supermarket regulate între un produs natural şi ei - de multe ori mai ieftin - omologul soia. Este evident regula de aur a manca sanatos - poate fi folosit ca alimente naturale, neprocesate.

Surse:
SoyOnline
GM Soia Dezbatere

Andrei Nikiforov
chaskor.ru

Vineri, 23 ianuarie 2009
Vizualizări: 3651

Citiţi de asemenea

Probabil că toată lumea a auzit despre grîul încolțit. Într-o zi de germinare în apă, puterea vitală a grîului crește ...
74
De ce acest lucru a fost păstrat secret atît de mult timp?Numeroase studii au demonstrat că lămîia are proprietăți ant...
69
Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
228
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
320