ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sol fertil — ușor!
Acum, pentru mai mulți oameni, solul fertil este o utopie. O abordare pur consumeristă a creşterii plantelor distruge stratul fertil al solului. Unii agronomi consideră că solul fertil este un pământ cu o anumită compoziție chimică. O astfel de concepţie este complet eronată, dar anume ea duce la distrugerea solului.

 

După cum se ştie, stratul fertil al solului este relativ subţire şi se află la suprafaţă pământului. De asemenea, știm cu toții că pentru o dezvoltare normală a plantelor, solul în care ele cresc trebuie să fie afânat. Agronomii susţin că pentru a obţine acest lucru, trebuie să săpăm pământul în mod regulat. Prelucrând solul, la început îl transformăm în pământ, apoi în nisip și în cele din urmă, în praf. Iar, mai apoi respirăm cu el.

 

 

 

O altă greșeală este modul în care sădim plantele. Diferite plante consumă și produc diferite microelemente. Dacă pe răzor cresc diferite plante, ele se susţin reciproc și practic nu necesită îngrijire. Și dacă întregul pat este umplut cu plante de o singură specie, atunci acestea încep să lupte între ele pentru un loc sub soare. Ca urmare a lipsei de microelemente, obţinem plante bolnave. Noi încercăm să le vindecăm cu substanţe chimice şi din nou, după sfatul agronomilor, nemerim într-un cerc vicios.

 

Плодородная почва - это просто! 

 

Solul fertil este un organism viu, ci nu doar un număr de elemente chimice. Faptul că acesta conține multe microelemente este efectul secundar al caracterul său viu. Pentru a îmbunătăți fertilitatea solului, este necesar să perfectăm caracteristicile vii, iar solul viu, singur produce microelementele necesare.

În primul rând, solul fertil nu este pământ. Pământul este doar o bază în care se formează solul fertil.

Pentru a obţine un sol afânat trebuie timp de câţiva ani la rând să plantăm plante anuale cu rădăcinile lungi. Atunci când rădăcinile lor lungi se vor usca, vor rămâne pasaje, datorită cărora solul va fi afânat.

 

Плодородная почва - это просто! 

 

Pentru a obține oligoelemente necesare pentru plante, trebuie doar să nu lăsăm paturile goale sub soarele arzător. Parțial buruienile sunt plivite, parțial - lăsate, totodată, lăsaţi buruienile plivite tot aici, pe pat. În plus, sădiţi plantele în amestec şi nu formaţi paturi a parte.

Asta e tot, mai departe plantele și buruienile vor împărtăși microelemente între ele. Ultima problemă: de unde să luăm apă? Şi aici nu este nici-o problemă. Trebuie doar să acoperim răsadurile cu un strat de paie, frunze sau ace de conifere de 15 cm.
Acest strat se numește mulci. Mulți oameni care folosesc mulci, cred că el doar menține umiditatea. De fapt, mulci-ul, de asemenea, produce umiditatea. Deasupra și sub mulci temperatura aerului este diferită, din cauza acestei diferențe, pe mulci cad picături de rouă, atât de necesară plantelor.
Picăturile de rouă se formează nu numai în mulci, dar, de asemenea, în pasajele lăsate de rădăcinile vegetaţiei uscate, adică plantele anuale cu rădăcinile lungi aduc un beneficiu dublu.

 

Плодородная почва - это просто! 

 

Asta este toată tehnologia de fertilitate a solului. După cum puteți vedea, nimic nu este complicat. Solul fertil se face atât de simplu că ne este greu să credem în această simplitate, prin urmare noi încă suntem în căutarea unui îngrășământ magic care va face solul nostru fertil. Însă, adevărul este că acest îngrășământ nu există și nu poate exista.

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.com

 

Sâmbătă, 19 ianuarie 2013
Vizualizări: 5995

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
256
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
258
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
595
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
228