ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sol fertil — ușor!




Acum, pentru mai mulți oameni, solul fertil este o utopie. O abordare pur consumeristă a creşterii plantelor distruge stratul fertil al solului. Unii agronomi consideră că solul fertil este un pământ cu o anumită compoziție chimică. O astfel de concepţie este complet eronată, dar anume ea duce la distrugerea solului.

 

După cum se ştie, stratul fertil al solului este relativ subţire şi se află la suprafaţă pământului. De asemenea, știm cu toții că pentru o dezvoltare normală a plantelor, solul în care ele cresc trebuie să fie afânat. Agronomii susţin că pentru a obţine acest lucru, trebuie să săpăm pământul în mod regulat. Prelucrând solul, la început îl transformăm în pământ, apoi în nisip și în cele din urmă, în praf. Iar, mai apoi respirăm cu el.

 

 

 

O altă greșeală este modul în care sădim plantele. Diferite plante consumă și produc diferite microelemente. Dacă pe răzor cresc diferite plante, ele se susţin reciproc și practic nu necesită îngrijire. Și dacă întregul pat este umplut cu plante de o singură specie, atunci acestea încep să lupte între ele pentru un loc sub soare. Ca urmare a lipsei de microelemente, obţinem plante bolnave. Noi încercăm să le vindecăm cu substanţe chimice şi din nou, după sfatul agronomilor, nemerim într-un cerc vicios.

 

Плодородная почва - это просто! 

 

Solul fertil este un organism viu, ci nu doar un număr de elemente chimice. Faptul că acesta conține multe microelemente este efectul secundar al caracterul său viu. Pentru a îmbunătăți fertilitatea solului, este necesar să perfectăm caracteristicile vii, iar solul viu, singur produce microelementele necesare.

În primul rând, solul fertil nu este pământ. Pământul este doar o bază în care se formează solul fertil.

Pentru a obţine un sol afânat trebuie timp de câţiva ani la rând să plantăm plante anuale cu rădăcinile lungi. Atunci când rădăcinile lor lungi se vor usca, vor rămâne pasaje, datorită cărora solul va fi afânat.

 

Плодородная почва - это просто! 

 

Pentru a obține oligoelemente necesare pentru plante, trebuie doar să nu lăsăm paturile goale sub soarele arzător. Parțial buruienile sunt plivite, parțial - lăsate, totodată, lăsaţi buruienile plivite tot aici, pe pat. În plus, sădiţi plantele în amestec şi nu formaţi paturi a parte.

Asta e tot, mai departe plantele și buruienile vor împărtăși microelemente între ele. Ultima problemă: de unde să luăm apă? Şi aici nu este nici-o problemă. Trebuie doar să acoperim răsadurile cu un strat de paie, frunze sau ace de conifere de 15 cm.
Acest strat se numește mulci. Mulți oameni care folosesc mulci, cred că el doar menține umiditatea. De fapt, mulci-ul, de asemenea, produce umiditatea. Deasupra și sub mulci temperatura aerului este diferită, din cauza acestei diferențe, pe mulci cad picături de rouă, atât de necesară plantelor.
Picăturile de rouă se formează nu numai în mulci, dar, de asemenea, în pasajele lăsate de rădăcinile vegetaţiei uscate, adică plantele anuale cu rădăcinile lungi aduc un beneficiu dublu.

 

Плодородная почва - это просто! 

 

Asta este toată tehnologia de fertilitate a solului. După cum puteți vedea, nimic nu este complicat. Solul fertil se face atât de simplu că ne este greu să credem în această simplitate, prin urmare noi încă suntem în căutarea unui îngrășământ magic care va face solul nostru fertil. Însă, adevărul este că acest îngrășământ nu există și nu poate exista.

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.com

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 19 ianuarie 2013 9:33
Vizualizări: 6738

Citiţi de asemenea

Rețeta de varză murată fără sare de la Pola BragaDe ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o ...
147
Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
148
Toată lumea știe că pielea absoarbe bine tot ce interacționează cu ea. Aceasta se aplică și șampoanelor și este foarte...
287
Prin adăugarea în apă, această substanță stimulează procesul de eliminare a sărurilor în exces și a toxinelor periculoas...
175