Solar Powered Internet School — prima școală pe panouri solare

/ Vizionări: 2634

Solar Powered Internet School

 

Solar Powered  Internet School este primul proiect educațional al corporației sud-coreene Samsung. Scopul campaniei - asigurarea accesului copiilor și tinerilor din zonele sărace ale Pământului la tehnologii moderne în educație. Un an în urmă a apărut prima clasă mobilă din lume pe energie solară într-un mic sat Fomolong situat în suburbiile din Johannesburg, capitala Africii de Sud.

Soarele în serviciul economicoşilor (Video)

Sef al sucursalei sud-africane a Samsung Corporation pentru proiecte în domeniul tehnologiilor informaționale, Thierry Boulanger, a remarcat că doar o mică parte din proiecte similare trece cu succes la faza de exploatare, deoarece energia electrică este disponibilă doar pentru 25 % din populația țării. Problema lipsei de energie electrică este una dintre problemele cheie din regiune și determină decalajul tehnologic al comunităților africane cu lumea. Proiectul Solar Powered  Internet School  poate fi descris ca o clasă mobilă,complet independentă, cu un echipament care funcționează exclusiv pe baza energiei solare. Acesta este destinat să inițieze o campanie majoră care ar fi implicată în comunicații, oportunități educaționale și tehnologice pe întregului continent african. La urma urmei, unde altundeva dacă nu în Africa poate fi utilizată energia solară?

Solar Powered Internet School

10 hectare de panouri solare pe autodromul NASCAR din Pocono
10 hectare de panouri solare pe autodromul NASCAR din Pocono

Ce este o clasă mobilă de la Samsung ? Drept bază servește un container metalic de 12 metri. Acesta primește energie electrică de la panourile solare atașate la părțile frontale și acoperișul containerului. Panourile sunt realizate dintr-un material similar cu cauciuc care facilitează în mare măsură transportarea lor fără deteriorare. Panourile generează energie 9 ore în timpul zilei, furnizând electricitate la toate echipamentele pentru sala de clasă. Camera din interior este echipată cu tablă interactivă electronică de 50 - inch, laptop-uri cu acces la internet care lucrează pe energie solară, computere tablete GALAXY de la Samsung și în plus - camere de Wi-Fi. Clasa mobilă poate găzdui simultan 21 de elevi.