ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Somnul sănătos cu albine
 

 

"Noi dormim pe stupii de albine din martie pînă la sfîrşitul lunii septembrie".

 

Pe parcursul a zece ani, de o astfel de odihnă a avut parte familia unui pictor, Nicolae Iarovoi , alcătuită din soţie şi cei doi feciori, care şi-au vindecat toate maladiile!

 

În acest timp au dispărut toate bolile cronice şi a crescut capacitatea de muncă.

A început hobby-ul neobişnuit, destul de aleator. Soţia lui Nicolae, Anna, a căzut grav, s-a lovit de o piatră, după ce au apărut durerile de spate. Medicii au constatat că au fost strămutate vertebrele şi i-au recomandat femeii, o spitalizare periodică de două ori pe an. În urma tratamentului durerea se oprea, însă după cîteva săptămîni, apărea din nou. Femeia îşi îndeplinea treburile casnice, şezînd pe genunchi, chiar şi grădina, o prelucra astfel.

- Într-o zi, într-o astfel de poziţie s-a tîrît pînă la un stup cu albine şi s-a sprijinit de el. Deodată a simţit cum durerea dispare parcă după o injecţie! Şi pînă seara nu şi-a amintit de problemele cu coloana vertebrală. Despre descoperire i-a relatat soţului. După ce s-a născut această idee: ce s-ar întîmplă, dacă vom încerca să ne întindem pe stupi? Senzaţiile au fost plăcute şi neobişnuite. În primul rînd, pentru a ne sătura de somn, ne-au ajuns doar cinci ore şi capacitatea de muncă a fost foarte înaltă. La început, nu am fost siguri. Tot ne-am gîndit: cum vor reacţiona la astfel de vecini, albinele? Dar ele s-au dovedit a fi ospitaliere. La început, desigur, zburau, se uitau la cei care s-au stabilit în partea de sus. Dar apoi s-au calmat.

Deja timp de zece ani dormim pe stupi, din martie pînă în septembrie şi niciodată, nici eu, nici soţul, nici cei doi fii nu am fost muşcaţi de vreo albină! De spatele bolnav am uitat chiar în aceeaşi vară. În plus şi de inflamaţia cronică a para ovarelor.

- Într-un astfel de pat nu este rece pe orice timp, - spune Nicolae Iarovoi. - Albinele menţin temperatura de 36 grade pe tot parcursul anului. Omul are aceeaşi temperatură a corpului, astfel încît organismul nu se supraîncălzeşte sau nu se răceşte. "Dacă vom pune o saltea pe scînduri, nu va avea nici-un efect, dar cearşaful, este util".

Prisaca are o energie bună, un fundal natural, care restabileşte cîmpul biologic. Cînd omul se află deasupra unui stup, datorită microundelor, vibraţiei care vine de la albine, i se îmbunătăţeşte circulaţia sîngelui. Odihna deasupra stupilor este utilă, în special, pentru persoanele de după 30 de ani, deoarece la această vîrstă, celulele corpului nu se restabilesc aşa de bine în mod natural. Şi după o noapte în preajma albinelor, cînd te trezeşti, simţi că nu este nevoie de înviorare!

Apicultorul şi-a patentat know-how. Acum, pentru a utiliza invenţia lui în scopuri de producţie, trebuie să obţineţi permisiunea. Apropo, în SUA există de asemenea, ceva similar. Acolo, pentru a petrece noaptea la prisacă, oamenii plătesc 25 de dolari. Însă trebuie să veniţi cu patul pliant propriu. O altă observaţie : dacă ţineţi o ramă cu puiet de albine deasupra capului, peste cel puţin cinci minute, durerea de cap va trece. Aşa că invenţia are perspectivă, consideră Nicolae Iarovoi.

 

Autor: Galina Cojedubova

 

 

Sursa: rodoslava.ru

 

Luni, 28 mai 2012
Vizualizări: 5674

Citiţi de asemenea

Multe lucruri în lumea noastră sînt create special pentru femei, există chiar și plante medicinale pentru sănătatea feme...
90
În Germania, în permacultură există un astfel de concept "Teiche mit Spinat abdichten" - "a face fundul iazurilor impe...
53
Un videoclip complet, pas cu pas despre cultivarea castraveților în cîmp deschis, toate îngrățămintele și tratamentele î...
1042
Intoleranța la gluten este o reacție alergică a tractului digestiv la această componentă. Aceste semne tăcute nu ar tr...
286