Somnul te ajută să slăbești

/ Vizionări: 1472

Cон способствует снижению веса

Specialistii consideră că o dietă bazată pe somn poate fi cea mai bună soluție pentru persoanele care au tendința genetică de a se îngrășa ușor.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Washington (SUA) au observat că persoanele care dorm mai puţin de şapte ore pe noapte sînt mai predispuse să acumuleze kilograme nedorite, în special dacă au vulnerabilitate genetică.

Regulile de aur ale femeilor frumoase care nu îmbătrînesc: cu cît mai repede veţi începe, cu atît mai bine
Regulile de aur ale femeilor frumoase care nu îmbătrînesc: cu cît mai repede veţi începe, cu atît mai bine

„Cu cît dormi mai puţin, cu atît genele contribuie la acumularea kilogramelor. Cînd dormi mai mult, efectul predispoziţiei genetice pentru îngrăşare este redus“, explică coordonatorul studiului, Nathaniel Watson.

După ce au analizat 1088 de perechi de gemeni, specialiştii americani au concluzionat că aceia care au dormit cel puţin nouă ore pe noapte au reuşit să se menţină într-o formă mai bună decît cei care s-au odihnit mai puţin de atît. Autorii studiului atenţionează însă că odihna nu ne fereşte şi de pericolul sedentarismului sau de ce al aportului prea mare de calorii.

Cercetările anterioare au arătat conexiunea dintre somn şi greutatea corporală. Însă cel mai recent studiu în domeniu demonstrează că genele au şi ele un rol important în acest proces.

Lipsa de somn afectează nivelul hormonilor care controlează apetitul, precum şi procesele metabolice, influenţînd în acest mod greutatea. Rezultatele experimentului reprezintă un motiv consistent pentru a ne convinge să acordăm cel puţin şapte ore pe noapte pentru odihnă. În concluzie, pentru ca succesul să fie asigurat atunci cînd vrei să ţii o dietă, încearcă să dormi mai mult.

 

Sursa: moldovenii.md