ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Somnul te ajută să slăbești

Specialistii consideră că o dietă bazată pe somn poate fi cea mai bună soluție pentru persoanele care au tendința genetică de a se îngrășa ușor.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Washington (SUA) au observat că persoanele care dorm mai puţin de şapte ore pe noapte sînt mai predispuse să acumuleze kilograme nedorite, în special dacă au vulnerabilitate genetică.

„Cu cît dormi mai puţin, cu atît genele contribuie la acumularea kilogramelor. Cînd dormi mai mult, efectul predispoziţiei genetice pentru îngrăşare este redus“, explică coordonatorul studiului, Nathaniel Watson.

După ce au analizat 1088 de perechi de gemeni, specialiştii americani au concluzionat că aceia care au dormit cel puţin nouă ore pe noapte au reuşit să se menţină într-o formă mai bună decît cei care s-au odihnit mai puţin de atît. Autorii studiului atenţionează însă că odihna nu ne fereşte şi de pericolul sedentarismului sau de ce al aportului prea mare de calorii.

Cercetările anterioare au arătat conexiunea dintre somn şi greutatea corporală. Însă cel mai recent studiu în domeniu demonstrează că genele au şi ele un rol important în acest proces.

Lipsa de somn afectează nivelul hormonilor care controlează apetitul, precum şi procesele metabolice, influenţînd în acest mod greutatea. Rezultatele experimentului reprezintă un motiv consistent pentru a ne convinge să acordăm cel puţin şapte ore pe noapte pentru odihnă. În concluzie, pentru ca succesul să fie asigurat atunci cînd vrei să ţii o dietă, încearcă să dormi mai mult.

 

Sursa: moldovenii.md

Marţi, 15 septembrie 2015
Vizualizări: 868

Citiţi de asemenea

La vîrsta de 40 de ani, ghearele vulturului devin prea lungi și flexibile și nu poate apuca pradă. Ciocul său devine p...
35
Se pare că problema gunoiului din ocean ar putea avea totuși o soluție.Un tînăr olandez a creat un dispozitiv special ca...
19
Probabil că toată lumea a auzit despre grîul încolțit. Într-o zi de germinare în apă, puterea vitală a grîului crește ...
358
De ce acest lucru a fost păstrat secret atît de mult timp?Numeroase studii au demonstrat că lămîia are proprietăți ant...
456