ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Soofa, banca alimentată cu energie solară

Soofa este o bancă alimentată solar care oferă energie electrică gratuită în aer liber, tuturor dispozitivelor mobile. „Mobilierul urban inteligent” este dezvoltat de către Changing Environments, un laborator MIT Media.

Acest „mobilier urban inteligent” este conceput pentru a-i ajuta pe oamenii din mediul urban să-și încarce dispozitivele în timp ce se află în aer liber. Mai mult decât atât, computerul integrat servește drept centru de colectare de date urbane bazate pe locație, cum ar fi calitatea aerului și nivelul de zgomot, scrie Energy Harvesting Journal.

Creatorii din spatele Soofa sunt trei femei care împărtășesc aceeași viziune: încurajarea oamenilor să iasă în aer liber, într-un oraș mai inteligent și mai durabil’. „Vrem să conectăm oamenii în orașul lor, folosindu-ne de tehnologii inteligente,” spune Nan Zhao, co -fondator al Changing Environments și doctorand la MIT Media Lab.

Как зарядить смартфон с помощью скамейки?

Echipa a instalat primele zeci de bănci în și în jurul orașului Boston, Statele Unite ale Americii. Băncile vor oferi locuitorilor orașului energie solară pentru a-și încărca dispozitivele electronice în parcuri, la locuri de joacă și pe terenurile de sport. Aceste prime unități sunt finanțate de către Cisco, care împărtășește interesul echipei în extinderea mișcării „Internet peste tot”, în oraș.

„Cu ajutorul Soofas, oamenii se pot bucura de aer liber în timp ce citesc știri, împărtășesc videoclipuri sau își verifică e-mail-ul, fără teama de a rămâne fără putere,” punctează Jutta Friedrichs, co-fondator si designer al dispozitivului.

După Boston, echipa plănuiește să extindă rețeaua Soofas, cu scopul de a construi o infrastructură de energie inteligentă, care colectează date urbane și informează cetățenii cu privire la mediu. „Soofa este primul pas spre un mobilier urban inteligent. Posibilitățile de a pregăti orașul pentru generația mobilă sunt infinite și așteptată de mult timp să fie implementate,” afirmă Sandra Richter, co-fondator si CEO la Changing Environments.

 

Sursa: solar-magazin.ro

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
150
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
158
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
380
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
173