ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Spaliere pentru castraveți

Cultivarea castraveților are un șir de particularități, iar fără luarea în calcul a acestora este imposibil să obțineți o roadă calitativă și abundentă. În special, este importantă metoda de creștere. Sunt trei metode:

Întins pe pămînt. Printre avantaje poate fi menționată simplitatea creșterii. Neajunsuri sunt mai multe. În primul rînd, e necesară o suprafață mare pentru dezvoltarea normală a plantelor, în al doilea rînd, castraveții se murdăresc de pămînt după irigare sau ploaie; în al treilea rînd, riscul afecțiunilor cu ciuperci este foarte mare.

Pe spaliere. În general, castravetele este o liană, care are nevoie de suport pentru creștere. Totodată, amenajînd spalierele, se folosește cu mult mai eficient spațiul grădinii, suprafața rîndurile se reduce foarte mult. Roada se culege mai simplu, iar castraveții sunt curați. Plantele sunt aerisite bine, frunzele se află departe de pămînt, de aceea riscul afecțiunilor este mai mic. Neajunsul e unul- spalierul trebuie construit.

În butoi sau sac. Cea mai originală metodă. Suprafața rîndului se reduce la minimum, culegerea roadei e comodă, iar construcția arată estetic. Însă butoiul sau sacul trebuie udat mai des decît rîndul.

Să examinăm o variantă de insalare a spalierului pentru cultivarea castraveților cu propriile forțe.

Materiale și instrumente:

Materialele au fost selectate dintre cele rămase după construcția casei.

La capetele rîndurilor se instalează pari, la o adîncime de 50-60 cm. Apoi se montează parii intermediari, la o distanță de 2,5 – 3 metri. Pentru un rînd de 5 metri sunt necesare 3 pari. Pentru construcția grinzii, profilul se instalează unul peste altul pentru obținerea lungimii necesare.

În profil se fac găuri pentru suporturi. Sunt folosite pene mici. Cu ajutorul șuruburilor sau cuielor grinda se prinde de pari.

În drept cu fiecare plantă sunt bătute cuie, care se îndoaie. Capătul sforii se întărește de par, apoi se prinde de cîrlige, se extinde peste bara transversală și se întărește de partea opusă. În loc de sfoară poate fi utilizată o plasă. Pe măsură ce cresc, castraveții se prind de pari și urcă în sus.

Construcția spalierului este un proces creativ. Sunt convinsă, fiecare gospodar va găsi ceva potrivit în acest scop.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 05 aprilie 2016 11:00
Vizualizări: 6724

Citiţi de asemenea

O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
204
Agricultura este o parte integrantă a vieții planetei noastre. Ea oferă hrană și resurse societății noastre, dar impactu...
191
În fiecare an, în a treia zi de sîmbătă a lunii septembrie este marcată ziua mondială a curățeniei. Fundația ECODAVA s-a...
351
Singura parte solidă a corpului caracatiței este ciocul asemănător cu cel al papagalului. Restul corpului este extrem de...
502