ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Spaţiului viu – gardul viu!Spaţiului viu – gardul viu!

 

 

Un element important funcţional al fiecărui teren este un gard. Alegerea materialelor pentru el este foarte bogată, dar nu toate din ele sunt sigure pentru sănătatea umană şi mediul înconjurător, în primul rând. În al doilea rând, deciziile de design adesea sugerează existenţa unor garduri în cadrul terenului, şi se pune o  întrebare estetică: cât este de frumos, oare nu este greoi şi oare se potriveşte cu  tabloul din ansamblu?  Merită atenţie, probabil, gardul "ecologic": cel viu. Un material mai inofensiv pentru Natură şi omul este greu de imaginat!

Pentru aceste scopuri, sunt folosite plante conifere (de exemplu, molid, tuia, zadă) şi foioase, care au o ramificare bună  (de exemplu, măceş, păducel, agrişă). Ca regulă, gardurile vii sunt formate într-un mod special, deşi există şi excepţii, când gardul creşte liber.

 

Spaţiului viu – gardul viu!

Este necesar să îngrijiţi acest gard imediat, dar nu atunci când acesta a devenit destul de mare. E ca şi într-o glumă veche despre celebrul gazon englez: dacă îl plantaţi  şi apoi 100 de ani o dată pe săptămână îl tundeţi, atunci, acesta va fi perfect. Primul lucru care este necesar de făcut, este ajustarea  pe verticală a tuturor plantelor. Foioasele ar trebui să fie tăiate în jumătate de an în cazul în care acestea sunt plantate în toamnă, şi peste un an - în cazul în care este vorba de primăvară. În orice caz, plantele sunt tunse în primăvară. Iar, coniferele, după două ani de plantare, nu necesită îngrijire.

Principalul lucru este ca gardul să fie des şi ramificat în partea de jos. Pentru a face acest lucru, în primul rând, nu trebuie să permiteţi ca plantele să se întindă prea tare în înălţime. Iar după 2-3 ani puteţi să le lăsaţi să crească în sus, oprind acum creşterea ramurilor laterale.

Forma gardului viu poate fi oricare: circulară, trapezoidală, dreptunghiulară. Totul depinde de designul terenului şi de destinaţia gardului concret. Forma cea mai dificilă de îngrijire este, desigur, cea rotundă, dar ea arată foarte frumos. Iar gardul, care creşte liber, nu este necesar să-l îngrijiţi prea mult, este suficient  să efectuaţi o tăiere puternică a plantelor pentru prima dată, şi apoi doar să menţineţi forma tufei, tăind lăstarii.

Cu o un astfel de gard viu, desigur, va trebui să vă ocupaţi, dar, în rezultat veţi primi un gard viu perfect durabil, curat ecologic, cu o utilitate mare pentru spaţiul în jur. În plus, gardul verde este adesea multifuncţional: agrişă, păducel, trandafir sălbatic au fructe foarte gustoase cu o putere extraordinară de vindecare. Iar recunoştinţa păsărilor, care trăiesc în zona dvs., poate fi măsurată doar prin cântecul lor!


Autor: Iulia Belousova

 

 

Sursa: ecofriendly.ru

Luni, 12 septembrie 2011
Vizualizări: 4201

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
21
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
20
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
90
Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
45