ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Statele Unite ale Americii. Dezvoltarea energiei regenerabile este inevitabilă
 

 

Acum cîţiva ani, nimeni nu punea la îndoială viitorul luminos al surselor de energie regenerabile. Guvernul federal aloca bani prin intermediul pachetelor de stimulare, administraţia statelor aproba mandatele de energie curată, companiile tinere îşi croiau drumul pentru noile tehnologii, dezvoltatorii la nivel mondial ocupau terenuri pentru realizarea proiectelor ambiţioase.

 

Astăzi, în mozaicul energiei de surse regenerabile, domină culorile gri. Preţurile joase la gazele naturale au redus atractivitatea acestora, pentru companiile comunale şi energetice. Preţurile ridicate la benzină, stimulează apelurile de a intensifica explorarea şi extragerea petrolului. Parlamentarii revizuiesc condiţiile de sprijinire ale vînzătorilor de energie verde. O concurenţă surprinzător de dură a producătorilor chinezi de panouri solare, a plasat companiile din SUA, în prag de faliment.

Producătorul panourilor solare, compania Solyndra, în conformitate cu garanţiile statului, a primit un împrumut de 535 milioane de dolari, dar nu a făcut faţă dificultăţilor şi s-a declarat falită. Problemele ei au îndepărtat interesul potenţial al investitorilor pentru industria în cauză.

Programul de rambursare a energiei solare a expirat, un program similar pentru instalaţiile eoliene se finisează anul curent.

 

Statele Unite ale Americii. Dezvoltarea energiei regenerabile este inevitabilă 

 

"Gazele distrug orice altă tehnologie din calea lor," - a declarat David Crane, directorul executiv al NRG Energy, companie dezvoltatoare care anul trecut a încetat lucrările privind proiectarea fermei eoliene Bluewater, în largul coastei din Delaware, din cauza lipsei unui partener de investiţii.

Şi totuşi, în ciuda tulburărilor din lumea afacerilor, concedierii angajaţilor şi restricţionării proiectelor, energia din sursele regenerabile în Statele Unite, continuă să crească. Companiile mari, cum ar fi General Electric, Dow Chemical şi ConocoPhillips, continuă sa dezvolte noi tehnologii şi să investească în ele. Mulţi să grăbesc să înceapă proiectele, înainte de sfîrşitul pauzei fiscale.

Administraţia Obama, utilizează toate mijloacele pentru a promova energia curată şi întreprinde măsuri pentru a deschide terenuri şi ape federale pentru dezvoltatorii privaţi de energie solară şi eoliană. Ministerul Apărării, extinde în mod activ introducerea surselor alternative. Anul trecut, compania SolarCity din California, a primit de la banca Merrill Lynch, un credit în sumă de 350 milioane de dolari pentru construirea centralelor solare pentru obiectele militare.

A fost oportună şi scăderea preţurilor la panourile solare care anul trecut, au atins potrivit Asociaţiei pentru industria energetică solară (SEIA, Solar Energy Industries Association) 50%. Cu această scădere noile metode de finanţare permit proprietarilor de case, care au cumpărat panouri solare în leasing, să reducă semnificativ costurile iniţiale. Pe parcursul anului trecut au fost puse în funcţiune noi instalaţii fotovoltaice cu o capacitate totală de aproape 1855 MW, în timp ce pe parcursul anului precedent au fost numai 887 de megawaţi.

În ciuda sfîrşitului programului şi pierderii de către consumatori a drepturilor la compensaţii în mărime de 30% din costul panourilor solare, înlesnirile fiscale continuă să persiste pînă în 2016. Oricare n-ar fi soarta programelor guvernamentale pentru sprijinirea energiei solare şi eoliene, ele au un avantaj important: folosirea gratuită a resurselor regenerabile.

Spre deosebire de panourile fotovoltaice, turbinele eoliene funcţionează eficient numai în cadrul fermelor mari. Proiectele mari pot fi dezvoltate, de obicei, departe de consumatori, ceea ce face necesară transportarea energiei.Ceea ce în afara soluţionării problemelor tehnice, necesită coordonarea problemelor birocratice, deoarece liniile de transport trec prin frontierele judeţelor şi statelor.

 

Statele Unite ale Americii. Dezvoltarea energiei regenerabile este inevitabilă 

 

Cu toate acestea, astfel de proiecte se dezvoltă. Unul din aceste proiecte este pus în aplicare de Clean Line Energy. Compania, dezvolta liniile electrice de înaltă tensiune destinate pentru transportarea a 3500 MW de la fermele eoliene din Iowa, Minnesota, Nebraska şi Dakota de Sud spre Illinois şi alte state din Est.

Proiectele de energie regenerabilă sunt dezvoltate în diferite state cu intensităţi şi succese diverse, în funcţie de legislaţia statului respectiv. De exemplu, prezenţa stimulentelor locale puternice în California şi New Jersey, au făcut aceste state drept lideri în domeniul energiei curate. De exemplu, în Georgia, legea nu permite procurarea panourilor solare în leasing, fapt care împiedică introducerea lor.

În general, în conformitate cu Teodor F. Craver, Jr., directorul executiv al Edison International, unul din cei mai mari furnizori de servicii comunale din SUA, susţine: "Industria trece printr-o transformare şi efectele ei pot fi, probabil, destul de devastatoare. Dar, cred că o mulţime de lucruri se vor dezvolta inevitabil ".

 

 

Sursa: ekopower.ru

 

Vineri, 11 mai 2012
Vizualizări: 2637

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
260
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
113
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
158
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
97