ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Statele Unite ale Americii. Energia solară în leasing
 

 

În ultimii ani, costul panourilor solare fotovoltaice pentru utilizatorii individuali, este în continuă scădere. In SUA, în anul 2008, costul mediu al instalării a fost de aproximativ 9 $ pentru un watt, la începutul anului 2011 acesta a scăzut până la 7 $ şi astăzi, conform calculelor preliminare, nu depăşeşte 6 $ pentru un watt.

 

Cu toate acestea, nu toţi proprietarii caselor, care ar dori să instaleze panourile pe acoperiş, sunt gata să investească sume mari de bani în sistemul lor propriu de alimentare cu energie electrică ,ca apoi în termen de câţiva ani, să aştepte ca acesta să se răscumpere. Pentru ei, pe piaţa de servicii din SUA se propune un nou model de achiziţie a panourilor fotovoltaice - în leasing.

Noul model permite proprietarilor caselor să economisească bani şi să obţină profit chiar din prima lună, spre deosebire de o achiziţionare directă, când echipamentul la un preţ de 5- 10 mii de dolari, întoarce investiţiile cheltuite pe parcursul a unui termen lung.

Ministerul Energeticii şi Laboratorul Naţional pentru Energie Regenerabilă ,în cadrul cercetărilor efectuate în sudul Californiei, au constatat că în această regiune se dezvoltă activ afacerile de leasing. Dacă familiile cu venituri de mai mult de 150 de mii de dolari pe an, cumpără cu ardoare, panourile fotovoltaice, familiile cu veniturile de 100 - 150 de mii de dolari preferă leasingul. O altă categorie de cetăţeni care au beneficiat de leasing pentru a instala panourile fotovoltaice ,sunt familiile tinere.

Este interesant faptul ,că în sudul Californiei o reducere semnificativă a preţului la panourile fotovoltaice în cadrul măsurilor stimulatoare de stat şi de scădere generală a preţurilor de vânzare cu amănuntul, nu a provocat un aflux de noi utilizatori. Cu toate acestea, numărul lor a crescut din contul celor care au închiriat echipamentul.

"Dacă cineva vine la dvs. şi vă spune că puteţi câştiga bani deja din luna următoare şi pentru totdeauna, acest lucru schimbă fundamental părerea oamenilor despre valoarea energiei solare", - a menţionat Easan Drury, angajatul Laboratorului Naţional pentru Energie Regenerabilă şi unul din autorii studiului.

Dacă tendinţa identificată este valabilă pentru întreaga ţară, atunci introducerea pe scară largă a contractului de leasing pe termen lung va permite instalarea panourilor solare în casele a altor 13 milioane de americani, ceea ce ar putea revitaliza industria în mod semnificativ.

 

Statele Unite ale Americii. Energia solară în leasing 

 

Costurile iniţiale pentru achiziţionarea panourilor fotovoltaice şi contractarea în leasing sunt incomparabile. Heather şi Keith Lammers, proprietarii casei cu două etaje, în oraşul Erie, Colorado, au cheltuit pentru prima tranşă trei mii de dolari. Ei au echipat casa lor cu un sistem fotovoltaic de o capacitate de 5.64 kW, care va asigura primirea a 62% din energia consumată de familia lor. Dacă cuplul Lammers ar cumpărat un astfel de sistem, preţul ar fi fost între 9 şi 20 000, în funcţie de subvenţiile acordate.

Lammers, plăteau pentru energia electrică în medie 107 de dolari pe lună. După instalarea panourilor solare ei vor plăti 64 de dolari chiria şi 41 de dolar pentru energia furnizată de întreprinderea municipală Xcel Energy, în plus ,faţă de energia produsă de panourile solare.

Economia constituie doar 2 dolari, însă avantajele se vor manifesta pe deplin mai târziu, atunci când preţul energiei electrice furnizate, probabil, va creşte, iar chiria va rămâne aceeaşi.

Conform estimărilor firmei Solar Energy, care a oferit panourile fotovoltaice în leasing, după răscumpărarea primei tranşe de 3.000 de dolari şi până la sfârşitul contractului de leasing, Lammers ,vor economisi mai mult de 9 mii de dolari.

 

Autor: Alex Norkin 

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 19 aprilie 2012 14:01
Vizualizări: 2625

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
77
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
79
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
84
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
78