Sticla generatoare de energie electrică de la Pythagoras Solar

/ Vizionări: 4628

Sticla generatoare de energie electrică de la Pythagoras Solar

Sticla generatoare  de energie electrică de la Pythagoras Solar Filiala Californiană a companiei israeliene Pythagoras Solar a dezvoltat un material principial nou pentru construirea locuinţelor energetice eficiente. Acest material este sticla transparentă cu o baterie solară fotovoltaică incorporată, care nu numai că generează eficient energia, dar şi izolează fiabil camera de mediul extern.

Noul material, dezvoltat de către inginerii din Pythagoras Solar, este o combinaţie de sticlă  îmbunătăţită brevetată cu randamentul ridicat de siliciu cristalin. Spre deosebire de alte dezvoltări de acest gen, sticla nouă nu numai protejează împotriva radiaţiilor solare, ci şi concentrează lumina soarelui pe celulele fotovoltaice de siliciu integrate, care ajung la o eficienţă de 14% (cu o valoare medie pentru ramura industriei de 10%).

Astfel, sticla nouă nu numai protejează clădirea de la căldura excesivă, reducând costurile pentru aerul condiţionat, dar şi generează, de asemenea, energia suplimentară, reducând consumul electricităţii din sursele externe în general. Noua sticlă compozită poate proteja nu numai împotriva luminii soarelui greu, dar, de asemenea, contra căldurii.

Sticla generatoare a electricităţii, se poate integra cu uşurinţă în construcţii ordinare în loc de ferestre termopan.

Sticla generatoare   de energie electrică de la Pythagoras Solar

Generator termoelectric — convertirea căldurii de eşapament în energie electrică
Generator termoelectric — convertirea căldurii de eşapament în energie electrică

"Tehnologia noastră nouă, în cele din urmă, a umplut golul dintre eficienţa energetică şi producerea de electricitate, lucrul care permite arhitecţilor, inginerilor şi designerilor să accelereze adoptarea unor soluţii eficiente pentru producerea energiei distribuite, fără a compromite aspectul clădirilor energetice neutre," - a spus Gonen Fink, coproprietarul şi directorul executiv al  Pythagoras Solar .

 

 

 

Sursa