Sticla pătrată nu este un capriciu al dizainerului, ci o economie reală
Sticla pătrată nu este un capriciu al dizainerului, ci o economie reală
Ideea nu este atât de nouă şi radicală, precum cultivarea unui harbuz pătrat pentru păstrare şi transportare mai eficientă, dar, de asemenea, are dreptul la viaţă, deoarece reduce amprenta “hidratului de carbon” lăsată de băuturi imbuteliate, care de zi cu zi sunt livrate pe piaţă în milioane de exemplare.
Oare toate sticlele şi alte containere ar trebui să fie de o formă dreptunghiulară, din punct de vedere al protecţiei mediului înconjurator, sau funcţionalitatea şi ergonomia ar trebui să fie pe prim plan, este o întrebare ambiguă. Dar, să ne uităm, cel fel de economie, şi, ca urmare, reducere a impactului asupra naturii, rezultă din utilizarea noului design al sticlei de plastic standard, conceput de Andrew Kim.
Primul lucru pe care îl sugerează Andrew, folosirea materialului plastic la 100% gata pentru reciclare, precum:
* Dop de sticlă, micşorat cu 25%
* Utilizarea mai eficientă a spaţiului cu 27% datorită secţiunii pătrate a sticlei
* Structura pliabilă a sticlei, care permite mai uşor să o aplanăm până la 1/3 înainte de a o trimite la coşul de gunoi.
* Producerea sticlei din plastic ce se descompune, pe baza subproduselor de trestie de zahăr.
* Adîncitura din partea de jos care corespunde mărimii adecvate a gâtului sticlei va permite să ambalăm sticleşe şi mai bine în demensiunea verticală.
* Kim a estimat că, folosind, noul design de sticle, în fiecare container standard pot fi puse 3949 de sticle suplimentare.
Desigur, aceasta este doar un design de concept, dar destul de impresionant pentru un înventator de 18 ani şi demn de o atenţie sporită, şi serveşte un exemplu excelent despre cum puteţi şi trebuie să optimizaţi impactul nostru de zi cu zi asupra mediului.
Traducere articolului