ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

sticlă spartă în loc de betonAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Noţiuni de bază a diferitelor tipuri de materiale de constructii pe baza de om şi ochelari naturale pot dispune complet de sticlă spartă.

Întrebarea a fost formulată şi tehnologii pentru producerea de materiale de constructii pe baza industriei deşeurilor şi a vieţii de zi cu zi timp de mulţi ani şi, în special în ultima vreme, perturbând mintea de cercetători care lucrează în domeniul materialelor de constructii. Deja constatat Materiale astringente, ciment cerere, beton şi produse folosind o varietate de zgură, noroi, cenuşă, lemn de ras, precum şi deşeurile de construcţie generate în timpul demolare şi reconstrucţie a clădirilor şi edificiilor. Dar cercetatorii nu se opresc aici. La urma urmei, relevanţa dezvoltării de compoziţii şi materiale cu utilizarea lor este dictată nu numai de mediu, ci, de asemenea, factorii economici.

În ultimii ani, împreună cu deja cunoscute şi convenţionale într-un sens de interes special de reciclare a deşeurilor artificiale lupta nesortate (om), din sticlă sau cioburi de sticlă. Faptul că a format în timpul producţiei de o căsătorie sau o bătălie de sticlă folosite în majoritatea cazurilor, aceste plante acelaşi din nou. Această sticlă este stabil (în termen de o tehnologie), compoziţia chimică dat, şi este utilizată în procesul de topire gratuit. acelaşi lupta nesortate diferite tipuri de sticlă (ferestre, containere, optice etc) are o gamă largă de destul de compoziţia chimică. Plus, impurităţile posibile, care a lovit un amestec brut este acceptabilă, dacă doriţi să obţineţi o sticlă cu o compoziţie specifică sau de calitate. Prin urmare sticlă nesortate, în cantităţi uriaşe format în gropile şi depozitele de deşeuri, încă nu pot găsi o aplicare adecvată.

Trebuie remarcat că, din punct de vedere al mediului, sticla este considerat cel mai dificil utilizabil deşeuri. Ea nu este supusă la daune de apa, atmosfera, radiatia solara, îngheţ. În plus, sticlei - este rezistent la coroziune că materialul nu se dezintegreze sub influenta numar coplesitor de punctele forte şi punctele slabe ale organice, minerală şi biokislot săruri, precum ciupercile si bacteriile. Prin urmare, în cazul în care deşeurile organice (hârtie, deşeuri alimentare, etc) sunt complet descompuse deja după 1-3 ani, materiale polimerice - după 50-20 de ani, din sticlă, precum şi oţel ca, poate fi menţinută fără distrugerea a zeci sau chiar sute de ani.

Cantitatea de cioburi de sticlă neutilizate, în conformitate cu Institutul de resurse secundare, reprezentau în anul 2000 mai mult de 2,5 milioane de tone. Singura Krasnoyarsk Territory în grămezi s-au acumulat mai mult de 1650 de tone. Printre varietatea de cioburi de sticlă de deşeuri urbane este unul dintre locurile de frunte, mai mult de 20% din total.

Multe dintre centrele de cercetare de lider în Rusia, CSI şi în străinătate în ultimii ani au fost activ în reciclarea cioburi de sticlă. De exemplu, în SUA, studii realizate de experţi din cadrul Facultăţii de Inginerie si Stiinte Aplicate de la Universitatea Columbia (New York), în legătură cu problema de a înlocui agregate de piatră în bătălia de beton de sticlă, au fost alocate 444 milioane dolari (!)

Timp de peste cincisprezece ani de la Universitatea de Stat din Moscova de constructii (IISS fosta) la Departamentul de Tehnologie de finisare şi materiale izolatoare (TOIM) Invertori JP Gorlov, AP Merkin, VY Burov, BM Rumianţev conduce la dezvoltarea de compuşi şi a tehnologiilor pentru tipuri razlichanyh materiale de constructii pe baza de om şi ochelari naturale. Aceste materiale nu includ utilizarea de lianţi tradiţionale (cum ar fi ciment, var, gips) sau manipulatorii şi poate utiliza pe deplin cioburi de sticlă.

De economisire a energieiTehnologia de fabricare egayuschaya de materiale bazate pe cioburi de sticlă este extrem de simplă, nu necesită echipament special şi vă permite să organizaţi de producţie în zonele libere de întreprinderi existente de construcţii, fără investiţii semnificative.

După repartizare, concasat, măcinat şi dispersia în fracţiunea de sticla poate fi considerat pe deplin pregătite pentru materiale de construcţii. Facţiuni cioburi de sticlă mică de 5 mm sunt utilizate în betoane h, ca agregat grosier, fracţiune fin (mai puţin de nisip de 5 mm) - ca agregat fin., Şi pulbere fina - ca un pod.

Ca sticlă spartă când amestecare cu apa nu prezintă proprietăţi cu caracter obligatoriu, apoi la reacţia de hidratare ar trebui să fie folosit ca un activator compuşi din metale alcaline. Într-un mediu alcalin, cioburi de sticlă hidratat cu formarea de acid silicic, care, la atingerea anumitor valori de aciditate de mediu începe să se transforme într-un gel. Un gel este compactat, fracţii omonolichivaet mari şi mici de umplere. Ca rezultat o steklobeton dens, puternic şi durabil de silicat-conglomerat.

Vindecarea materiale efectuate pe baza de cioburi de sticlă, pot apărea în condiţii normale de temperatură şi condiţiile de umiditate de la C 20E şi la temperaturi de 40-50 ° C în condiţii de aer uscat, şi să le dea proprietăţi speciale definite - în termeni de prelucrare termica la 85 ± 5e C sau la temperaturi ridicate 300-400 ° C.

Privind componenţa compoziţii obligatorii, amestecuri de beton, precum şi metoda de obţinere a probelor din beton poros-guvernamentale obţinute prin drepturi de autor şi brevete (pp. A. 1073208,. 1112724, cererea pentru un impas. 2001135106).

Materiale bazate pe cioburi de sticlă îndeplinesc cerinţele relevante ale standardelor de stat existente. În plus, acestea nu sunt inferioare de construcţia lor, generale şi proprietăţile funcţionale similare cu materiale moderne, pe baza de lianti tradiţionale. O serie de indicatori, cum ar fi stabilitatea biologice, conductivitate termica, aciditate, chiar le depasi.

Sursă

Sâmbătă, 06 februarie 2010
Vizualizări: 11350

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
311
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
177
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
287
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
117