ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Stimulente de înrădăcinare din materiale improvizate

 

La înmulțirea plantelor din butași uneori apare problema de înrădăcinare. Pentru a accelera procesul, puteți recurge la stimulente de producție industrială, cele mai populare dintre ele sunt kornevin și heteroauxin. Dar există câteva modalități populare, testate în timp.

- Miere. În 1,5 litri de apă se dizolvă 1 linguriță de miere, tulpina se plasează în soluție la o treime și este menținută timp de 12 ore.

- Cartofi. Pentru înrădăcinare va fi potrivit un cartof de mari dimensiuni. Din el să îndepărtează cu grijă toți ochii, se face o tăietură și se introduce tulpina. Cu o udare suficientă ea va da repede rădăcini. Chiar și butașii care se înrădăcinează  foarte greu, dau rădăcini, deoarece ei obțin din cartofi o mulțime de substanțe nutritive.

- Suc aloe. În apa cu butaș se adaugă 3-7 picături de suc aloe proaspăt. Acesta nu numai că accelerează apariția rădăcinilor, dar și stimulează sistemul imunitar al butașului.

- Apa de salcie. Câteva ramuri de salcie (sunt potrivite și cele de plop, rozmarin, răcită) se țin în apă până la apariția rădăcinilor. Când apar rădăcinile, crenguțe  pot fi scoase din apă și puși în ea butași. Apa rezultată nu este schimbată numai în caz de necesitate adăugată.

- Drojdie. Se prepară o soluție de drojdie (100 mg per 1 l) și butașii sunt plasați pentru o zi, apoi ei se spală și se pun într-un recipient pe jumătate umplut cu apă.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 15 noiembrie 2022 9:00
Vizualizări: 39339

Citiţi de asemenea

Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu păduril...
68
Norocoșii din cadrul Tombolei Cosmeplant „203 Premii: Câștigă-le tu!” și-au ridicat premiile generoase. Ceremonia de înm...
218
Potrivit oamenilor de știință, vîntul a suflat dintr-o anumită direcție specială, a îndepărtat o parte din stîncă, iar r...
288
O istorie interesantă care va fi de învățătură pentru mulți. Așadar, în Arabia Saudită a mers un important agent de publ...
351