ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Structurile antice din India - cine și de ce le-a construit? (+Foto)

India este o țară cu o istorie foarte veche și distinctivă. Iată doar o mică parte din datele referitoare la clădirile antice din India. 

Pe teritoriul așezării Peramalla Padu, localnicii mai întîi au găsit, iar apoi au săpat manual un templu, care se afla în ultimii 80 de ani sub un strat de nisip. El a fost construit acum 200 de ani.

Cei mai în vîrstă localnici din  sat au spus că templul antic a fost complet acoperit cu un strat de nămol și nisip, după ce rîul Penn care curgea în această zonă, și-a schimbat albia.

Potrivit versiunii oficiale, localnicii nu au reușit să salveze nu numai complexul templului însuși, deoarece totul s-a întîmplat rapid, dar și să salveze toate obiectele valoroase care se află acolo. Și iată cu puțin timp în urmă, localnicii au început săpăturile. În timpul lucrărilor, sătenii, printre altele, au găsit statuia lui Shiva.

Se poate observa că nu au dezgropat întregul templu, ci doar partea superioară a acestuia. Ce adâncime ar trebui să aibă un rîu ca să distrugă un templu întreg? Și din ce motiv el și-a schimbat albia și  atît de "brusc"?

În templul Panchavarnasvami, construit acum 2.300 de ani, călătorul și cercetătorul Pravin Mohan a descoperit imaginea unui biciclist.

La început, oamenii de știință au declarat că basorelieful este un fals creat în procesul restaurării din anul 1920, dar cercetările nu au arătat semne de restaurări, deoarece desenul nu este tăiat, el iese în evidență, ceea ce presupune că a fost făcut în momentul fabricării și prelucrării coloanei.

Bine Chand Baori

Fîntînă în trepte este departe de traseele turistice. Adîncimea sa este de 30 de metri, iar în fîntînă sînt aproximativ 3.500 de scări aranjate din blocuri dreptunghiulare perfecte. Rezistent la cutremure. A fost construit în secolul al IX-lea. Conform legendei locale, el a fost creat într-o singură zi de "spiritele albe". Cariere și urme de construcție lipsesc. Scopul oficial: colectarea apei subterane.

Și acum, întrebările care apar privind imediat la această structură maiestuoasă: scări fără balustradă, dacă oamenii cărau apă acolo, așa cum spune istoria oficială, atunci ei riscau mortal. În plus, apa are proprietatea de se altera  și devine periculoasă pentru sănătate. Adâncimea standard a minelor moderne de rachete este de 30 de metri.

Sistemul de peșteri Barabar. 200-300 î. HR.

Peșterile sînt sculptate în gnais (rocă de munte), care după duritate nu este inferioară granitului. Toate suprafețele (tavane, pereți etc.) sînt lustruite pînă la strălucire. În peșteri este o acustica perfectă și ventilația. Sînt instalate rezervoare de apă și asigurată închiderea etanșă a ușilor. Există o versiune că peșterile au fost folosite în cele mai vechi timpuri ca adăposturi în caz de bombardament. Bolțile sînt capabile să reziste unei lovituri nucleare. În plus, în vecinătate sînt găsite adesea schelete antice cu un conținut ridicat de radiații.

Sculptură perfectă

Coloanele complexului Templului Shravanbelagol demonstrează în mod clar cunoștințele înalte ale vechilor maeștri. Templul a fost ridicat în timp record în secolul al X-lea.

Oamenii de știință nu pot răspunde la întrebarea cum au fost create coloanele sculptate și de ce au rămas în stare perfectă pînă în prezent, deoarece, fără strunguri și mașini de frezat, este pur și simplu imposibil de făcut acest lucru.

Templul Lui Kaylas

Este de remarcat faptul că el este complet tăiat din stîncă. Și a fost construit  operioadă foarte mare de timp, deși conform unei legende indiene, templul a fost construit într-o săptămînă. Chiar și avînd tehnologii moderne, este puțin probabil ca acest lucru să fie făcut manual, mai ales într-o săptămînă.Citiţi de asemenea

Un șofer nu a putut trece pe lîngă un leneș neajutorat care încerca să traverseze un drum. Cu siguranță ar fi fost lovit...
343
În așezarea ecologică moldovenească Sceastlivoe a avut loc în acest weekend sărbătoarea Ivana Kupala. Am aprins foc...
660
Un fizician din Marea Britanie consideră că materia întunecată este informație, care la rîndul său este o altă stare a m...
811
Un nou magazin Viorica Cosmetic și-a deschis ușile în sectorul Ciocana al capitalei la sfîrșitul săptămînii trecute.Vizi...
535