ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Studiu realizat de NASA: 98% dintre copii se nasc genii, dar școala îi face idioți

Într-un interviu senzațional pentru TEDxTuscon Dr. George Land a vorbit despre rezultatele șocante ale testelor de creativitate pe care el și echipa sa le-au elaborat în cadrul unui proiect special al NASA...

Sarcina echipei psihologilor a fost de a alcătui un test care să permită evaluarea și măsurarea potențialului creativ al copiilor preșcolari. Rezultatul i-a șocat chiar și pe psihologi.

În general, testul le propunea copiilor diferite sarcini clare, sugerîndu-le să le rezolve într-un fel sau altul. Testul a fost efectuat pe 1600 de copii cu vîrsta cuprinsă între 4 și 5 ani.

Oamenii de știință au fost pregătiți pentru multe, dar ceea ce au descoperit i-a derutat. S-a dovedit că în categoria de vîrf a testului, considerată de psihologi ca fiind "genialitate", au ajuns 98% dintre copii!

Din moment ce "98%" de genii li s-a părut celor de la NASA o cifră de neconceput, testul a fost respins ca incorect. Cu toate acestea, dezvoltatorii nu au renunțat și au efectuat același test, la aceiași copii, dar deja cînd copiii au ajuns la vîrsta de 10 ani. De data aceasta, în categoria "imaginație ingenioasă", au ajuns doar 30% dintre copii.

Rezultatul a fost atît de ciudat, încît NASA a devenit din nou interesată și a efectuat același test, pe aceiași copii, dar la vîrsta de 15 ani. Genii printre ei au fost mai puțini de 12%!

În următorii 5 ani, NASA nu a așteptat și a făcut acest test pe un eșantion aleatoriu de adulți. În rîndul adulților, procentul de geniu a scăzut la 2!

Pe baza acestor date, Gavin Nascimento a făcut o publicație științifică detaliată, a cărei esență se reduce la următoarele:

„Sistemul școlar, colegiile și învățămîntul superior, treptat, privează omul în creștere de geniul creativ caracteristic fiecărei persoane. Există mai multe motive pentru acest lucru, dar cel mai evident pare să fie o comandă a claselor conducătoare.

Ceea ce punem noi în noțiunile de "școală" și "educație" este de fapt o instituție globală, un sistem psihologic extrem de complex creat istoric pentru a servi necesitățile clasei conducătoare.

Pentru ca așa-numita „elită“ să-și păstreze stilul elegant al luxului sfidător, avînd o contribuție minimă la dezvoltarea producției, este necesar nu numai deficitul creat artificial, exploatarea infinită și războaiele interminabile, ci și de un sistem de spălare a creierului la nivel transnațional, care să dovedească faptul că "a fost întotdeauna așa" și care nu ne permite să privim în mod critic la sistemul sclavagist mondial.

Deci, ce e de făcut acum? Ne putem restabili oare creativitatea?

Dr. George Land spune că, în ciuda blocurilor de conștiință, noi rămînem toată viața cei 98 de procente de genii. Principalul e să înțelegem cum funcționează acest sistem apăsător și cum să-l evităm.

George Land explică faptul că fiecare dintre noi are două tipuri de gîndire: divergent și convergent.

Gîndirea divergentă este ceea ce avem de la naștere și numim imaginație.

Gîndirea convergentă este, de asemenea, o parte a noastră, care lucrează într-o altă parte a creierului și limitează divergența. Astfel, gîndirea divergentă funcționează ca un accelerator al proceselor din creier, iar gîndirea convergentă inhibă acest proces. Acest lucru este normal.

Dar dacă gîndirea convergentă este luată sub control, dacă este ticsită cu unele "paradigme" și "dogme", ea începe să frîneze totul:

„Noi (?) am încercat-o înainte, nu va funcționa."

„Aceasta este o idee proastă!"

„Manualul spune că acest lucru este imposibil!"

Așa arată în planul exterior. Pe planul interior, morfologic, totul este mult mai interesant. Acolo propriii neuroni se luptă unul cu altul!

Gîndiți-vă: propriile voastre celule nervoase, umplute cu gunoaie dogmatice străine, se ocupă de critică și cenzurare, scăzînd frecvența și puterea creierului!

Cum poate fi soluționată această problemă?

Foarte simplu. Încercați din nou să-l găsiți în mintea voastră pe copilul de cinci ani, care abia a început să cunoască lumea, și lăsați-l, ca pe o minge ținută sub apă, să iasă la suprafață.

Acest copil este în tine, a fost mereu, nu pleacă niciodată nicăieri. Începeți să-l căutați, e foarte simplu.

Găsiți curajul de a vă împotrivi sistemului!

 

Sursa: http://yournewswire.com

ABONAȚI-VĂ
Luni, 19 februarie 2018 18:03
Vizualizări: 4388

Citiţi de asemenea

Fostul studio în aer liber al unui pictor a fost transformat într-o casă ecologică-colibă printre copaci de eucalipt. Du...
184
Mările și oceanele sînt locuri pitorești și unice ale planetei noastre, bogate în biodiversitate și surse de viață. Cu t...
145
Ambalajele din plastic au devenit o parte integrantă a vieții noastre cotidiene și, din păcate, cresc excesiv impactul n...
177
O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
593