ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

SUA lansează un sistem de curățare a oceanului de plastic (+Video)

SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 septembrie site-ul oficial al proiectului.

Principiul funcționării sale a fost inventat acum cinci ani de inventatorul olandez Bojan Slat cînd avea doar 19 ani.

Compania The Ocean Cleanup va lansa de-a lugul coastei Californiei o versiune de probă a sistemului de curățare a oceanului, care va putea extrage aproximativ cinci tone de gunoi din plastic pe lună.

Pentru a aduna plasticul, compania va folosi bariere plutitoare de 600 de metri, care rețin deșeurile.

Astăzi, compania va lansa pe apă prima barieră, apoi-o întreagă flotă de 60 de aparate. Se estimează că, în doar cinci ani, va fi posibil de scos din ocean pînă la 50% din deșeuri, iar pînă în 2040 — 90%. În viitor, The Ocean Cleanup va stabili o colaborare cu alte companii care vor recicla plasticul și vor fabrica noi produse din acesta.

Prețul unei bariere este de aproximativ 25 de milioane de dolari. Această sumă include și cheltuielile de monitorizare a acesteia în decurs de un an de funcționare.

The Ocean Cleanup a fondată acum cinci ani de Bojan Slat, un tînăr inventator din Olanda, care la acel moment avea doar 18 ani. În mai 2018, el a primit titlul de "antreprenorul european al anului".

Potrivit lui Slat, el a conștientizat amploarea poluării Oceanului Planetar la vîrsta de 16 ani, cînd făcea scufundări în Grecia. Slat a observat că în apă plutesc mai multe pungi de plastic decît pește.

În vara acestui an, sistemul a fost testat și și-a dovedit rezistența în procesul funcționării în apele agitate ale Pacificului.

В США запускают систему очистки океана от пластика (+Видео)

В США запускают систему очистки океана от пластика (+Видео)

 

 

 

Citiţi de asemenea

Astăzi vom examina cele mai periculoase și mai înfricoșătoare drumuri din lume....
261
La 26 septembrie 1991, patru bărbați și patru femei au devenit prizonieri voluntari într-un spațiu imens construit pe pa...
294
Această plantă frumoasă poate fi întîlnită pe străzi și în parcuri în toate orașele lumii, situate în latitudinile sudic...
143
A venit primăvara, natura se trezește, a sosit timpul ca și noi, oamenii, să ne trezim, pentru că și noi facem parte din...
203