ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

SUA trece la maşini electrice. Revoluţia energetică a fost realizată (+ Video )
 

Următoarea revoluție energetică, despre care s-a vorbit cu mult timp înainte (inclusiv şi în presa rusă) a devenit o realitate. La început, revoluția a fost realizată pe hârtie și despre perspectivele ei au discutat doar experții. Apoi s-a produs o revoluție în legislaţia celor mai avansate țări, în special guvernul SUA a obligat producătorii auto să producă un anumit procent de vehicule hibrid, care ar putea călători atât pe benzină, cât şi pe electricitate. Acest procent a crescut în fiecare an, Armata SUA a cumpărat maşini noi numai de marca hibrid, în timp ce vechile proiecte de succes ( de exemplu, SUV "Hammer" ) au fost vândute în alte țări. Și în prezent revoluția a ajuns până la cetățenii de rând. Deși, puțini oameni au observat senzația mondială ce schimbă situația energetică în lume.

În Statele Unite au început să vândă maşini de brand nou produse de concernul inovator Teslamotors.

 

 

 

În prezent , pentru clienți sunt accesibile trei modele de bază: cu un motor şi o baterie de 60 kW, de 85 kW și un motor forțat de 85 kW. La o singură încărcare maşina parcurge 208-265 de mile, adică 335-425 de kilometri. Cu o viteză de până la 200 de kilometri pe oră şi o acceleraţie ca şi la modelul sport Porsche. Reîncărcarea bateriei la 100% durează 75 de minute. Reîncărcarea bateriei la 80% - 40 de minute. Garanția bateriei constituie 8 ani și 125 000 de mile parcurse (200 000 km ) . Dacă aveți nevoie de o încărcare rapidă, muncitorii stațiilor de încărcare pot schimba bateria în 90 de secunde, ceea ce oferă alţi 400 km .

Maşina ar putea apărea pe piață şi mai devreme, dar înainte de vânzare producătorii au creat o rețea de staţii de alimentare cu energie electrică și centre de servicii în zonele cele mai promițătoare pentru piață în care această rețea este deja suficient de dezvoltată. Până în 2015, rețeaua va acoperi aproape întreaga lume, inclusiv Australia. Dar chiar și astăzi, numai în SUA, în afară de rețeaua Teslamotors, trebuie să funcţioneze 20000 de staţii Recargo. În prezent, Statele Unite sunt înainte în întreaga lume și literalmente mâine transporturile americane nu se vor baza pe petrol, ci pe energie electrică, care poate fi obţinută prin zeci de moduri - de la hidrocentrale și până la centrale electrice solare plasate în deșert.

 

США переходит на электромобили. Энергетическая революция свершилась (+Видео)

 

Energia electrică pentru electrocare este de 6-8 ori mai ieftină decât benzina, însă producătorii doresc s-o facă aproape gratuită. Astfel, la fiecare staţie de alimentare acoperişurile vor fi dotate cu panouri solare pentru a obține o parte din energie electrică. Aceleaşi baterii pot fi montate pe acoperişul garajului în care este parcată maşina.

 

США переходит на электромобили. Энергетическая революция свершилась (+Видео)

 

 

Astfel de preţuri deocamdată nu există, deoarece lucrul cel mai scump în vehiculul contemporan este motorul și mecanismele asociate. La maşina electrică principiul de mișcare şi mecanica sunt diferiţi, maşina nu are nevoie de benzină, și de sistemul de transmisie, care de asemenea este scăzut din preţul produsului. Minus taxele pentru daunele aduse mediului înconjurător de gaze de eşapament. Minus costul benzinei și costurile puternic reduse pentru reparaţiile curente, deoarece electrocarul conţine mult mai puţine piese în mişcare care ies din funcţiune. Deservirea anuală a maşinilor Tesla costă doar 600 $. Astfel, evoluția energetică este stimulată de o economie foarte serioasă a cheltuielilor.

La aceasta trebuie să adăugăm şi faptul că începând cu 2014, în America vor fi produse doar automobile hibride sau electrice. Mai mult decât atât, maşinile Tesla sunt vândute în întreaga lume. În afară de SUA, bazele de vânzări americane sunt aproape în toate țările europene, Australia, Japonia și China .

 

США переходит на электромобили. Энергетическая революция свершилась (+Видео)

 

 

Revoluția va lovi cel mai mult țările producătoare de petrol, pentru că în acest caz mașinile vor consuma mai puţină benzină, însă petrolul este folosit şi în alte industrii - producerea maselor plastice, uleiurilor, combustibililor pentru cazane și alte lucruri. Însă toate aceste procese de producție utilizează mult mai puțin petrol decât mașinile, iar pentru producerea maselor plastice pentru întreaga Europă vor fi suficiente zăcămintele din România. Românii pot vinde petrolul lor şi arabilor. Arabii , de asemenea vor vinde, deoarece pentru fabricarea plasticilor este necesar anume petrolul extras în ţările lor. Iar Rusia,. care extrage petrolul scump va întâmpina dificultăți.

La sigur, că prețurile la petrol vor scădea, chiar și la petrolul de calitate bună extras în Golful Persic. Cine va avea nevoie de petrolul rusesc extras la îngheţuri de până la minus 40 de grade, care apoi trebuie să fie transportat peste o jumătate de continent, este o mare întrebare. Mai mult ca atât, țara ar putea să se transforme dintr-o ţară care extrage petrol într-o ţară care cumpără petrol, pentru că petrolul iranienilor sau arabilor va fi mult mai ieftin.

Conducerea de guvernământ din Rusia a scăpat momentul oportun pentru a restructura economia ţării în cea modernă - este un fapt aproape împlinit. Guvernanţii ruşi au pierdut timpul alocat nomenclaturii sovietice în 1991, mituind lumpenii din ţară şi făcând PR, dar, lucrul cel mai important , plasând banii publici pe conturile personale. În economia rusă nu s-a investit aproape nimic și prin urmare, vechiul regim nu are perspective în lumea nouă. Însă schimbările în țară se vor produce indiferent dacă cineva vrea acest lucru sau nu. Viața le va forța, așa cum s-a întâmplat în URSS la timpul său.

 

 


sau

 

 

Sursa: anubis.sokrytoe.com

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 04 septembrie 2013 9:25
Vizualizări: 3968

Citiţi de asemenea

O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
155
Agricultura este o parte integrantă a vieții planetei noastre. Ea oferă hrană și resurse societății noastre, dar impactu...
149
În fiecare an, în a treia zi de sîmbătă a lunii septembrie este marcată ziua mondială a curățeniei. Fundația ECODAVA s-a...
308
Singura parte solidă a corpului caracatiței este ciocul asemănător cu cel al papagalului. Restul corpului este extrem de...
495