ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Succesele proiectului „Hectarul Orientului Îndepărtat”

În Rusia a fost lansat pe 1 iunie proiectul „Hectarul din Orientul Îndepărtat”. Doar în prima zi peste 200 de locuitori au depus cereri pentru obținerea terenului gratuit.

Planurile pentru utilizarea hectarului sunt diverse. Cineva planifică să folosească terenul pentru fîn, altcineva – pentru creșterea ciupercilor și pășunatul vitelor cornute mari. Și apicultorii de pe Amur și-au depus cererile pentru obținerea unui hectar de pămînt. Cea mai mare parte dintre cereri sunt îndreptate spre extinderea producției. Un întreprinzător din Sahalin va putea să crească de 8 ori mai multe ciuperci, iar o locuitoare din autonomia evreiască planifică să-și extindă suprafețele de cultivare a cerealelor și leguminoaselor.

Proiectul a fost elaborat la inițiativa președintelui rus Vladimir Putin, în cadrul forumului economic de est din anul trecut. Legea ce reglementează programul „Hectarul Orientului Îndepărtat” a fost introdusă spre examinare în Duma de Stat în noiembrie 2015 și aprobată în lectură finală în aprilie curent.

Cererile pot fi depuse pe site-ul oficial al proiectului, însă deocamdată o pot face doar locuitorii regiunii, în limita formațiunilor municipale-pilot. Din 1 octombrie aceștia vor putea selecta un teren de pe întregul teritoriu al Orientului Îndepărtat, iar din februarie 2017, orice cetățean al Rusiei va putea solicita obținerea hectarului de pămînt.

Proiectul are perspective bune. Sondajele au demonstrat că fiecare al cincilea locuitori al Rusiei dorește să participe la acest program și examinează posibilitatea de a se muta în acest raion.

În afară de terenul gratuit, guvernul a stabilit un șir de facilități pentru participanții la proiect. Astfel, aceștia vor primi o ipotecă cu 4% anual, un adaos la salariu, un concediu suplimentar, pensie înainte de termen, călătoria gratuită în concediu. Mai mult, după cinci ani, aceștia îți vor putea lăsa în folosință pămîntul valorificat, privatiza sau vinde.

Ținînd cont de toate acestea nu e de mirare că proiectul se bucură de succes. Acesta le oferă oamenilor posibilitatea de a-și extinde afacerile sau să-și construiască o casă în Orientul Îndepărtat.

 

Sursa: cont.ws

Новости наших партнеров

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
30
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
175
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
29
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
117