ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Succesele proiectului „Hectarul Orientului Îndepărtat”

În Rusia a fost lansat pe 1 iunie proiectul „Hectarul din Orientul Îndepărtat”. Doar în prima zi peste 200 de locuitori au depus cereri pentru obținerea terenului gratuit.

Planurile pentru utilizarea hectarului sunt diverse. Cineva planifică să folosească terenul pentru fîn, altcineva – pentru creșterea ciupercilor și pășunatul vitelor cornute mari. Și apicultorii de pe Amur și-au depus cererile pentru obținerea unui hectar de pămînt. Cea mai mare parte dintre cereri sunt îndreptate spre extinderea producției. Un întreprinzător din Sahalin va putea să crească de 8 ori mai multe ciuperci, iar o locuitoare din autonomia evreiască planifică să-și extindă suprafețele de cultivare a cerealelor și leguminoaselor.

Proiectul a fost elaborat la inițiativa președintelui rus Vladimir Putin, în cadrul forumului economic de est din anul trecut. Legea ce reglementează programul „Hectarul Orientului Îndepărtat” a fost introdusă spre examinare în Duma de Stat în noiembrie 2015 și aprobată în lectură finală în aprilie curent.

Cererile pot fi depuse pe site-ul oficial al proiectului, însă deocamdată o pot face doar locuitorii regiunii, în limita formațiunilor municipale-pilot. Din 1 octombrie aceștia vor putea selecta un teren de pe întregul teritoriu al Orientului Îndepărtat, iar din februarie 2017, orice cetățean al Rusiei va putea solicita obținerea hectarului de pămînt.

Proiectul are perspective bune. Sondajele au demonstrat că fiecare al cincilea locuitori al Rusiei dorește să participe la acest program și examinează posibilitatea de a se muta în acest raion.

În afară de terenul gratuit, guvernul a stabilit un șir de facilități pentru participanții la proiect. Astfel, aceștia vor primi o ipotecă cu 4% anual, un adaos la salariu, un concediu suplimentar, pensie înainte de termen, călătoria gratuită în concediu. Mai mult, după cinci ani, aceștia îți vor putea lăsa în folosință pămîntul valorificat, privatiza sau vinde.

Ținînd cont de toate acestea nu e de mirare că proiectul se bucură de succes. Acesta le oferă oamenilor posibilitatea de a-și extinde afacerile sau să-și construiască o casă în Orientul Îndepărtat.

 

Sursa: cont.ws

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
491
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
203
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
278
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
152