ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Sucul din urzică – cea mai rapidă detoxifiere

O putere curativă semnificativă se conține în urzică. Aceasta poate fi consumată în alimentație, dar un beneficiu mai mare îl va aduce sucul din urzică, pregătit din tulpini și frunze tinere (tocați prin mașina de tocat și presați). Sucul concentrează toate componentele curative și se asimilează rapid.

Sucul de urzici are o influență benefică asupra curățirii organismului de toxine și sporirea hemoglobinei în sînge. Drept rezultat, se purifică și se îmbogățește sîngele, se elimină toxinele, toate organele încep să funcționeze mai bine.

Savanții spun că sucul de urzică ne poate ajuta să scăpăm de anemie, avitaminoză, afecțiunilor pielii, chiar și de migrenă. În antichitate, femeile își mențineau sănătatea și frumusețea, consumînd zilnic timp de o lună cîte 3-4 linguri de suc de urzică, diluat cu apă în proporție de 1:3.

Tratamentul zilnic cu suc de urzică este foarte util pentru întărirea oaselor (profilaxia osteoporozei), detoxifierea ficatului, vezicii urinare, căilor respiratorii, normalizării activității sistemului gastrointestinal, calmarea sistemului nervos.

Accelerînd schimbul de substanțe, sucul de urzică ameliorează situația în cazul hemoroizilor, aterosclerozei, reumatismului, gutei, diabetului zaharat. Potrivit savanților polonezi, sucul de urzică are un efect curativ asupra tuturor fazelor adenomului prostatei, pentru că încetinește dezvoltarea hipertrofiei.

Sucul de urzică este salvarea în cazul rănilor: frunzele de urzică se frămîntă pînă la apariția sucului și se aplică pe rană. Cu sucul stors se prelucrează rănile.

În medicina populară se consideră că urzica are proprietăți anticancerigene, de aceea se recomandă administrarea mierii de urzică (miere de albini amestecat cu suc de urzică și frunze proaspete de urzici, precum și nuci) de către bolnavii cu tumori în tractul digestiv, hiperlasia prostatei. Acest remediu normalizează și tensiunea arterială.

Dacă nu aveți posibilitatea să pregătiți în fiecare zi suc proaspăt de urzică (acesta trebuie băut nu mai tîrziu de 15 minute după preparare), atunci puteți pregăti macerat de urzică, care la fel are un impact pozitiv, deși mai slab, asupra organismului.

Pentru asta tăiați tulpini tinere cu frunze cu lungimea de 20 cm (în aprilie-mai), apoi spălați-le, mărunțiți-le, puneți-le într-un borcan de trei litri și turnați apă fiartă rece. După 10 ore, puteți bea cît mai mult.

Atenție! Urzica, mai ales tînără, este contraindicată în primul trimestru de sarcină!

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 09 iulie 2017 17:00
Vizualizări: 2052

Citiţi de asemenea

Iarna pielea mâinilor suferă mult din cauza temperaturilor scăzute. Dacă mai pui pe lângă asta dezinfectantele, aerul us...
48
Oare într-adevăr prin activitatea sa vitală omul influențează atît de mult planeta, încît este capabil să-i schimbe cicl...
110
Astăzi problemele climatice alarmează întreaga planetă. Se schimbă clima, temperaturile cresc întruna și asta amenință î...
103
Întîmpinarea Anului Nou în așezarea ecologică Sceastlivoe schastlivoe.com este întotdeauna un eveniment frumos de mai mu...
98