Sucuri de fructe contin vitamina C mult mai mult decât indicată pe etichete
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
acid ascorbic sau vitamina C este un antioxidant natural în majoritatea fructelor şi legumelor, dar Comisia Europeană a permis utilizarea de vitamine, ca aditivi în sucurile, gemurile şi alte produse alimentare. Este cunoscut faptul că vitamina C ajută la consolidarea funcţiilor imunitar al organismului pentru a menţine procesele biochimice şi de a absorbi fierul. Cu toate acestea, concentraţiile ridicate de acid ascorbic poate provoca diaree şi tulburări ale tractului gastro-intestinal, astfel încât definiţia conţinutul exact de vitamina C din alimente este important pentru protecţia sănătăţii consumatorilor, spun oamenii de stiinta.
Experţii au dezvoltat o noua tehnica cromatografice pentru separarea şi identificarea elementelor chimice, care vizează măsurarea precisă a acidului ascorbic în sucurile de fructe şi băuturi. Folosind această metodă, a constatat că suma de vitamina C, indicate pe etichetele celor mai multe sucuri de fructe şi băuturi, nu corespunde reale. Dintre cele 17 analizate producătorii suc, doar două nume pe ambalaj identifice corect conţinutul de vitamina C. Aşa cum sa explicat de către experţi, un producător de eticheta va fi cel mai probabil indică numai conţinutul adăugat acid ascorbic, nu ţinând seama de concentraţia naturală de vitamina din fructe.
Cercetatorii au documentat faptul că vitamina C mai conţine, de obicei, suc de mere - chiar mai mult de sucuri de citrice / 840 mg / l, faţă de 352-739 mg / l /. Ananas şi sucuri de struguri conţin deseori vitamina C în valoare de 702 mg / l, şi-alcoolice de fructe nealcoolice / portocale, mere şi limonadă / - între 30.2 şi 261 mg / litru.
Sursa AMI-TASS