ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Suedia ar putea impune o taxă pe carne

Pentru a incuraja reorientarea populatiei catre alegeri mai sustenabile de viata, guvernul suedez ia in considerare posibilitatea introducerii unei taxe pe carne. In urma cu cinci ani, ONU anuntase ca, pentru a reduce emisiile de carbon, oamenii ar trebui sa incerce sa adopte o alimentatie bazata pe plante, dat fiind ca industria cresterii si procesarii animalelor este mare generatoare de gaze de sera.

In vreme ce in alte tari se inregistreaza o crestere a consumului de carne, Suedia a luat in serios avertismentul ONU. De altfel, Suedia a fost declarata, acum doi ani, Most Sustainable Country In The World. Vestea despre posibila taxa pe carne vine la doi ani dupa ce autoritatile au desconsiderat o recomandare a Comitetului pentru Agricultura din Suedia, care spunea ca o astfel de taxa ar putea reduce consumul de carne si, totodata, efectele asupra mediului. Acum, insa, guvernul este dispus sa ia in serios ideea, dupa ce o petitie cetateneasca a solicitat legiuitorilor sa ia actiuni concrete in legatura cu aceasta problema.

Un studiu realizat anul trecut sustine ca 10% dintre suedezi nu consuma carne, iar studiile care arata ca o dieta bazata pe plante este mai sanatoasa sunt din belsug. Printre cele mai cunoscute beneficii ale unei astfel de alimentatii se numara pierderea in greutate, scaderea riscului de diabet si cancer, precum si imbunatatirea aspectului fizic. Beneficiile pentru mediul inconjurator sunt si ele importante: industria carnii este unul dintre cei mai mari generatori de emisii de gaze, iar oamenii de stiinta sustin ca o reducere a consumului de carne, respectiv a productiei, ar putea ajuta la reducerea drastica a poluarii.

 

Sursa: ecomagazin.ro

ABONAȚI-VĂ
Joi, 01 octombrie 2015 15:04
Vizualizări: 1585

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
159
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
241
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
240
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
260