Supă cremă din ierburi uscate
Vei avea nevoie de:
Ierburi de bază (mușețel sau pelin, rogoz)
Ierburi pentru gust (pătlăgele, trifoi, păpădie, usturoi sălbatic)
Ierburi aromate (flori de pelin, sunătoare, rădăcină de valeriană, coada calului)
Rădăcini uscate (pir, păpădie)
Ciuperci uscate sau supă de ciuperci
Făină de soia, cânepă, grâu sau in
Lapte praf sau smântână vegetală
Puțină vermicelli
Pulbere de cartofi gata preparată
Alge uscate
În primul rând, puneți ciupercile și rădăcinile la fiert (rădăcinile trebuie să fie curate), acoperindu-le cu apă sau supă. După 10 minute, adăugați vermicelli, apoi cartofii, una dintre tipurile de făină (2 linguri sunt suficiente), apoi ierburile - astfel încât să fie mai multe ierburi neutre în gust, iar cele aromate - puțin. Este bine să mărunțiți ierburile uscate în pudră și chiar să le treceți prin sită mare, îndepărtând tulpinile mari sau florile. La final, adăugați laptele praf după gust și algele sau sarea. Supa se fierbe aproximativ 15 minute, iar preparatul gata se acoperă și se lasă să se odihnească într-un loc cald pentru a "maturiza".
De asemenea, pentru a economisi timp, puteți pregăti un "stoc" din toate ingredientele, cu excepția ciupercilor și a rădăcinilor mari, dinainte. Ciupercile și rădăcinile pot fi, de asemenea, măcinate în pudră, dar trebuie să țineți cont că ele se fierb puțin mai mult decât ierburile verzi. Folosiți flori viu colorate pentru a decora felul de mâncare.