Supă de legume cu lapte
Reţeta pentru supa de legume cu lapte. Se prepară rapid, 20 de minute pe foc şi se poate servi la masă.
Felul de mîncare vegetarian este perfect pentru exacerbarea autumnală de răceală şi gripă, deoarece legumele şi ierburile conţin vitamina C, B, fier şi alte elemente necesare.
Ingrediente:
250 g de lapte
100 g de conopidă
1 morcov
150 g de apă
2-3 linguri de mazăre verde
2-3 cartofi
1 linguriţă de unt
sare, mărar şi pătrunjel
Modul de preparare:
- Se amestecă laptele şi apa, se toarnă într-o cratiţă emailată, se aduce la fierbere.
- Morcovul se taie pai şi se adaugă în lapte, se fierbe 5-8 minute.
- În timp ce fierbe morcovul, varza se separă în bucheţele, cartofii se curăţă şi se taie pai.
- Se adaugă cartofii şi varza , se sărează şi se fierbe la foc încet încă 10 minute.
- După, se adaugă mazărea şi atunci cînd fierbe, untul şi verdeaţa tocată.
- Cînd supa începe să fiarbă, se scoate de pe foc, se toarnă în farfurii şi se serveşte.
Sursa: ecologico.ru