Supă-cremă din ierburi uscate
Vor fi necesare:
Ierburi pentru bază (pulmonaria sau urzică moartă, lintiță)
Ierburi pentru gust (bolboci, trifoi, păpădie, leurdă)
Ierburi-condimente (flori de tanacetum, ciulin, crețișoară, rapită)
Rădăcini uscate (pir, brusture)
Ciuperci uscate sau bulion de ciuperci
Făină de soia, cânepă, hrișcă sau in
Lapte praf sau smântână vegetală
Puțină vermicelli
Pulbere de cartofi instant
Laminaria uscată
În primul rând, trebuie să puneți la fiert ciupercile și rădăcinile (rădăcinile trebuie să fie curate), acoperindu-le cu apă sau bulion. După 10 minute, adăugați vermicelli, apoi cartofii, unul dintre tipurile de făină (sunt suficiente 2 linguri), apoi ierburile - astfel încât ierburile cu gust neutru să fie mai multe, iar cele aromatice - foarte puține. Este bine să măcinați ierburile uscate în pulbere și chiar să le cerneti printr-o sită mare, îndepărtând tulpinile mari sau periantul. La sfârșit, adăugați laptele praf după gust și algele marine uscate sau sarea. Supa se prepară aproximativ 15 minute, acoperiți vasul și lăsați-l într-un loc cald, pentru a "ajunge".
De asemenea, pentru a economisi timp, puteți face o "pregătire" din toate ingredientele, cu excepția ciupercilor și a rădăcinilor mari, în avans. Ciupercile și rădăcinile pot fi, de asemenea, măcinate în pulbere, dar trebuie să țineți minte că acestea se fierb puțin mai mult decât ierburile verzi. Folosiți flori viu colorate pentru a decora felul de mâncare.