Supraproducţia energiei solare în Germania

/ Vizionări: 4928

Supraproducţia energiei solare în Germania

Supraproducţia energiei solare în GermaniaGermania, una din ţările lider în industria energeticii solare, în prezent se confruntă cu o criză neaşteptată de supraproducţie a energiei electrice, obţinute prin conversia energiei solare.

Criză de supraproducţie, în orice industrie, este o problemă pentru producători, însă această criză nu poate să nu încălzească inima cetăţenilor conştienţi ecologic.

Energia solară în China ( Video )

Reţeaua electrică din Germania nu era pregătită pentru un ritm, incredibil de rapid, de capacitatea de creştere a energiei solare, produse de centrale electrice, care au început să furnizeze prea multă electricitate. Cel puţin, aşa a declarat agenţia DENA, care consiliază guvernul german pe probleme de energie.

Datorită subvenţiilor, oferite de către Guvern, instalarea panourilor solare se răspândeşte în întreaga ţară cu o viteză a incendiului forestier. Dacă credeţi în statisticile, numai în acest an vor fi date în exploatare centrale electrice solare cu o capacitate totală de 8 la 10 GW, ce echivalează cu puterea a 10 centrale electrice, pe bază de cărbune.

După cum declară energeticienii, în ultimul timp reţeaua electrică a ţării a început să se confrunte cu fluctuaţii de putere, experţii atribuie acest fapt la creşterea rapidă şi necontrolată a surselor alternative de energie.

Copiii experimentează cu energia solara!
Copiii experimentează cu energia solara!

Stephan Kohler, preşedintele agenţiei DENA a recomandat guvernului să limiteze rata introducerii panourilor solare în ţară la un gigawatt pe an, sau până în 2013 energia solară se va ridica la aproximativ 50 GW (şi ce este rău în acest fapt?). Prin urmare, Berlinul a decis, în unele cazuri, să reducă subvenţiile pentru instalarea panourilor solare pe acoperişurile caselor de la 50% până la 16%.

În Statele Unite, subvenţiile energeticii alternative sunt construite în aşa fel, încât combustibilii fosili continuă să rămână competitive ,  fapt care, pe de o parte, inhibă creşterea rapidă a energiei alternative şi, pe de altă parte, nu conduce la ruinarea rapidă  a companiilor de "hidrocarburi".

În afară de subvenţii pentru instalarea echipamentelor de generare, statul garantează achiziţionarea energiei electrice, generate de energia eoliană la 21 de cenţi pentru 1 kilowatt-oră şi 46 de centi pentru 1 kilowatt-oră în cazul sistemelor solare fotovoltaice pe acoperişurile caselor.

Experţii estimează o dublare de servicii alternative la fiecare doi ani.

În general, totul necesită o măsură, chiar şi eforturile bune.

 

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137