ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Suriţa — o băutură extraordinară, care era pregătită de strămoșii din Rusia!




 

Mîncarea cea mai sănătoasă sunt alimentele naturale din regiune, același lucru se poate spune şi despre băuturi.

Ierburile din grădină, cele  sălbatice şi miresmatice, toate sunt bune  pentru a pregăti  Suriţa, băutura preparată din timpurile străvechi de către strămoşii poporului rus.

Cel mai neobişnuit  la ea este  gustul. Iar, gusturile pot fi cît îţi pofteşte sufletul.
Dacă veţi pune frunze de fragi, mentă veţi obţine un gust,  în cazul în care puneţi zmeură, tarhon, mere,  un  alt gust. Dar, în cazul în care coada şoaricelului, coacază, etc, un  al treilea.

Puteți pune într-un borcan de trei litri odată toate ierburile, umplându-l aproximativ cu o treime sau fiecare plantă în vas separat. Apoi se toarnă apă de izvor, dacă este cazul, la dorinţă se adaogă  150 g de miere, se acoperă cu tifon și se ţine la soare timp de trei zile. Asta este diferența: nu într-un loc cald la întuneric, ci la soare. Ca  soarele să rămână în această băutură.

În cazul în care zilele sunt calde, atunci frunzele le înlăturăm în două zile. Dacă, dimpotrivă, le puteți lăsa un pic mai mult.

În timpul iernii  băutura se prepară din ierburile uscate. Se infuzează pur şi simplu stînd  pe masă la bucătărie.

Apoi, se îndepărtează frunzele  și se toarnă conținutul într-o sticlă. Suriţa este gata! Sănătate!

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 30 noiembrie 2013 11:04
Vizualizări: 3817

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
47
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
27
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
93
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
93