ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Surița – o băutură neobișnuită

Ierbule din grădină, florile mirositoare, toate sunt bune pentru a pregăti o băutură pe bază de plante și miere, numită surița.

Cel mai uimitor este gustul. Iar gusturi sunt o mulțime. Dacă veți utiliza frunze de zmeură și mentă – veți obține un gust, dacă veți pune tarhun, frunze de zmeură, de măr – altul. De coada șoricelului, coacăze etc.

Puteți pune într-un borcan de trei litri toate ierburile, pînă la o treime din volum, sau fiecare iarbă aparte. Apoi turnăm apă de izvor, dacă aveți, plus 150 g de miere. Acoperim cu tifon și lăsăm pe vreo trei zile la soare. Nu în loc întunecat, ci la soare. Pentru ca soarele să rămînă în băutură.

Pe timp de arșiță, băutura se filtrează peste două zile.

Iarna, această băutură se prepară din ierburi uscate. Recipientul se ține la bucătărie.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 01 martie 2016 11:00
Vizualizări: 1822

Citiţi de asemenea

În cultura tradițională, percepțiile de frig și căldură nu sunt doar parametri fizici. Ele sunt semnale, imagini, simpto...
61
Într-o cultură apropiată de pământ, chiar și o piatră poate vorbi. Ea poate fi graniță, semn, casă pentru un spirit, ins...
38
„Când o persoană trece o graniță, corpul ei poartă nu doar durerea, ci și metodele de vindecare.” — Ina VandebroekI. Un...
84
În cultura populară, ciupercile nu sunt doar hrană. Ele reprezintă mister, trecere, semnal al schimbării timpului și mar...
93