ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Surse alternative de energie — ELECTRICE domeniul PĂMÂNTULUIAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


In natura, există o sursă alternativă unica de energie, ecologice, regenerabile, uşor de utilizat, care încă nu este folosit oriunde. Aceasta Sursa - câmp electric de pe Pamant.

Următoarele este o metoda de obtinere a energiei din această sursă. Metoda se bazează pe proprietăţile câmpului electric al Pământului şi legile de bază ale electrostatică.


Electricitatea


Planeta noastră este într-o electric pentru o aparenţă de un condensator sferice, perceput la aproximativ 300.000 de volţi. Sfera interioară - suprafata Pamantului - este perceput negativ, pe plan extern - ionosfera - pozitiv. Izolator serveşte ca atmosfera Pamantului.

(Figura 1) schema electrică a condensatorului globale


Printr-o atmosferă constantă a fluxului de ioni şi condensator de scurgere convectivă, care ajunge la mii de amperi. Dar in ciuda acestui diferenţa de potenţial dintre plăcile condensatorului nu scade.

Acest lucru înseamnă că în natură nu este generator (G), care reface în mod constant de scurgere gratuit de la plăcile condensatorului. Acest generator este câmpul magnetic al Pământului, care se roteşte cu planeta în flux vântul solar.

Pentru a utiliza energia generatorului, trebuie să vă conectaţi cumva să consumator de energie.

Podlyuchitsya la polul negativ - Pământ - simplu. Este de ajuns pentru a face o împământare. Conectaţi-vă la polul pozitiv al generatorului - ionosfera - este o tehnică dificilă provocare pe care am şi împrumuturi.

Ca în cazul oricărui condensator încărcat, la nivel mondial în condensator nostru există un câmp electric. Intensitatea acestui câmp este foarte inegal distribuite în înălţime: este maximă la suprafaţa Pământului şi este de aproximativ 150 V / m. Cu mare, aceasta scade la aproximativ conform legii de exponenţii şi la o înălţime de 10 km este de aproximativ 3% din suprafata pamantului.

Astfel, aproape toate a câmpului electric este concentrată în atmosferă mai mici de lângă suprafaţa Pământului. E Vector tensiune. câmpului E Pământului este îndreptată, în general, în jos. În argumentarea sa, vom folosi doar componenta verticală a acest vector. Câmp electric a Pamantului, la fel ca orice câmp electric care acţionează pe o sarcină cu o anumită forţă F, care se numeşte Coulomb vigoare. Dacă se înmulţeşte taxa pe puterea electrica. domeniu la acest punct, vom lua doar valoarea forţei Coulomb Fkul .. Această forţă Coulomb împinge sarcini pozitive la pământ, şi negative - până în nori.

Câmp electric a Pamantului este un câmp potenţial, precum şi orice e-mail. domeniu. Fiecare punct din câmpul corespunde potenţialului său. Puncte cu formularul acelaşi potenţial de suprafaţă echipotenţială.


Conductor în câmp electric


Amplasat pe suprafaţa Pământului din fir metalic vertical şi-l la pământ. Să presupunem că cel mai înalt punct al conductorului este la un anumit nivel de potenţial electric U. domeniul de Pamant. Câmp electric a Pamantului, în conformitate cu legile din electrostatică vor începe să se deplasează electronii de conducere până la partea de sus a conductorului, făcând un exces de sarcini negative. Aceasta miscare a electronilor va continua atâta timp cât toche de top Explorer nu va avea potenţialul-U, egale ca mărime şi de semn contrar, potenţialul U e. domeniul de pământ pe care este superioarăpunctul de acest ghid.

Acest potenţial negativ-U compensează pe deplin pozitive posibile U el.polya Pamant si ghidul de întregul, inclusiv cel mai înalt punct sale, dobândeşte capacitatea de a Pamantului, pe care le presupune a fi zero.

Dar un exces de sarcini negative la conductorul de sus va crea domeniul său electrice.

Avem un sistem de două electrice. Domenii: E. Pământului domeniul E1 şi E. Domeniu de taxe în exces la E2 dirijor superioară.
câmp electric a Pământului (stânga) şi punctul superioară a unui fir (dreapta)

Acest lucru presupune un dispozitiv care va ajuta electronii conducta să părăsească conductor - emiţător electroni sau emiţător.

Emitatorul poate fi construită pe baza a generatorului de mare de mică putere, care poate crea o descărcării corona în jurul electrodului emit pe conductorul de top.

Astfel de generatoare de înaltă tensiune utilizate în industrie, în guri de fum, Instalatii ionizatoare de aer, sisteme de vopsire electrostatic pentru metale şi diverse aparate electrocasnice.

Generatorul creează în jurul electronii conducta emitator scânteie, descărcării corona sau pumnului. O astfel de descărcare de gestiune este un canal de plasmă conductoare prin care electronii de conducere pentru a circula liber în atmosferă este deja sub pământ el.polya influenţă.


În acelaşi scop, puteţi utiliza un transformator sau o bobina Tesla.

În 1891, Nikola Tesla a creat celebrele sale de înaltă frecvenţă transformator de înaltă tensiune, care a folosit pentru experimente şi demonstraţii de experimentele sale.
Tesla Coil

трансформатор или катушка Теслы Este un dispozitiv numit bobina Tesla (Tesla bobina). În industrie, această invenţie nu a găsit aplicare. Este folosită în principal pentru tot felul de atractii.

În timpul bobina în lichidare sale secundare generează o tensiune de mai multe milioane de volţi, care ionizeaza aerul şi creează o varietate de descarcari electrice - gută, scanteie sau descărcării corona, în funcţie de tensiunea de intrare.

Canale de aceste evacuări în aerul ionizat este un bun conductor pentru electroni conducta, care încearcă să scape de sârmă de metal în atmosferă. Şi electroni printr-o conducta evacuările dirijor concediu pur şi intra în atmosfera este deja sub influenţa electrice. domeniul de pe Pământ, care se axează pe cel mai înalt punct al conductorului.

Forma şi bobine de descărcare de intensitate poate fi ajustat în anumite limite, de la slab la arc corona puternic, în funcţie de intensitatea electrice. Pamantului domeniu şi capacitatea necesară de instalare.


Evaluat la capacitatea de a instalatiei


Să presupunem că cel mai înalt punct al conductorului este situat la o altitudine de 100 de metri, de intensitate medie electrice. câmpul URS înălţimea conductorului. = 100 V / m.
Apoi, diferenţa de potenţial E. câmp între Pământ şi punctul superior al conductorului este numeric egal cu:

U = h ESR. = 100 m * 100 V / m = 10 000 de volţi.

Exact aceeaşi dimensiune vor compensa pentru potenţialul negativ la punctul de sus a conductorului. Aceasta este - o diferenţă foarte real în potenţialul între pământ şi punctul superior al conductorului, care pot fi măsurate. Adevărat, de obicei, cu voltmetru conduce la aceasta masura nu va fi - în fire există CEM aceeaşi calitate de dirijor, şi voltmetru va afişa 0.

Puterea curentului intr-un conductor depinde în mare măsură eficienţa emitator. Dacă folosiţi emitator putemobţine un curent de 10 A., capacitatea fabricii total de 100 kW.

Folosind electroni emiţător eliberat se acumuleze în atmosferă peste emiţător şi de a crea un nor încărcat negativ. El. domeniul acest nor este îndreptată împotriva E. Pamantului domeniu şi reducerea acesteia. În prezenţa nor este purtat de vânt de vânt şi impactul acesteia va fi neglijabil. În absenţa vântului care nor este eliminat numai prin forţele lui Coulomb el. domeniul peste emitator, formând un jet convectiv regizat sus. În acest caz puterea de instalare curent va fi limitată la nivelurile actuale de jet de convective.


Caracteristici ale câmpului electric


El. câmpul de mai sus la suprafata Pamantului are astfel de caracteristici, care trebuie să fie luate în considerare.

Deasupra suprafeţei de bază plană, cum ar fi mare sau o câmpie largă, suprafaţa echipotenţială a câmpului sunt aproximativ paralele între ele, ca în Fig. 2 stânga.

Dar, de îndată ce acesta pare întemeiată dirijor, domeniul este în schimbare şi de a deveni ceva de genul asta, aşa cum se arată în fig. 3.


domeniul linii echipotentiala deasupra solului conductori

эквопотенциальные линии поля Efectul se dovedeşte a fi ca şi cum acest domeniu a crescut şi a închis pe partea de sus a acestui dirijor. liniile echipotenţiale a skontsentorirovalis dirijor, şi a crescut, prin urmare, vectorul de intensitate E. domeniu.

În acelaşi timp, la baza de e-mail dirijor. domeniu a scăzut. Dacă doi dirijor la pământ situată aproape unul de altul, apoi e. domeniu va arata, ca în Fig. 6.

Toate electrice. caseta situat deasupra conductori pământ. Între aceste conductoare la suprafata E. câmp este aproape de zero.
Aceste ghiduri sunt copaci, linii electrice. transport, clădiri înalte, şi, desigur, toate casele.

În consecinţă, în ghid de oras cu emiţător trebuie să fie ridicat mai sus acoperişurile clădirilor oraşului şi toate tipurile de antene, stalpi de pavilion, copaci şi turle, situat în apropiere. Ghidul mai fiabile pentru a ridica emiţător şi balonul.


Pe de putere a generatorului globale


Această configurare se departe de alimentare de la generator globale.

În acest sens, există o întrebare foarte importantă - Cum va utilizarea pe scară largă a acestor facilităţi în câmp electric de pe Pamant?

Nu ar slăbi e-mail. domeniul de pe Pamant?

Nu există nici posibilitatea de a măsura puterea de acest generator. Dar, pentru unele dovezi circumstanţiale poate fi evaluată pe baza capacităţii sale.

Pământul este constant afectat de mai multe uragane, furtuni tropicale şi cicloane sunt stabilite. În baza unor concepte moderne şi estimările referitoare la o treime din puterea de conturi Uraganul acordată componentei sale electrice.
Ce este - componenta electrică de puterea unui uragan?

Uraganul putere proporţională cu volumul şi viteza de urcare de aer cald de căldură în Turnul său - zona centrală a uragan.

O astfel de creştere în aer proiskodit în principal din cauza diferenţei de densitatea aerului la periferia de uragan şi în centrul său - un turn termic, dar nu numai. Parte din forţa de ridicare (aproximativ o treime) Asigură. Câmp electric de pe Pamant.

Lucru este că se evapore din apa pluviala ocean poartă cu ea un număr mare de sarcini negative.

Din punctul de vedere al electrostatică oceanului furtunoase este un domeniu vast, punctate cu puncte şi margini ascuţite, care sunt concentrate taxa de negative şi tensiune electrică. domeniul de pe Pământ. Acest lucru - efectul marginea electrostatică.

Evaporarea moleculele de apă în astfel de condiţii nu poate capta cu uşurinţă sarcină negativăşi să le transporte cu mine. Şi câmpul electric de pe Pamant în deplină conformitate cu legea lui Coulomb se deplasează în sus aceste acuzaţii, adăugând lift aer.

Iar acest plus este de aproximativ o treime din totalul ascensorului şi, prin urmare uragan de putere. Astfel, generatorul electric globală îşi petrece o parte din capacitatea sa de a spori turbulenţele atmosferice de pe planetă - uragane, furtuni, cicloane, etc

Dar acest consum de energie nu afectează dimensiunea unui câmp electric de pe Pamant.
Având în vedere că puterea medie a unui uragan mai puternic decât toate puterile lumii, putem concluziona că utilizarea pe scară largă şi extinsă din această energie nu va afecta parametrii electrice ale planetei.


Aprecierea


Ca rezultat al acţiunilor noastre, am conectat de consum de energie în producător de energie electrică la nivel mondial. La polul negativ - Pământ - ne sunt conectate cu ajutorul unui fir metalic convenţional (sol), precum şi la polul pozitiv - ionosfera - cu ajutorul unui conductoare foarte specific - convective curent.

curenţi convective - acest curenţi electrici care rezultă din un transfer ordonat de particule incarcate. In natura, au loc frecvent. Cel mai puternic dintre ele - este furtuni şi de aer în creştere în zona de convergenţă intertropical, care susţin un număr foarte mare de sarcini negative in troposfera superioară.

Din cele de mai sus, următoarele concluzii:

- Sursa de energie este simplu şi uşor de utilizat.
- Avem forma cea mai convenabilă de energie - energie electrică.
- Sursa ecologic: nu emisii, nici un zgomot, etc
- Instalarea este simplă pentru fabricarea şi utilizarea.
- Preţuri extrem de mici primite de energie şi încă o multime de alte avantaje.

Câmp electric de pe Pamant este supusă fluctuaţiilor: iarna este mai puternică decât în vară, în fiecare zi se atinge un maxim la 19 oră GMT, de asemenea, depinde de condiţiile meteorologice. Dar aceste fluctuaţii să nu depăşească 30% din valoarea medie a acesteia.
În unele cazuri rare, în anumite condiţii meteorologice, intensitatea acestui câmp poate creşte de mai multe ori.

În timpul unei furtuni el.pole variază în limite largi şi poate fi oprită, dar apare într-o mică zonă direct sub unitatea de furtună şi într-un timp scurt.

Autor: Kurilov Iuri Mihailovici, comandantul-inginer, Sankt-Petersburg
Data 03.03.2008gg

Sursă

ABONAȚI-VĂ
Joi, 11 martie 2010 16:00
Vizualizări: 18190

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
138
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
123
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
177
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
115