ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Tabere pentru copii de mediu — o nouă formă de educaţie a tinerilorAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Tabăra de copii de mediu

NV Moraleva, IN Morozova, NP Morozov, EV Gubareva
Ecoturism Fondul de Dezvoltare "Dersu Uzala"

"Pentru a încerca să restabilească relaţiile pierdut între oameni şi de viaţă alte organisme care traiesc pe planeta noastră - un foarte important şi merită obiectiv foarte. În cele din urmă, succesul sau eşecul unor asemenea tentative de a rezolva problema, de a distruge umanitatea însăşi, cu toate fiintele vii de pe pământ sau nu. "
Konrad Lorenz

schimbare Times, vom schimba, vom schimba copiii noştri sunt în schimbare şi formele de învăţământ. Unul ar putea crede că ar putea să ia o de două săptămâni de mediu tabara scurt în procesul complex al culturii de educaţie de mediu? Se pare foarte mult un lucru de tabere de pionieri trecut, iar în locul lor sunt noi abordari, noi perspective asupra conţinutului, stilul şi metodele de lucru cu copiii. Una din direcţiile noi în organizarea de recreere de vară pentru copii dezvoltat în momentul în care Departamentul de Mediu din Natura şi Moscova. Departamentul a sprijinit un proiect propus de Fondul de Dezvoltare Ecoturism "Dersu Uzala" privind organizarea de tabere pentru copii de mediu, pe baza ariilor protejate Rusă - rezerve şi parcurile naţionale. Ideea de cooperare cu rezervele şi parcurile naţionale nu a venit din întâmplare, ci se bazează pe mai mulţi ani a fondului "Dersu Uzala" pentru dezvoltarea şi punerea în practică a conceptului de turism ecologic în zone protejate din Rusia. Mai mult de 20 de proiecte puse în aplicare Fondului în ultimii 7 ani în Rezerve şi Parcuri Naţionale din Kamchatka, Orientul Îndepărtat, Baikal, Khakassia, Krasnoyarsk, Tuva, Altai, Caucazul de nord, nord-rus. Începând cu anul 2001, una dintre activităţile principale ale Fondului "Dersu Uzala" a fost de organizare şi desfăşurare tabere de mediu pentru copii, iar din 2004, ca urmare a şi organizatorice de sprijin financiar din partea Departamentului de Mediu şi de protecţie a mediului la Moscova "Fondul de Dersu Uzala" Au fost 11 tabere de mediu , la care au participat peste 400 de elevi din Moscova. Copiii au vizitat parcurile naţionale "Lacurile Smolensk", "rus de Nord", Kenozersky, Meschera, Ugra, Caucaz şi natura rezervele Voronej, în parcul natural "Ladoga Skerries".
Belorussian Gară ... cu băieţii şi fetele cu rucsacuri mari zgomotoase îmbrăcat în cămăşi verzi cu sigla "Ekolager 2005. T-shirt verde devin tot mai vizibile într-un plecările în masă pestriţă şi bocitorii. În cele din urmă, de debarcare în trenul Moscova-Smolensk. Masina ansamblu este ocupat "verzuie". Sunt plasate în efectivele - care, cu care deja familiarizaţi. Consilierii distribuie prefierte cadouri-felinare "Fireflies" şi bandanas în patru culori - trasatura distinctiva a detaşare. In masina de sunet o chitara, flaut şi tobă. Conductori surprins de atmosfera vesela a organizării şi a fondului comercial care există în acest aparent prea ocupat şi de vârstă grup mixt ... copii viitoare de mediu Tabăra a început sa de două săptămâni de viaţă.
Ce este o eco-tabara de tabara? "Eco-- nu este doar un studiu de ecologie şi nu doar de recreere în aer liber. Cu toate acestea - este ceva mult mai mult. Mai întâi de toate - o viaţă într-o lume magică a naturii, şi nu staţi în Rezerve şi Parcuri Naţionale învaţă, educă, promovează perspectivele de mediu. Urban copii imediat se încadrează într-o realitate diferită - o lume în care natura - amantă, în cazul în care nu de lucru mobile telefoane, nu distrageri a orasului, nu magazine, dar nu este pata de râu, vântul, roua pe iarba, Forest zgomote. Şi ei au o oportunitate rara de a experimenta inspiraţia cercetător, să se simtă frumuseţea şi fragilitatea lumii naturale, pentru a înţelege implicarea lor şi responsabilitatea personală pentru conservarea acesteia. În două săptămâni ar trebui să ne creeze o atmosferă de creativitate şi de bucurie, pentru a oferi noi cunoştinţe şi, mai ales, pentru a primi răspuns emoţional copii. La urma urmei, printre ei - viitorilor ingineri, petroliştilor, manageri, supraveghetori, şi că, mai devreme sau târziu au a lua decizii privind how pentru a folosi cu înţelepciune resources natural. Si, poate, memoria timpului uimitor petrecut la o environmental tabara summer, va face o suplimentare timp pentru a reflecta asupra vulnerabilităţii naturii şi necesitatea de a păstra această minune pentru generaţiile viitoare ...
Pentru a ajunge la ekolager trebuie să obţină o profesori de biologie recomandare sau personalul de zone protejate din Moscova, şi în această iarnă are de a face ceva pentru conservarea speciilor sălbatice de la Moscova - de a accepta participarea în cadrul acţiunii de curăţare moloz, efectua cercetări ştiinţifice în zone protejate de Moscova, pentru a lucra asupra mediului experimentale site-uri, etc Şi, deşi copiii sunt selectate, este important ca programul a fost interesat în tabere de mediu pentru copiii care provin din medii diferite şi gradul de interes pe probleme de mediu. În lagărul de copii provin de la 12 la 16 ani, în fiecare unitate de 10 - 15 copii în jurul de aceeaşi vârstă. Continuând cu copii sunt consilieri, de regulă, studenţii din universităţile biologice, acestea sunt cifrele-cheie al lagărului - mame şi taţi. Profesorii predau doar, ele sunt mentori, profesori, şi organizatorii suportă greul de management general, implementarea programului, respectarea regimului, ele sunt judecătorul principal în soluţia tuturor problemelor litigioase.
Fundamental, ekolagerya conceptului propus bazată pe patru piloni:

Un program obligatoriu de studiu al discipline biologice de bază. Acesta este progresul înregistrat în dezvoltarea de ecologie practice sunt evaluate şi pot obţine un certificat sau o diplomă de participant la tabara "experţi". Cea mai largă gamă posibilă de învăţământ şi de ateliere de creatie. În acest caz, sunt copiii, având în vedere libertatea de alegere atât a claselor şi gradul de înţelegere a subiectului. Crearea unei prietenos,, psihologic confortabil atmosfera de încredere în tabără. Crearea unei atmosfere de ceva extraordinar, aventura speciale, vacanta, amintiri de care va dura ani de zile.

... Dimineata la copii Smolensk au fost de aşteptare pentru două autocare. După două ore şi jumătate de somnolenţă muta părea Karakol sat, în cazul în care este situat Parcul Naţional Smolenskoe Lacuri ". Director adjunct al Parcului A. Kochergin salută copiii şi le spune despre istoria şi atracţiile acestui frumos colt uimitor de Rusia.
Apoi, vizita la Muzeul de NM Przewalski şi Muzeul Glory partizanilor. Înapoi în autobuz şi douăzeci de minute mai tarziu toate sunt pe malul lacului, în centrul de recreere "Baklanov. O clădire cu două etaje, cu camere de patru ori timp de două săptămâni va fi pentru acei elevi de la Moscova, aproape de start. La etajul al doilea - o bine echipate săli de clasă pentru lecţiile pe ornitologie, istoria locală, Hidrobiologie, o cameră cu un model topografice mare de parc naţional, sala de asamblare.
Cunoştinţă mai întâi cu teritoriul, lac, colectarea totală, marea deschidere a taberei cu creşterea de pavilion. Prazdnichny seara foc de tabara cu cantece la chitara.
Programul taberei este plin. Acesta include sesiuni cu caracter obligatoriu pe Hidrobiologie şi ihtiologie, botanică şi a peisajului, istoria locală şi zoologie. În seara puteţi selecta o clasă de master şi de a face psihologie, paleontologie, design peisagistic, ştiinţificprevizibilitate, aptitudini meşteşuguri creatoare. Foarte role-playing jocuri populare, te poate transforma într-Harry Potter, sau să se joace indienii - jocul "patru" Totem, sau dau seama cine vă "prietenul secret".
Copiii trebuie să facă două campanii - canotaj si drumetii. tur cu autobuzul vă va familiariza cu principalele atractii Dantele regiune - lacuri, dintre care fiecare are propria legenda sa şi caracterul său.
Programul de lucru oferă voluntar pentru AP. Fezabil contribuţie reală a muncii copiilor în rezolvarea problemelor urgente ale ariilor protejate - un aspect foarte important de învăţământ din tabăra de mediu. În "Smolensky Lacuri" copiii au fost tăiate buruienilor arin seminţe şi plopi în jurul taberei, a construit case pentru păsări pictate balcoane si constructii prispă, au dezvoltat un proiect de acord de paturi de flori la baza.
După curs de formare obligatoriu, copiii trec ofiţer compania pornit toate disciplinele de mediu. Offset este o formă de joc este cunoscut sub numele de releu, uneori ca un rol-playing, uneori ca o reuniune a Clubului de la cunoscatori. punctajelor individuale evaluate munca în echipă şi de coeziune de detaşare.
Cel mai entuziast, pentru a primi competenţe de cercetare, împreună cu profesorii care definesc problema ştiinţifice, colecta material, analiza şi le prelucrează, pregătirea rapoartelor. Conferinţă finală - un eveniment pentru a demonstra rezultatele şi creative explorare ştiinţifice de copii pe schimb. Copii pregăti prezentări ştiinţifică a rezultatelor cercetării lor pe teme de mediu. În sala de o expozitie de munca de creatie: fanion memorabile pe panza, desene şi arderea pe placaj, diverse tipuri de sculpturi în lemn, tesut fire - macrame şi altele.
La sfârşitul trecerea tuturor participantilor la tabara de a primi un certificat care să confirme trecerea din domeniul mediului de învăţământ general al cursului. Copiii care au raportat rezultatele studiilor de mediu la conferinţa finală, primit titlul de "expert".
Varietatea şi fascinaţia de tabere programului capteaza astfel atenţia baieti, timpul trece repede. Cu toate acestea, se apropie de sfârşitul perioadei de schimbare, pregăteşte o petrecere de adio finală. , Costume, vopsea ... Repetitii Boxe echipe de copii şi adulţi, inspirat de entuziasmul şi imaginaţia copiilor, gătit la ideea lui şi să se pregătească un mini-spectacol de apă, sirene şi locuitorii pădure. Râsete, aplauze, sclipiri aparat de fotografiat - aceasta este fericirea ...
Două săptămâni de antrenament fizic şi intelectual, natura şi confortabil este atmosfera creata de toţi adulţii - organizatorii taberei, profesori si consilieri - modifica în mod semnificativ starea mentală a copiilor. În chestionare, ei scriu: "Nu vreau să plece"! "Plec cu o mare de impresii şi de noi cunoştinţe, un sentiment amar de separare de la care a devenit prieteni apropiati", "Multumesc tuturor organizatorilor," "Am foarte mult vreau să vin din nou aici", "Aceasta este cea mai bună tabără în comparaţie cu cele şapte cele anterioare, unde am fost "," Va multumesc tuturor pentru un astfel de cadou - aceasta "calatorie", de anul viitor aş dori să vizitaţi din nou în lagăr, ci ca un consilier. "
Mari schimbări în comportamentul copiilor şi părinţilor notă: "copilul a fost liniştită, independentă, pentru adulţi." Desigur, aceste modificări apar la toate, în felul lor propriu, dar pozitivă schimbare generală în mintea copiilor este evidentă.
cel mai important - copiii să înţeleagă că o astfel de neatins şi natura cât de important este în oraş, la Moscova, pentru a păstra sanctuare urbane şi a faunei sălbatice parcuri, nostru - acele zone câteva insule ale naturii sălbatice care nu sunt încă protejate capturat Dar metropola. tabere de mediu permite copiilor să se unească şi raliu, după întoarcerea copii nu vor să plece, doresc să continue să comunice şi să lucreze împreună, gata să participe activ la activităţile de mediu în teritoriile peOPT Moscova, pentru a continua studiul de ecologie, placuta pentru a face faţă în clasa maestrului. Şi dacă acum, în timpul anului şcolar, pentru a sprijini "spiritul de tabara frăţiei", pentru a da impuls generate de tabere de mediu, de concretă şi de continuitate, apoi, eventual, putem ajunge cu adevărat la un mediu public larg mişcarea de tineret din Moscova.

Resurse naturale Monitorul, octombrie, 2005

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 17 octombrie 2006 12:18
Vizualizări: 7623

Citiţi de asemenea

Cîteva locuri confortabile în pădure, care cu siguranță nu vor dezamăgi:- glamping "Лес", satul Civijepse, Ținutul Krasn...
80
Apa este folosită peste tot – în consumul personal al oamenilor, nevoile urbane, în producerea energiei, în industrie. C...
278
La inițiativa echipei ecology.md, Fundația pentru dezvoltare ecologică Ecodava din R.Moldova împreună cu echipa Taborul ...
389