ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Tainele Mohenjo-DaroTainele Mohenjo-Daro

 

Mai mult de 80 de ani în urmă, pe insula râului Ind arheologii indieni Sahin şi Benerdzhi au descoperit un oraş antic, în care până în ziua de azi continuă săpăturile. Dar pâna acum oamenii de ştiinţă nu au putut rezolva misterul mare Mohenjo - Daro (astfel, în hindi, în literatura modernă este numit oraşul, care înseamnă "Colina morţilor"). Până în prezent nimeni nu a fost în măsură să perceapă cum aproape 3500 de ani în urmă a dispărut acest oraş şi locuitorii lui.

 
În timpul săpăturilor s-a dovedit că Mohenjo - Daro nu a fost distrus de hoardele  duşmanilor, în plus, localnicii nu au avut absolut nici un fel de arme.

Aceasta a fost o civilizaţie proto-indiană funciară, patria orezului şi a bumbacului, în componenţa căreia intra încă un alt oraş important - Harappa, care nu avea nevoie de armată, deoarece nu avea contra cui să se apere.

Cercetătorii resping şi versiunea unui foc la nivel mondial, unor inundaţii, erupţiilor vulcanice, epidemii, sau unei căderi de meteorit de mari dimensiuni. Cum n-ar părea ciudat, dar în acest oraş antic a fost un apeduct: toate casele de pe străzi cu o lăţime de 10 metri, au primit apă. În plus, în oraş a existat un sistem de canalizare ramificat – prin conducte de cărămidă se efectua retragerea tuturor apelor uzate din case. Toate acestea oferă motive pentru a respinge argumente cu privire la răspândirea bolilor infecţioase.

 

Tainele Mohenjo-Daro


În Cronicile indiene vechi "Cartea lui Dzaen" se relatează despre fiinţe extraterestre, care soseau la localnicii paşnici pe o navă de metal. În carte se spune că într-o  zi, aceste creaturi s-au certat cu localnicii. Ei s-au mutat într-un oraş din apropiere, unde au fost aleşi conducători. Anume atunci un nou lider a aruncat asupra oraşul duşmanilor săi o suliţă mare strălucitoare, care a distrus toate clădirile şi a ars oamenii. Şi chiar şi cei care au intrat în oraş mai târziu, cu timpul s-au îmbolnăvit şi au murit. Iar noul lider, a adunat pe toţi oştenii lui, soţiile şi copiii lor şi a zburat într-o direcţie necunoscută pe o navă misterioasă. Mulţi cred că Mohenjo - Daro şi este acel oraş  ars, însă nu există nici o dovadă în acest sens.

O altă versiune, despre explozie. În 1979 italianul Ettore Vinchetti şi englezul David Davenport au publicat informaţii noi despre Mohenjo - Daro, în care se spunea că oraşul a fost victima unei explozii incredibile. Dovada reală a acestei ipoteze au devenit "pietre negre", care au fost împrăştiate pe toate străzile oraşului antic. Testele au fost efectuate în Italia, în laboratorul Consiliului Naţional de Cercetare şi în Universitatea din Roma. Anume aceste teste şi au arătat că "pietrele negre" sunt nimic mai mult decât cioburi de ceramică, uscate la temperaturi mari şi apoi solidificate. Vinchetti şi Davenport au constatat că oraşul a fost distrus de trei valuri de şoc, care s-au răspândit la un kilometru de la epicentru. Toţi care au fost în timpul exploziei în mijlocul epicentrului s-au evaporat instantaneu. De aceea arheologii nu au găsit printre resturile oraşului schelete umane.

O altă versiune a pieririi Mohenjo - Daro este asociată de stucturi fizice şi chimice în atmosferă. Aerul are o strălucire proprie, deoarece asupra lui acţionează particule cosmice, razele soarelui, câmpuri magnetice şi electrice. Dar în unele situaţii, acest efect este foarte pronunţat. Sute de fotografii, realizate de oamenii de ştiinţă, dovedesc existenţa acestui fenomen. Nu este nimic surprinzător în faptul că acesta ar putea fi observat din cele mai vechi timpuri. De exemplu, în cronicile oficiale ale faraonului Thutmose III se spune că la ora şase după-amiaza din a treia lună de iarnă în cer a apărut o sferă de foc, care se deplasa lent spre sud.

În primăvara anului 1984 cea mai mare parte a populaţiei din Udmurtia  a putut admira bile strălucitoare de culoare albă care, rotindu-se, coborau  încet pe pământ. Mulţi experţi în fenomene anormale au în vocabularul lor termenul "fulger negru" - o formaţiune fizică şi chimică, care o lungă perioadă de timp poate emana vapori nocivi. Muţi oameni de ştiinţă cred că aceste gaze, probabil, şi au fost cauza sufocării populaţiei din oraşul antic. Astfel de structuri fizice şi chimice pot exploda ca un fulger sferic, urmat de o reacţie de explozii în lanţ. Susţinătorii acestei ipoteze sugerează că acumularea fulgerelor negre este cauza principală a pietrelor şi scheletelor umane topite.

În plus, în timpul săpăturilor arheologice a fost descoperită piscina, a cărei destinaţia nu a fost încă stabilită, precum şi sala de şedinţe, băi, statuete din teracotă, bijuterii pentru femei, topoare de bronz, ceramica cu imagini ale diferitelor animale şi plante şi alte clădiri mari.

Arheologii au mai descoperit în ruinele oraşului antic Mohenjo - Daro inscripţii hieroglifice care nu pot fi descifrate până în prezent. Istoricii susţin că este prea devreme de vorbit despre o evaluare obiectivă a acestei culturi antice.

 

 

Sursa: tainy.net

Marţi, 05 aprilie 2011
Vizualizări: 5357

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
101
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
39
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
69
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
112