ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Taxi-ul zburător fără pilor de la Airbus se pregătește de testare

Compania de construcții elaborează proiectul unui taxi zburător CityAirbus. El se va putea ridica deasupra ambuteiajelor și transporta pasagerul în punctul de destinație într-un timp extrem de rapid. Totodată, Aibus își pune o sarcină ambițioasă de a crea un parc întreg de taxiuri zburătoare, ce vor putea fi chemate cu ajutorul unei aplicații de pe smartphone.

În valea de siliciu înt inventate zilnic soluții moderne ale diferitor probleme, însă, precum menționează cei de la Airbus, nimeni nu a reușit să soluționeze problema ambuteiajelor. În opinia experților de la Airbus Group, cea mai bună metodă de a elibera drumurile din oraș este lansarea taxiurilor zburătoare fără pilot.

Totuși, în cadrul proiectului CityAirbus, s-a lucrat nu atît asupra automobilului, cît asupra aparatului zburător fără pilot. Airbus intenționează să creeze o platformă a unei nave aeriene cu multe rotoare, pentru transportul pasagerilor.

Taxiurile zburătoare pot fi chemate cu ajutorul aplicației, iar îmbarcarea va avea loc pe cel mai apropiat teren pentru helicoptere. La bordul navei fără pilot se va afla un pilot, însă doar pentru o perioadă de timp, atîta timp cît legile cer ca la volanul unui mijloc de transport autonom să se afle un operator.

Precum comunică Business Insider, Airbus elaborează un elicopter autonom cu motor electric pentru utilizarea comercială și privată. Primele testări ale prototipului LA Vahana va avea loc pînă la finele anului 2017. Acest termen pare fantastic pentru reprezentanții companiei. Potrivit inginerului șef al proiectului, Rodin Lasoff, acumulatoarele moderne, motoarele și alte tehnologii aeriene permit elaborarea helicopterului fără pilot fără limite.

De realizarea proiectului similar se ocupă producătorul german E-Volo, care deja a prezentat prototipul automobilului zburător Volocopter. Aparatul zburător se poate afla în aer doar 20 de minute și să transporte pînă la doi oameni.

 

Sursa: econet.ru

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
376
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
154
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
219
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
117