ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Teleprezenţa poate economisi banii şi reduce emisiile nociveTeleprezenţa poate economisi banii şi reduce emisiile nociveAstăzi nu poţi surprinde pe nimeni cu videoconferinţe, utilizarea lor a devenit o normă nu numai în procesul de lucru, datorită Internetului, de tehnologia-video poate beneficia orice doritor la domiciliu sau de la telefonul mobil cu ajutorul camerei frontale.

Potrivit unui studiu sponsorizat de AT & T, economiile americană şi britanică ar putea salva mai mult de 19 miliarde de dolari şi reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 5,5 milioane de tone în cazul în care ar utiliza tehnologia "teleprezenţei."

 Teleprezenţa este o tehnologie în curs de dezvoltare rapidă, al cărei nume vorbeşte de la sine şi include un set de comunicaţii şi dispozitive speciale, destinate pentru organizarea întâlnirilor şi tratativelor ale grupurilor de oameni, aflate în diferite părţi ale globului pământesc.

Potrivit raportului, furnizat de AT & T, o companie cu vânzări anuale de un miliard de dolari sau mai mult, ar putea economisi 900 de zboruri de afaceri în primul an de utilizare a noii tehnologii, folosind doar patru camere echipate special pentru organizarea videoîntâlnirilor.

Investiţiile, cheltuite pentru introducerea tehnologiei "teleprezenţa", ar trebui să fie recuperate, în termen de 15 luni şi să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, cauzate de folosirea transportului aerian, cu 2271 de tone în următorii cinci ani.

Rezultatele cercetărilor demonstrează că realizarea pe scară largă a tehnologiei teleprezenţa, adică înlocuirea zborurilor aeriene numai oamenilor de afaceri americani şi britanici cu o comunicaţie avansată în formă de videoconfetinţe, în 2020, din punct de vedere ecologic, va fi echivalentă cu scoaterea de pe drumuri mai mult de un milion de maşini.

Studiul a fost realizat de către compania Verdantix, care a efectuat un sondaj al managerilor din companiile mari, folosind deja cu succes tehnologiile similare în afacerile lor, inclusiv: Accenture, Aviva, EMC şi Microsoft. În baza datelor primite, reprezentanţii Verdantix au reuşit să calculeze efectele economice şi ecologice, primite de la introducerea tehnologiei moderne de videoconferinţe.

Analiştii prevăd o reducere a emisiilor până în 2020, cauzate de călătoriile aeriene de afaceri ale businessmanilor din SUA şi Marea Britanie cu 5,5 milioane de tone, din care 4,6 milioane revin SUA şi  940 000 de tone -  Marii Britanii. De asemenea, ţările vor primi un impact corespunzător economic de 15 şi 4 miliarde de dolari în SUA şi Anglia, respectiv.

Pe lângă beneficiile economice evidente, legate de reducerea de zboruri, există mai multe bonusuri suplimentare sub formă de economie de timp al personalului pentru deplasări, reducerea costurilor de transport pentru drumul spre aeroport, care deseori durează mai mult decât însuşi zborul.

În condiţiile noastre, teleactivitatea demult este disponibilă şi posibilă, în special în domeniul forţei de muncă intelectuale, însă nu toţi managerii sunt gata să lucreze cu lucrătorii la distanţă, totuşi în multe companii progresive această tehnologie se introduce treptat şi imediat aduce rezultate.

 

 

Sursa

Miercuri, 30 iunie 2010
Vizualizări: 1945

Citiţi de asemenea

Catastrofa ecologică de la Strășeni amenință tot mai mult nu doar locuitorii din zonă, dar și pe cei din capitală. Probl...
27
Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
61
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
77
"Cel mai bun lucru din faptul că sînt vegetarian este că știu că nu fac rău animalelor. În al doilea rînd, am mai multă putere. Sînt mult mai puternic decît atunci cînd mîncam carne...
155