ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Tema pentru vacanţă dată de un profesor din Italia a devenit virală. Recomandată și celor ce nu mai sunt elevi...

Va plac temele pentru vacanta? Hmmm...nu prea, asa este? Si totusi, exista o tema pentru vacanta care ar incanta orice elev.

La un liceu din Italia, profesorul Cesare Cata of Don Bosco,a dat elevilor sai ca tema pentru vacanta, cea mai frumoasa tema despre care am auzit vreodata, cel putin eu, inca n-am auzit pana acum ca un profesor sa dea unor elevi o tema atat de neobisnuita. Motivatia acestui profesor a fost aceea de a-i ajuta pe elevii sai sa aprecieze frumusetea verii, care poate avea o influenta spirituala asupra fiecarui adolescent.

Am citit si eu tema si de ce sa nu recunosc, acest profesor este genial,pentru ca prin aceasta metoda elevii pot fi stimulati sa gandeasca, sa simta, sa devina spirituali, profunzi, imbratisand cu bucurie viata.

O astfel de tema pentru vacanta, poate sadi in mintea si inima fiecarui adolescent dorinta de transformare, o transformare a omului launtric de care, sa fim sinceri, uitam uneori.

Vreau sa impartasesc cu voi aceasta tema pentru vacanta, pe care o putem pune in "programa personala de autoeducare" chiar daca nu mai suntem la scoala.

1.Uneori, dimineața, fă o plimbare pe malul mării, singur: uită-te cum se reflectă soarele în apă și gândește-te la ce îți place cel mai mult în viața ta: fii fericit.

2.Încearcă să folosești unele dintre cuvintele noi pe care le-am învățat împreună în acest an școlar: cu cât reușești să spui mai multe cuvinte, cu atât vei gândi mai mult; și cu cât vei gândi mai mult, cu atât vei fi mai liber.

3.Citește cât poți de mult. Dar nu pentru că ești obligat să o faci.

Citește pentru că verile inspiră la aventură și visare și, atunci când citești, te vei simți ca rândunicile în zbor. Citește pentru că este cea mai frumoasă formă de revoltă pe care o poți avea ( dacă vrei sfaturi despre ce să citești, vino la mine).

4. Evită lucrurile, situațiile și oamenii care te fac să fii negativist sau să te simți neputincios: caută situații care să te stimuleze și compania unor prieteni care să te îmbogățească, care să te înțeleagă și să te aprecieze pentru ceea ce ești.

5. Dacă te simți trist sau temător, nu-ți face griji: vara, ca orice lucru minunat din viață, poate arunca un suflet în confuzie. Încearcă să ții un jurnal ca să poți vorbi despre ceea ce simți (în septembrie, dacă vrei, îl putem citi împreună).

6. Dansează, fără să-ți fie rușine. Pe un ring de dans din apropierea casei tale sau chiar singur, în camera ta. Vara înseamnă dans și e o prostie să nu iei parte la el.

7. Cel puțin o dată, privește răsăritul. Nu scoate o vorbă și respiră. Închide ochii, fii recunoscător.

8. Fă mult sport.

9. Dacă vei întâlni o persoană care ți se pare încântătoare, spune-i că este așa, cât poți de sincer și de grațios. Nu contează dacă el sau ea nu va înțelege. Dacă nu o face, înseamnă că n-a fost să fie; dacă o face, vara 2015 va fi o perioadă de aur petrecută împreună (dacă nu merge, întoarce-te la punctul 8).

10. Uită-te pe notițele de la clasă.Compară ce am citit și ce am învățat, cu ce ți se întâmplă.

11. Fii fericit ca lumina soarelui și neîmblânzit ca marea.

12. Nu vorbi urât. Fii mereu gentil și manierat.

13. Uită-te la filme cu replici care îți frâng inima (în italiană, dacă se poate), ca să îți îmbunătățești deprinderile de limbă și capacitatea de a visa.Și nu lăsa ca filmul să se termine când apare distribuția, regizorul etc.: retrăiește-l în propria ta viață din această vară.

14. În lumina strălucitoare a soarelui sau în nopțile fiebinți de vară, visează la cum ar putea și cum ar trebui să fie viața ta. Pe timpul verii, fă mereu tot ce poți ca să nu renunți și tot ce poți ca să îți urmezi visul.

15. Fii bun.

 

Sursa: adevarulesubochiitai.blogspot.com

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 16 august 2015 13:00
Vizualizări: 3290

Citiţi de asemenea

Uau! Jacqueline Berrido Pisano – cea mai frumoasă bunică din lume, conform ediției engleze The Sun. Este uimitor că ac...
140
În Marea Britanie a fost publicat un raport în urma unei anchete de cinci ani privind infectarea a mii de pacienți cu HI...
139
Războiul nu poate fi câștigat cu arme. Dacă dorim să nu avem vărsare de sânge între popoare, trebuie să lucrăm pentru un...
128
Se înalță în mijlocul pădurilor mlăștinoase nesfârșite ale tundrei din nordul Iakutiei.Pe lanțul muntos se află coloane ...
243