ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Terapia râsuluiTerapia râsului


Râsul este un mecanism de curăţare naturală, dat omului de Natură. Un număr mare de proprietăţi utile ale râsul, având un efect pozitiv nu numai asupra sănătăţii, dar şi asupra vieţii umane, în general, putem enumera un timp foarte lung.  

La lecţiile noastre râsul este utilizat, în principal, ca un mijloc de curăţare profundă a organismului uman la toate nivelurile - de la fiziologie până la sistemul nervos, psihicul şi mintea.

Râsul contribuie la curăţarea organismul de efectele stresului, înăbuşirile  emoţionale şi mentale, precum şi de încordare, care, în mod cumulativ, duc la boli şi îmbătrânire prematură.

Cele mai multe probleme ale omului sunt asociate de existenţa înăbuşirilor şi încordărilor. Ele sunt prezente la aproape toate nivelurile ale organismului, de la fiziologie până la minte şi sistemul nervos. Noi acumulăm acest "bagaj" pe tot parcursul vieţii noastre.

Aceste încordări, despre care oamenii, uneori, nici nu banuiesc, împiedică circulatia naturală a energiei vitale. Pentru a fi sănătos şi fericit, omul trebuie să lasă să treacă liber energia de anumită calitate şi în cantitate suficientă. În mai multe cazuri, acest lucru nu se produce, ceea ce afectează, în mod negativ, sănătatea şi toate aspectele vieţii umane.

Consecinţa acestor încordări interne sunt dureri de natură diferită, boli, nervi si stresuri nervoase şi  mentale, diverse complexe, temeri. Toate acestea nu permit omului să fie natural, să dezvăluie pe deplin creativitatea lui, să fie mai activ şi mai vesel.

Una dintre cele mai eficiente metode este râsul! O mare parte de înăbuşiri şi încordări interne pot fi eliminate cu terapia râsului şi anumite exerciţii de yoga.

Forţele naturale ale organismului nostru lucrează în mod cel mai efficient în acele momente, când suntem naturali, când nu suntem obiectul unor stereotipuri de comportament şi nu ne conformăm regulilor convenţionalismului, când intelectul nu împiedică circulaţia naturală a energiei vitale.

Este cunoscut faptul, că râsul şi voie bună au un effect curativ puternic asupra fiinţelor umane. Iar terapia râsului, în acţiune complexă, de asemenea,  este un mijloc cel mai rapid şi cel mai puternic de a elimina aceste tensiuni interne şi a restabili funcţionarea armonioasă a organismului uman.

Terapia râsului – este nu numai râs. Este un program în întregime, inclusiv:

- exerciţii statice şi dinamice, bazate pe gimnastica de yoga şi predestinate pentru dezvoltarea coloanei vertebrale, scăparea de stres  la toate nivelurile;

- exerciţii de respiraţie pentru a stabiliza sistemul nervos si psihicul;

- training de relaxare profundă, pace interioară şi linişte, precum şi elemente iniţiale de dezvoltare practică a conştiinţei.

Împreună, toate acestea duc la reabilitarea, recuperarea şi întinerirea întregului organism.

Terapia râsului

Exerciţiile fizice şi respiratorii, special selectate, oferă o odihnă profundă şi relaxare, ceea ce duce la purificarea sistemului nervos şi a psihicului. Iar o alternare de râsete şi de relaxări permit a creşte, în mod constant, sarcini de râsuri şi cu fiecare lecţie a purifica tot mai profund şi a întări organismul.

Rasul este absolut natural şi, prin urmare, inofensiv. El nu are efecte secundare negative. Rasul întroarce omul spre o atitudine pozitivă asupra vietii. Dispar temeri, griji, anxietăţi. Reabilitarea şi recuperarea au loc fără medicamente.

În timpul lecţiilor are lor restaurarea mecanismului de autoreglementare a organismului, însăşi Natura începe să lucreze pentru recuperarea, reabilitarea şi  întinerirea organismului.

Studiile medicale au stabilit că în cortexul cerebral există anumite domenii, activitatea cărora este responsabilă pentru sănătatea fizică generală umană şi  perspectivele pozitive asupra vietii.  Stimularea acestor zone poate vindeca multe boli. Însă nu există medicamentele adecvate, care  stimulează activitatea acestor zone. Singurul medicament - cocaina. Dar impactul acesteia este foarte scurt şi mic, în plus, are o multime de consecinţe negative, determinând dependenta de droguri.

Stimularea perfectă a activităţii acestor zone ale creierului este râsul. Fiecare om poate râde. Însă, din diferite motive, închide în sine această capacitate.

La lecţii de terapie a râsului oamenii  învaţă  să râdă şi să aibă încredere în râs, ca într-un prieten bun şi credincios.

 

Sursă

Duminică, 19 septembrie 2010
Vizualizări: 4385

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
94
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
98
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
206
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
79