ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Terapie pentru aesthetesAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translatePlantele au în corpul nostru
nu influenţează numai de sănătate, boală
şi moarte, dar acţionează în plus faţă de solide
de stat este, de asemenea spirituale.
Teofrast


Astăzi, aproape nimeni nu se vor certa cu o mare antichitate florar - în apărarea tratamentului cu forţele de vindecare de natura şi utilizarea rezervelor interne ale corpului uman, toate vocile energetice din reprezentanţi ai medicinii ştiinţifice.

Oamenii de stiinta sunt de acord: iubesc prietenii verde "este bun pentru sănătate, nu numai în tradiţionale, ca - sub formă de tincturi, decocturi, lotiuni, etc În plus, puteţi folosi plante, fără a scoate-le din mediul lor natural.

Oamenii de ştiinţă estimează: plante de pe Pamant emit anual în atmosferă aproximativ 490 milioane de tone phytoncids, substanţe volatile, care distruge sau a împiedica creşterea şi dezvoltarea de microorganisme. În măsura în care acestea sunt biologic active, fiecare dintre noi nu transmite înapoi, aducând acasă un buchet de flori foarte parfumate. Crin, lacramioara sau cireşe, în câteva ore, chiar şi în animale sănătoase mai poate provoca o durere foarte neplăcut. Animalelor din aceste substanţe, în orice caz, o concentrare puternică, şi mai rău. cireşe frunze estetic, plasat într-un caz de sticlă, împreună cu un zbor, mouse-ului, şi chiar un şobolan, sunt capabile de ceva timp pentru a ucide animale.

Dar locuitorii din Caucaz preţuim visul de nuc - şi un vis rău şi o durere de cap garantat în dimineaţa următoare. Dar aici sunt câteva frunze din această plantă într-un dulap sau de o cameră poate vedea întotdeauna în casa lor: phytoncides frunze piuliţă resping muste, tantari si alte insecte, chiar şi o aluniţă.

Acest criminal "efect", a interesat pe oamenii de stiinta. Primul studiu a arătat că: phytoncides copaci volatile invocat o barieră puternică la agenţi patogeni: de hectare de padure de foioase, în vara de zi cu zi subliniază din 2 kg de phytoncids volatile, conifere - 5 kg, şi ienupăr - 30 kg. Această sumă este suficientă pentru a menţine soluţionarea medie de multe nenorociri. Desigur, acest dezinfectarea oraş, acasă sau din proprie mult pleasanter de lumină (şi, adesea, şi eficienţa) de soluţie de dezinfectare chimice.

substanţe volatile pentru a determina ordinea lor nu este doar în jurul nostru. Penetrante prin plămâni şi piele în organismul uman, ei se ucid şi inhiba dezvoltarea microorganismelor dăunătoare, îi împiedică de boli infecţioase, îmbălsăma ţesut. Bioactive normaliza producţie volatile ritmului cardiac şi a tensiunii arteriale, sunt implicate în metabolizarea, favorabil acţionează asupra psihicului uman. Oamenii care trăiesc în zone împădurite este mult mai puţin susceptibile de a tractului respirator superior, în comparaţie cu locuitorii oraşului.

Şi dacă adăugăm la componenta estetice, care ar influenţa naşterea emoţii pozitive - unul dintre cele importante factorii cei mai în sănătate - putem spune cu siguranţă că frumuseţea naturii este sigur de a furniza, dacă nu chiar din lume, sănătatea biologice speciile dominante.

Aromaterapie - este deja bună, dar plantele şi de a crea oa doua linie de apărare a sănătăţii noastre --volatile bactericidă substanţe non. Ciorap ace de pin, brad, ienupăr, plop, stejar, mesteacăn şi alte multe plante este un excelent antiseptic.

Juniper, probabil, acest campion printre aceste plante. El identifica phytoncids aproximativ 6 ori mai mult decât alte conifere, si de 15 ori mai mult de foioase. In tara noastra mai mult de două duzini de specii de ienupăr. Printre acestea există arbori şi arbuşti. Acum, toate sunt în orice fel în nevoie de protecţie. Juniper este foarte sensibil la poluarea aerului cu emisiile industriale: în jur de multe oraşe, el practic a dispărut. O creştere junipers încet, şi la bost specii datorită diverse încălcări nu se produc seminţe de reînnoire.

Flori Pine este una din plantele cele mai populare fitontsidnyh (aproape toate aparţinând genului de pin, au proprietati antimicrobiene).

Aerul este curat păduri de pin şi de caritate. Nu e de mirare mai multe sanatorii şi spitale au fost construite în păduri de pin. Phytoncides acest copac au tendinţa să crească de apărare ale organismului - un aer de pin ca şi cum ar reîmprospătează. Copiii care au trăit cel puţin câţiva ani într-o zonă bogată în păduri de pin, mai puţin predispuse la raceli. probele de sol (de la suprafaţă, cu o anumită adâncime) sau de aer într-o pădure de pin, conţin mai puţin de 10 ori microorganisme patogene decât probele colectate într-o pădure de mesteacăn.

Mesteacan, de asemenea, îndeplini îndatoririle conştiincios de salubritate de mediu - fără milă cu microorganisme, care aduce vântul în crâng mesteacan.

În plantaţii, în cazul în care mesteacan creşte într-un metru cub de aer, există doar aproximativ 450 de microbi. Şi în camerele de operare, unde totul, inclusiv aer, trebuie să fie sterilizate, este permisă în conformitate cu normele existente, conţinut într-un metru cub de aer 500 microorganisme neboleznetvornyh. vindecare mesteacan cu boli bronho-pulmonare. Alocate uleiuri esenţiale ale acesteia, ca un covor, înfăşurat pace.

Un alt reprezentant extrem de respectat de sănătate naturale - lemn de stejar. Excelent ordonată pădure. Fitochimicale, care ajuta la copac "în frâu" hipertensiunii arteriale. O plimbare prin stejar - un drog foarte util pentru pacienţii hipertensivi.

Maple, după cum arată biochimisti de cercetare, nu numai activitate fitontsidnoy mare, dar, de asemenea, absoarbe la substanţe chimice dăunătoare omului, cum ar fi benzenul.

TUI, ca asistent îngrijire, îngrijirea copiilor - îi ajută phytoncides flancat de către un organism imatur a lupta împotriva agenţilor patogeni tusei convulsive, difterie şi alte infecţii.

Nu este foarte greoaie de prevenire şi terapie, placute si eficiente, aproape nici contraindicaţii sau efecte secundare? de plantare a început la dacha lui, sau în jurul casei, se va deschide clinica ta, fără o licenţă şi fără mari cheltuieli. Acestea sunt mult ajutor, chiar dacă sunteţi ghinion, şi o casă la ţară sau într-o curte situat in apropierea drumului. Pune pe site-ul cenuşă de munte, afine, cireşe pasăre, Cotoneaster, paducel, liliac, Aaron Aronia, Buckeye. Chiar şi în timpul iernii acestea vor fi mai mici cu atenţie conţinutul de praf din aer cu aproape 40%, iar vara - de până la 86%! conifere - molid, Thuja, ienupar - sunt binevenite. De avantajele de mai sus, ele posedă o - aspirator excelent.

Şi aici este o reteta speciala-track la recuperare. Pin, Thuja de Vest, zada siberiana, molid, ienupar, mesteacan, stejar, frasin de munte, liliacul - stimularea sânge şi sistemul cardiovascular, creşterea curenţilor biologice ale creierului, reduce nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, acest parc reduce durerile de cap, oboseala ameliorează, imbunatateste starea de spirit şi starea de spirit.

Şi asta nu e tot meritele de parc-gradina in fata de sănătate. Se îmbunătăţeşte atmosfera, şi nu doar obezzarazhivaya şi oxigenate. Frunze de plante expuse la soare de o anumita lungime ioniza aerul din jur, si are efecte benefice asupra bunăstării.

Dar cine a spus că medicament pe bază de plante - un fenomen pur sezonier? Noastre de plante cunoscute, cum ar fi casa de muşcate şi de begonii, reducerea conţinutului de microorganisme în aerul înconjurător cu 43%, tsiperus - cu 59%, melkotsvetnaya Crizantema - cu 66%. În corectitudine, am act de faptul că printre raritet exotice sunt luptători pentru aer sanatos. În cazul în care camera "rezolve" eucalipt si mirt, şi nu a existat nu mai îndeplinesc-leax, tantarii si microbi multe.

Plante de apartament purifica aerul, să reducă numărul de până la bacterii patogene acesta şi chiar să contribuie la tratarea anumitor boli. Vindecarea efecte asupra organismului şi-au dedicat phytoncides lor. Este de observat că volatile din plante diferite au un impact asupra organelor bine definite şi a sistemelor de drepturi.

AM Rabinowitz, profesor de botanică, ofera clasificarea sa de plante:
• droguri rozmarin util în tratamentul de bronsita cronica, emfizem, catar ale tractului respirator superior, astm bronşic, etc;
laur • - în statele spastică, spasme ale tractului intestinal şi biliare;
• oregano, zmeegolovnik, levantica, balsam de lamaie, Monarda au un efect calmant;
• ienupăr de 8 ori (!) Reduce streptococilor colonie în aer, şi reduce agenţii patogeni mirt comun de două ori. În Chlorophytum experiment crestate de 24 de ore eliminat aerul de germeni si bacterii nocive cu 88%;
• mentă phytoncides au acţiune vasodilatatoare. Această plantă ajută să se concentreze, astfel încât experţii sfătui să pună ghiveci cu menta pe desktop;
• o foarte ordinare ameliorează muşcată insomnie, nevroze si alte boli ale sistemului nervos.


Phytoncides, spune profesorul AM Rabinovich, prevede chiar o instalaţie de tesut mort. Deci, moda moderne de flori uscate - echinacea, lavanda, balsam de lamaie, zmeegolovnik - foarte util. Cântece de-le nu numai pentru a crea confort, dar emite, de asemenea, uleiuri volatile, care să conducă la starea de sanatate a intregii familii.

În această listă nu puteţi găsi floarea ta preferată? Nu vă grăbiţi să-l acuze de inutilitate. proprietăţi medicinale de plante sunt încă studiate. Dar se poate spune cu încredere: toate plantele sunt utile ca să ne dea bucurie.

PS Înainte de a se aşeze pe pervazul unui prieten verde nou, asiguraţi-vă că nici unul dintre gospodării nu sunt alergici la aroma sa. Nu ia casa, unde există un copil mic, plante cu frunze otrăvitoare - cimişir, oleandru, dieffenbachia.


Revizuirea pregătite de N. Tokarev

ABONAȚI-VĂ
Luni, 14 mai 2007 16:42
Vizualizări: 3390

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
309
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
300
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
320
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
166