Tesla Model S a devenit cel mai bine vândut vehicul din Norvegia (+Video)

/ Vizionări: 3202

Tesla Model S

 

În septembrie Tesla Motors a reușit să vândă peste 600 de vehicule electrice Model S, ceea ce a constituit 5,1 % din totalul vânzărilor auto din țară. Cu toate acestea, momentul este istoric.

Călătorii transcontinentale (Video)
Călătorii transcontinentale (Video)

Acum Norvegia are aproximativ 15 000 de vehicule electrice și până în 2018 această cifră se așteaptă să crească la 50 000. Toate pentru că guvernul promovează dezvoltarea mijloacelor de transport electric.

În primul rând, proprietarii de mașini electrice de aici sunt scutiți de taxa pe valoarea adăugată și taxa de înmatriculare. De asemenea, ei nu plătesc taxa de transport. Cu siguranță, acest lucru contribuie la achiziționarea mașinilor electrice, în Norvegia sunt unele dintre cele mai mari prețuri la benzină.

Fără infrastructură - niciunde. Recent, Tesla Motors a construit în șase orașe din Norvegia câte o stație de încărcare rapidă Supercharger, la care proprietarii carurilor electrice Tesla pot încărca vehicule în mod gratuit.

Și alte detalii plăcute pentru locuitorii capitalei: parcare gratuită și posibilitatea de a merge pe banda de transport public, evitând blocaje de trafic . Apropo, primarul din Oslo a numit orașul său "capitala de vehicule electrice".  Faptul este că în Norvegia numărul de vehicule electrice pe cap de locuitor e cel mai mare din lume.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137