ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Thomas Edison: «Am fost în stare să devin un inventator, deoarece, fiind copil, nu am mers la şcoală»Thomas Edison: "Am fost în stare să devin un inventator, deoarece, fiind copil, nu am mers la şcoală"


Thomas Alva, cel mai mic dintre cei şapte copii ai fugarului din Canada Samuel Edison, participant la răscoala McKenzie, a început să vorbească doar la patru ani. Iar la şcoală a fost aşa de stupid, încât profesorul după câteva luni de eforturi  zădarnice, i-a spus să nu vină mai mult în clasă din cauza inutilităţii încercărilor de a primi, cel puţin, o parte de educaţie, profesorul supărat a susţinut că creierul lui Edison a fost aiurea.

Mai târziu, Thomas îşi amintea: "Am auzit cum profesorul a spus unui inspector şcolar în vizită că din mine nu va ieşi nimic şi nu are nici un sens să mă ţină la şcoală. Am fost atât de dezamăgit de cuvintele lui, că am izbucnit în lacrimi şi am fugit acasă să mă plâng mamei ".

Mama lui, Nancy, l-a adus înapoi la şcoală şi a spus profesorului că, Thomas are mai mult creier, decât el. Ea l-a luat de la şcoală şi a început să predea la domiciliu. Ea i-a citit cărţi, şi Thomas a devenit un cititor pasionat.

La 13 ani adolescentul a început să citească Thomas Paine, celebrul scriitor şi eseist. El a citit  Căderea Imperiului Roman lui Gibbon, Istoria Angliei lui David Hume, Istoria lumii şi Enciclopedia ştiinţifică lui Serza, precum şi Ghidul scurt pentru şcoli în filosofie naturală şi experimentală lui R.G. Parker şi Morse code.

La 11 ani Edison a rămas surd. Fiind într-o vârstă înaintată, el a relatat că s-a îmbolnăvit după o explozie într-un laborator de amatori, organizat într-un depou de locomotive, unde dlui efecua experimente cu fosfor. Cu toate acestea, surdul ciudat iubea să asculte poveşti despre el însuşi - de exemplu, dlui nu nega zvonurile că a fost născut în Mexic, generate de numele său mijlociu ciudat.

Surditatea lui Edison în timpuri când nu ştiau de antibiotice a fost, probabil, o urmare a complicaţiilor, inflamaţiilor după scarlatină sau febră. Tatăl său şi fratele lui, de asemenea, auzeau rău. Edison a susţinut că, datorită surdităţii, nu trebuia să piardă timpul pe vorbe goale.

De fapt, de la 7 până la 12 ani, Thomas Edison a încercat să meargă la şcoală. Dar, din cauza curiozităţii naturale, minţii agere şi incapacităţii de a urma rutina, problemelor de auz, precum şi  tăriei de caracter şi ntereselor lui, băiatul nu s-a putut integra în sistemul şcolar.

Este cunoscut faptul că la 12 ani studiile oficiale academice lui Edison au fost terminate pentru totdeauna. El niciodată nu a studiat nici într-o instituţie de învăţământ: colegiu sau universitate. Şi dacă nu ar fi mama viitorului  inventator, care credea mai mult  în instinctele sale, decât în autoritatea şcolii, puţin probabil că, cariera lui Thomas Edison ar fi fost atât de reuşită.

Mulţi ani mai târziu, inventatorul însuşi a spus: "M-a făcut mama mea. A fost aşa de sincer încrezută în mine, că am simtit că era cineva, pentru care trebuia să trăiesc ca să n-o dezamăgesc.

 

 

Sursa cu link-uri pe crazy-dadazy.livejournal.com, www.theosophy.ru

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 30 ianuarie 2011 9:27
Vizualizări: 6803

Citiţi de asemenea

YMCA Moldova are două HUB-uri care prestează servicii pentru refugiații ucraineni, unul din ele este amplasat în cadrul ...
75
YMCA Moldova a acordat pachete cu produse alimentare pentru 70 de refugiați ucraineni care sunt adăpostiți de familii de...
77
Primele produse cu canabis fabricate pe teritoriul Republicii Moldova fac senzație la nivel mondial.Crema cu canabis pen...
263
Organizația Particulară de Pază CHESTOR - Security a devenit cîștigătoarea Concursului Național al Mărcilor Recunoscute ...
244