ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Timp de două luni în Italia au instalat atâtea panouri solare, câte în SUA într-un anTimp de două luni în Italia au instalat atâtea panouri solare, câte în SUA într-un anŢările mici, sărace în resurse minerale, mai activ, decât altele, adoptă tehnologii pentru obţinerea energiei din surse regenerabile. Italia se plasează pe locul doi din lume, după Germania, la introducerea unor tehnologii de energie solară.

Un fapt interesant este că, în conformitate cu Wind-works, Italia lansează surse de energie solară cu 6 ori mai rapid decât California - stat din SUA, considerat unul dintre cele mai progresiste în domeniul  introducerii surselor de energie "verzi". Până la sfârşitul acestui an, puterea cumulativă a bateriilor solare în Italia va depăşi această cifră pentru SUA de unu şi jumătate!

În cifre, acesta va arăta ceva de genul ăsta. Până în prezent în 2010 în Italia, au fost puse în funcţiune 1500 MW de surse de putere fotovoltaice din SUA, doar 480 MW, 250 din care aparţin Californiei. Până la sfârşitul anului, Italia intenţionează să ajungă la marca de 2500 MW de energie electrică solară.

Dezvoltarea rapidă a energiei solare în Italia a fost asigurată prin decretul din 2007, care obligă să readucă energia solară la nivelul de 1200 MW pe an. Noul obiectiv 3000 MVt  pentru perioada 2011-2013 este în aşteptarea aprobării şi stabilirii unui tarif nou  pentru energie, elaborată în mod "curat".

De ce comparăm cu California? În plus la faptul că California este un lider în dezvoltarea energiei solare în Statele Unite, California, aproximativ corespunde cu Italia în mărime, nivel de dezvoltare economică şi populaţie.

Interesant, pe ce loc se află ţările din fosta Uniune Sovietică? Căci, nu toate dintre ele sunt deosebit de bogate în combustibili fosili.

 

 

Sursa

Luni, 19 iulie 2010
Vizualizări: 2271

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
192
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
326
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
425
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
229