ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Țîpova - complex rupestru, cascadele și cetatea geto dacilor | Moldova FărăZAGRAN (Video)

Țipova este un simplu sat pe malul Nistrului. Dar în aceste locuri pitoricești mereu se întâmplă ceva important. De exemplu 2500 de ani în urmă aici era cetatea geto-dacilor, asta sunt acei băieți care mereu luptau cu Roma Antică. 

Încă mai înainte de asta în grotele locale trăiau oamenii primitivi, iar în Evul Mediu aici s-a construit o mănăstire rupestră unde s-a cununat singur Ștefan cel Mare. Mai târziu pe aici se spunea că turcii își ascundeau aurul său, noi nu l-am găsit, dar această movilă până astăzi se numește turcească. 


În zilele noastre înafară de a ne ruga în locul unde o făcea Ștefan cel Mare, se mai poate frumos de petrecut timpul.  Putem trece prin cheile dealurilor spre cascade, care aici sunt minim patru la număr, să medităm în grădina de pietre și să bem niște apă gustoasă în unul din zecile de izvoare sau să fugim cu barca. 

Apropo iarna în aceste locuri nu este deloc trist – haideți să ne transferăm în un februarie de ger, ca să ne dăm cu sania și schiurile, iar după să ajungem la săteni în ospeție și să ne încălzim cu o zeamă fierbinte și cu un păhar de vin la sobă.

Mai pe scurt uitați de pașaportul străin și ne-am pornit!

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 05 mai 2021 11:05
Vizualizări: 687

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
131
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
249
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
304