ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ţipova-capitala alchimică a Republicii Moldova
Fiecărei țări îi este caracteristic trei indici principali: calitatea energiei spaţiului, calitatea oamenilor care trăiesc pe acest pământ și capitala alchimică.

 

În acest sens, Moldova, poate pretinde de a fi printre primele locuri din lume, alături de o țară, să zicem, cum ar fi Georgia. Urmat de indicele de calitate a vieții, sau, mai degrabă, calitatea experienței de viață. Aici de fapt, totul e clar: oricare ţară vinicolă (Moldova şi este o ţară vinicolă ), oferă nu doar un terroir pentru producerea vinului, dar şi anumite condiţii de producere .

 

Sigiliul lui Ștefan cel Mare

 

 

Și, desigur, este important să se examineze întrebarea: există un punct care este centrul de greutate, ce a evoluat de-a lungul secolelor, reprezentând puterea țării? Se pare că aceste puncte sunt destul de multe. Şi la ce vrem să atragem atenţia – acesta este Orheiul Vechi, situat la 60 km de Chişinău.

Acest loc din cele mai vechi timpuri a atras cea mai mare atenție. La acea vreme, reprezentanții Hoardei de Aur l-au identificat ca fiind cu cea mai multă energie pentru viaţă. Mongolii i-au dat numele de Shehr al-Jadid, sau "loc pentru reîmprospătare," "reîmprospătat".

Această zonă este atât de activă energetic, că dacii spre exemplu, nu-l utilizau pentru viață, ci numai pentru ritualuri. Anume din acest motiv nu au putut conveţui nici mongolii, nici cei care după ei au continuat să locuiască aici. Acest loc a fost și rămîne a fi predestinat doar oamenilor iniţiaţi, căci în locul preoților antici au venit comunităţile de călugări şi cele creștine, stabilindu-se în peșteri.Numai cine nu a locuit pe acest meleag: şi goţi, şi daci, şi bastarni, şi mongolo – tătarii, şi tot aici s-a stabilit satul Ţipova, care reprezintă capitala alchimică a Republicii Moldova.

Aici se află mănăstirea în peșteră, cea mai mare nu numai în Moldova, dar în această parte a Europei.

 

Цыпово — алхимическая столица Молдавии

 

Ceia ce determină capitala alchimică a Republicii Moldova, este acest statut caracteristic pentru o duzină de puncte extrem de interesante.  

 

Цыпово — алхимическая столица Молдавии

Цыпово — алхимическая столица Молдавии

 

Și totuși, nimic nu te uimeşte atît de mult în Moldova, decît Ţipova, la ce nivel vrei: energie, psihologic, fizic. Capitala alchimică a Republicii Moldova este situată la graniţa dealului Cinişeuţi şi a câmpiei Susleni, pe malul stâng al Nistrului. Locul, unde este situat satul Ţipova este unic: a fost cristalizat de Marea Sarmatică.

 

Цыпово — алхимическая столица Молдавии

 

Цыпово — алхимическая столица Молдавии

 

Efectele din Ţipova:

  • Fantomele. În principiu, femeia în alb şi călugărul în negru
  • Bile agăţate de diferite culori strălucitoare
  • Zone cu tensiunea înaltă, care uneori începe să strălucească
  • Vederea oraşului astral (de obicei cînd e lună plină)
  • Muzica, ce reaminteşte un cor
  • Forme geometrice care apar în peisaj. În special în apropierea izvoarelor

 

 

Sursa: olegcherne.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 15 mai 2013 17:27
Vizualizări: 6512

Citiţi de asemenea

Cîteva locuri confortabile în pădure, care cu siguranță nu vor dezamăgi:- glamping "Лес", satul Civijepse, Ținutul Krasn...
86
Apa este folosită peste tot – în consumul personal al oamenilor, nevoile urbane, în producerea energiei, în industrie. C...
281
La inițiativa echipei ecology.md, Fundația pentru dezvoltare ecologică Ecodava din R.Moldova împreună cu echipa Taborul ...
390