Titicaca continuă să se usuce
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Cel mai mare lac din America de Sud si din lume cel mai mare lac navigabil Titicaca continuă să scadă în zonă, datorită impactului pe care încălzirea climei globale. Oamenii de ştiinţă sugerează, dacă, în viitorul apropiat nu sunt luate măsuri drastice pentru a salva acest atractii naturale, ocupând graniţa dintre Peru şi Bolivia în America de Sud, apoi în 20 de ani este un imens lac de munte ar putea deveni trei rezervor separat.Ar trebui remarcat că acest lucru sa întâmplat deja în 1993. Apoi, din cauza lipsei de precipitaţii nivelul apei in lac a scăzut la un nivel care, în loc de una din lac a fost format două rezervor.
Reducerea nivelului apei in lac este datorează în mare parte la o scădere a cantităţii de precipitaţii şi creşterea radiaţiei solare, în ultimii ani. De exemplu, datorită schimbărilor climatice, în timpul sezonului ploios din Bolivia a scăzut de la şase luni la trei. Ca urmare, au fost ameninţaţi de vegetaţie şi zone în care peştii provin să ruleze, a spus www.computerra.ru.
Potrivit ecologiştilor, Lacul Titicaca se micsoreaza cu o medie de 2-3 cm pe săptămână. De exemplu, doar din luna aprilie a acestui an, nivelul apei in lac a scăzut cu 81 cm Ecologistii sunt semnale de alarmă: Dacă un alt lac obmelchaet cm 30, florei şi faunei locale vor avea de suferit grav şi ireparabil rău. zonele de coastă unde merg la icre de peşte, uscate, vegetaţia de pe malurile râurilor sunt pe moarte ...
Lacul Titicaca, care înseamnă "piatră sacru", se află între cele două ţări: Peru şi Bolivia, Altiplano platou, a cărui înălţime deasupra nivelului mării este de 3830 de metri. Cu o suprafaţă de 8300 km patrati, Lacul Titicaca este cea mai mare din America de Sud. Lungimea acestuia este de 194 km şi o lăţime a lacului este de 65 km. Adancimea maxima a lacului este de aproximativ 304 de metri. În lac mai mult de 25 de râuri care curg din gheţarii din jurul Altiplano şi fluxurile de râu Desaguadero, se varsă în bazinul de apă Poopo închise în Bolivia. Un fapt interesant este că doar 5% din resursele de apă a lacului se scurge într-un râu în consecinţă Desaguadero unică, iar cea mai mare parte de apa se pierde prin evaporare din cauza vanturilor puternice si a radiatiilor solare.
ecoportal.ru