ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Top 10 alimente care ne fac fericiţi
Greu suportaţi iarna? Lipseşte soarele pentru a crea o bună dispoziţie?
Atunci știm exact cum să vă ajutăm! Mai întîi trebuie să echilibraţi regimul alimentar, adaugînd câteva "alimente fericite"- în timpul iernii veţi fi la fel de vesel ca şi într-o zi de primăvară!

1.ACAJU
 

Institutul Psihiatric Britanic  a efectuat un studiu care a arătat că la persoanele ce suferă regulat de depresie de multe ori nivelul de magneziu din organism este redus. Pentru a evita confirmarea corectitudinii  oamenilor de stiinţă britanici, nu uitaţi de aceste nuci.

2. Păstăi 

продуктов, делающих нас счастливыми

 

În fasole, ca și în alte legume verzi  se conţine în abundenţă magneziu. Mănîncă imediat o porţie, după care bea o  ciocolată fierbinte cu o pâinică proaspătă din făină de cereale integrale - în cacao și tărâțe de grâu,  magneziu este suficient.

3. GRAPEFRUIT

продуктов, делающих нас счастливыми

 

Acidul folic care se conţine din plin în acest citric, facilitează fluxul de oxigen la creier. De asemenea, grapefruitul conține substanțe care contribuie la secreţia "hormonului fericirii", serotonina.
 

4. FULGI DE OVĂZ

продуктов, делающих нас счастливыми

 

Nivelul de zahăr ridicat  duce la modificarea dispoziției. Ovăzul se digerează lent, oferind organismului zahăr benefic.

 

5. TOFU

продуктов, делающих нас счастливыми

 

Lipsa de triptofan în organism poate duce la depresie. În tofu se conţine o cantitate record de acest aminoacid-747 mg la 100 g. Celor care sunt dezgustaţi de tofu şi alte specificaţii asiatice le propunem să-l amestece în milkshake(cocktail de lapte)-laptele și fructele vor îndepărta  complet gustul caşcavalului de soia.

6. CEAI VERDE 

продуктов, делающих нас счастливыми

 

Ceaiul verde conţine izoflavone, substanțe care fac parte din compusul medicamentelor împotriva depresiei. Din păcate, în  procesul de fabricație a ceaiului negru, ele dispar.

7. CARTOF

продуктов, делающих нас счастливыми

 

Se fierb sau se coc cîţiva cartofi pentru a asigura pe deplin organismul cu  vitamina B6, care este necesară pentru a produce serotonina. Cartoful este leguma cu conţinutul cel mai bogat de această vitamină.

8. PĂTRUNJEL

продуктов, делающих нас счастливыми

 

 

Aceasta plantă este bogată în acid L-glutamic, care asigură concentrarea psihologică, ajută  împotriva oboselii şi stresului. Asa că,  nu ezitaţi să adaugăţi patrunjel la carne, pește, legume, bine că poate fi combinat cu orice.

9 . FASOLE

продуктов, делающих нас счастливыми

 

 Dacă doriţi ca tenul palid, nemîngîiat de  soare să dobândească un aspect sănătos, mâncaţi fasole albă. De exemplu, se prajesc cu ulei de măsline şi se adaogă busuioc sau oregano. Astfel, dopamina conținută în fasole, se transformă în noradrenalină, substanţa responsabilă de sentimentul de voiciune și de plăcere.

10. DOVLEAC

продуктов, делающих нас счастливыми

 

Este bogat în zinc. Acest mineral prelungește viața celulelor nervoase și  asigură transformarea triptofanului în serotonină. Puteți pregăti un terci, de asemenea puteţi să-l taiaţi cubuleţe şi să-l prăjiţi cu verdeaţă și ardei iute. De altfel, nici  semințele de dovleac nu trebuie neglijate, acestea sunt foarte utile!

Luni, 03 februarie 2014
Vizualizări: 2372

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
172
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
145
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
143
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
147