ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Top 10 bănci verzi. Partea 1
 

Auzind cuvântul "bancă" ne închipuim câteva grinzi de lemn pe o bază de fier forjat sau beton simplu. Dar se pare că astfel de bănci sunt moral învechite și înlocuite cu construcţii mai confortabile, mai uşoare, mai elegante și chiar interactive. Va prezentam top zece cele mai interesante idei: se pare că în secolul XXI avem pe ce sta!

 

Scrânciobul solar

 

Топ-10 экологичных скамеек

 

Profesor de la Institutul Tehnologic din Massachussets, Sheila Kennedy și studenții ei au inventat „Soft Rocker” – o bancă scrânciob, perfectă din punct de vedere ecologic, care poate fi numită chiar şi un chioșc mic.

 

Топ-10 экологичных скамеек

 

Fabricată din lemn natural, această bancă este dotată cu panouri solare, iar sistemul încorporat întoarce scrânciobul într-o poziție mai favorabilă față de lumina soarelui. Scrânciobul inteligent utilizează şi energia oferită de om, care balansează banca. Noaptea lângă bancă se aprinde un bec de iluminat și ea se transformă într-un obiect de artă instalat pe gazon. Energia acumulată în timpul zilei permite de asemenea o conectare a laptop-ului sau altor gadget-uri.

 

Banca portabilă

 

Топ-10 экологичных скамеек

 

Ideea creării unei astfel de bănci aparţine echipei olandeze "Aandeboom". Banca cântărește foarte puțin și poate fi fixată cu curele de orice copac adult sau felinar.

 

Топ-10 экологичных скамеек

 

De exemplu, într-un parc orăşenesc un astfel de "dispozitiv" înlocuieşte cu succes toate băncile obișnuite din lemn, chiar dacă acestea nu sunt la fel de originale și nu plutesc deasupra pământului. Dar, în timpul excursiilor în natură sau unui marş turistic eco-banca portabilă poate fi foarte utilă.

 

Canapea de bambus

 

Топ-10 экологичных скамеек

 

Artiştii Elena Goray și Christoph Tönges au folosit bambusul pentru a crea o bancă confortabilă „Pile Insula Reloaded”. Compania de design germană Conbam utilizează acest material pentru a sublinia simplitatea şi naturaleţea produselor.

 

Топ-10 экологичных скамеек

 

Pe de o parte, canapeaua de bambus poate fi folosită în locuri publice ca o bancă, pe de altă parte, prezența sa poate transforma salonul sau grădina într-un loc exotic. Designul este foarte simplu: un braț de tulpini de bambus sunt unite cu cercuri de metal sau o frânghie puternică și apoi se taie un loc pentru şedere.

 

Banca vie

 

Топ-10 экологичных скамеек

 

Un grup de designeri francezi „5,5 Designers” a prezentat o linie frumoasă de mobilier ecologic și modern pentru utilizarea exterioară – „Mobilier à Jardiner” (adică, mobilier de grădină). O colecție neobișnuită include bănci și fotolii cu spătare și cotiere din plante, precum și o măsuță de cafea, cu o tablă din iarbă.

 

Топ-10 экологичных скамеек

 

Mobila vie poate fi plasată in orice colt al grădinii, în curtea din spate sau pe verandă. Niciodată nu vă veţi plictisi de ea, deoarece plantele pot fi schimbate în fiecare sezon, iar containerul-bază se reutilizează. Apropo, dacă veţi planta arbuști, cum ar fi cimișir, puteți practica de asemenea abilitățile în arta topiaria.

 

Romeo și Julieta

 

Топ-10 экологичных скамеек

 

Frumuseţea funcțională a băncii Romeo și Julieta aparţine companiei „Vyvey and Partners”. Ideea de a stabili o placă de lemn cu fantele (320 cm în lungime și 74 cm lățime) pe glastre de flori solide, realizate din sticlă strălucitoare, aparţine designerilor Koen Baeyens, Stijn Goethals și Basile Graux care au lucrat la comanda producătorului belgian "Extremis".

 

Топ-10 экологичных скамеек

 

Și de ce produsul a primit un nume atât de neobişnuit, putem doar ne imagina. Poate că designerii fac aluzie la confortul băncii cu verdeaţă care insuflă romantică? Sau la întâlnirea a două stihii care nu pot fi împreună - natura și jungla urbană …

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 31 mai 2013 16:54
Vizualizări: 5287

Citiţi de asemenea

Unde țintește Republica Moldova în proiectele de eficiență energetică? Criza energetică, preturile înalte la resurse ene...
496
Învăţînd să gîndească creativ şi incluzîndu-şi canalele de percepţie, omul capătă posibilitatea de a obţine o cantitat...
85703
Pentru producerea uleiului de palmier se foloseşte un soi special de palmier de Guineea. Acest produs este singurul ulei...
27187
  La înmulțirea plantelor din butași uneori apare problema de înrădăcinare. Pentru a accelera procesul, puteți recu...
39109