ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Top 10 fraze pe care să nu le spuneți niciodată unui copil!




Psihologii care studiază comportamentul copiilor sfătuiesc să nu folosiți anumite fraze, pentru a nu trauma copilul, indiferent de vârstă, el înțelege deja totul, chiar și intonațiile.


1. Nu poți face nimic - lasă-mă să fac!


Psihologii susțin că această frază rănește copilul și-l preprogramează la un eșec. El se simte stupid și neîndemânatic și în viitor va avea frică să ia inițiativa, gândindu-se că mama lui va striga din nou.

2. Ia, numai calmează-te!


Unor părinți li este greu să îndure rugămințile plângătoare de tip "te rog, dă". Însă oferind copilului ceea ce el cere, părinții, fără să vrea, dau de înțeles: cu văicăreală și încercări de a convinge, el poate obține totul, iar refuzul mamei nu ar trebui să fie luat în serios.

3. Încă o dată voi vedea acest lucru – vei fi pedepsit!


Cum arată practica, mai departe de amenințări lucrurile nu ajung. Nici mama, nici tata nu vor efectua pedeapsa, iar copilul va fi doar speriat. Frazele similare provoacă la copii doar resentiment și nedumerire. Nu speriați bebelușul. Copilul ar trebui să știe exact la ce să se aștepte într-un caz concret. Iar isteriile bruște ale părinților nu duc la nimic bun.

4.Ți-am spus: încetează imediat!


Nu ar trebui să vorbiți așa de aspru cu un copil mic! Doar e copilul dvs.! Dacă ați  dat greș, este mai bine să-i cereți scuze. Deoarece copilul este jignit, simțindu-se absolut neputincios. Și în loc să înceteze, picii încep să protesteze, plâng și fac mofturi, adolescenții se retrag în tăcere și se închid în sine. Oricum această frază nu contribuie cu nimic la realizarea obiectivelor dvs.

5. Ar trebui să înțelegi că ...


Mulți copii au o reacție defensivă la această frază si continuarea ei plictisitoare. Puștiul nu înțelege morala și nu vă va asculta, gândindu-se la altceva. Cel mai prost povețele sunt percepute de copil atunci când el este agitat, supărat sau furios. Amintiți-vă, el este de asemenea un om la care a apărut o "problemă", și în momentul de față este preocupat de ea, și nu înțelege nicidecum chiar și cele mai înțelepte și corecte păreri.

6. Băieții (fete) nu se comportă astfel !
Repetând în mod constant această frază, părinții insuflă copilului anumite stereotipuri. Si la vârsta adultă, băiatul ce a crescut va percepe propriile emoții ca fiind ceva nedemn, iar fata – va avea complexe, de exemplu, cu privire la o profesie "nefeminină" sau un apartament insuficient îngrijit.

7. Nu te supăra de la fleacuri!


Poate pentru copil nu este un fleac! Amintiți-vă de copilăria dvs.! Copilul poate fi supărat că nu i-au dat o mașinuță sau că casă din cuburi s-a prăbușit, etc. Într-adevăr, în lumea lui mică anume această mașinuță și această casă sunt cele mai importante lucruri! Aratând dispreț pentru problemele copilului, riscați să pierdeți încrederea sa și în viitor să nu aflați despre alte probleme, nicidecum neînsemnate, ale copilului dvs.


8. Ai grijă de sănătatea mea!


Adesea unele mame spun aceste cuvinte la copii. Dar mai devreme sau mai târziu această frază încetează să mai fie luată în serios, ca în basm despre un păstor și lupi. Și copilul din obișnuință poate să nu acorde nici o atenție la starea proastă a mamei. El va crede că mama lui se plânge doar numai ca el să înceteze să facă zgomot, să sare, să se joace, etc.

9. Noi nu vom cumpăra acest lucru - nu sunt bani (scump)!


E greu de explicat copilului de ce nu face să cumpărați tot felul de lucruri. Dar se pare că atunci când mama sau tata vor avea bani – atunci s-ar putea cumpăra la magazin de toate! Copilul anume așa înțelege această frază. Nu ar fi mai bine să-i spuneți, mama și tata, "o astfel de jucărie o ai deja", "multă ciocolata nu este sănătos", etc. Da, întotdeauna este greu de explicat! Dar copilul trebuie să înțeleagă motivul pentru care părinții nu cumpără acest lucru.

10. Toți copiii sunt ca copiii, iar tu ...


pedeapsa Domnului ... , un nespălat, un nătâng, etc. Nu trebuie "să puneți etichete copiilor"! Acest lucru scade stima de sine, și copilul într-adevăr începe să le corespundă.
 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 27 ianuarie 2014 9:42
Vizualizări: 4775

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
163
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
132
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
124
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
322