TOP 5 fructe și legume de toamnă
Nr.1. Sfecla
Conține substanțe necesare organismului ca iodul și fibrele. Sfecla este recomandată în cazul anemiei, slăbiciunilor și diferitor maladii ale ficatului. Pentru doamnele ce țin la figură, sfecla este cea mai bună prietenă, deoarece ea are puține calorii.
№2 Morcovul
Morcovul conține multe substanțe minerale, uleiuri eterice, precum și beta-carotenul, indispensabil organismului feminin. Totodată, consumînd morcov, se poate restabili organismul în urma eforturilor fizice. Este o adevărată găselniță pentru sportivi.
№3 Mărul
Vitaminele A, C, B, beta-caroten, pectină – sînt doar cîteva vitamine și substanțe folositoare ce se conțin în mere. Acest fruct este folositor pentru îmbunătățirea vederii, ameliorarea stării tenului, părului i a unghiilor, precum și pentru înlăturarea maladiilor nervoase.
№4 Varza
Regina curelor de slăbire. La o sută de grame de varză albă revin doar 20 de calorii. O mare cantitate de vitamina C, fitoncide, enzime și potasiu face procesul de slăbire un succes. Mai mult, consumul de varză este benefic pentru persoanele ce suferă de gastrită și ulcer.
Nr. 5 Dovleacul
E bogat în vitaminele C, E, B1, B1, PP, conține beta-caroten, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc, cobalt, siliciu, fluor. Face să continuăm? Folosul dovleacului e evident.