--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Top 5 istorii de prietenie între un animal sălbatic şi un om

Cunoaştem cu toţi că prietenia dintre om şi un animal sălbatic e practic imposibilă, şi se poate termina foarte trist pentru om. Mai jos voi prezenta istorii care vor confirma contrariul.

1.Prietenia cu crocodilul

Pescarul Chito a găsit un crocodil rănit pe malul unui râu. Fusese împuşcat de un fermier în ochiul stâng şi lăsat în agonie. Însă Chito şi câţiva prieteni au urcat crocodilul în barcă. Timp de câteva luni, bărbatul a tratat rănile animalului şi l-a hrănit pe acesta numai cu peşte şi pui. I-a dat şi un nume – Pocho. Prietenia lor a evoluat o dată cu trecerea timpului. Lui Chito i-a luat câţiva ani buni până a simţi că se poate apropia de animal. “ Apoi mi-am dat seama că atunci când îl strig pe nume vine spre mine” spune Chito. De atunci cei doi sunt cei mai buni prieteni şi parteneri de înot.

2.Prietenia cu rechinul

Arnold Pointer, un pescar din Australia de Sud, a salvat de la moarte o femelă de rechin alb. În prezent, pescarul s-a ciocnit cu o problemă gravă: rechinul îl urmăreşte oriunde el nu navighează, speriind peștii. „Nu știu ce să fac”, – spune Arnold. Este imposibil să scapi de un rechin de 6 metri lungime, nu numai din cauza faptului că rechinii albi sunt introduşi în Cartea Albă, dar și din cauza afecțiunii între Arnold și „Cindy”, astfel Arnie şi-a numit „admiratoarea”.Arnold povesteşte: „De îndată ce opresc barca, ea înoată la mine, se întoarce pe spate şi mă lasă să-i scarpin burta și gâtul, în timp ce ea, ca o pisică, îşi dă ochii peste cap, se leagănă ușor, dă din coadă şi mișcă aripile înotătoare”.Într-un cuvânt, se comportă ca un animal de companie!

3.Prietenia cu ursul polar

Agee e femelă de urs polar, al cărui prieten cel mai bun este chiar dresorul ei, Mark Abbot Dumas. Relația dintre cei doi a început când ursoaica avea doar două luni. Dumas și soția sa au adoptat-o pe Agee, la vârsta de două luni, ursoaica fiind unul dintre puii în surplus de la grădina zoo Kolmarden, din Suedia. Agee a fost dresată pentru a juca în filme. Relația dintre cei doi este atât de specială, încât bărbatul are curajul să-și bage gâtul între colții ursoaicei fără să-i fie teamă că aceasta îl va omorî. De asemenea, Mark înoată alături de Agee și se odihnește pe iarbă alături de ursoaică. Pe lângă asta ursoaica este geloasă pe alte femei, arătându-şi nemulţumirea şi îngrijorarea în aşa cazuri.

4. Îmblânzitorul de lei

Zoologul sud-african Kevin Richardson şi-a câştigat renumele de „Îmblânzitorul de lei” după ce şi-a petrecut ani buni din viaţă trăind printre uriaşele feline. Casa lui este acum sălbăticia de lângă Pretoria. Totul a început când Kevin s-a împrietenit cu doi lei albi. El venea sa-i viziteze în fiecare zi la rezervaţie, până când stăpânul nu i-a propus un lucru permanent. Acum are grijă de 39 de lei pe un teritoriu de 800 ha. Richardson distruge toate regulile de comportare cu leii. Când apare el, leii îl întâlnesc cu un mârâit prelung. Leii lui l-au atacat numai de două ori. Richardson spune: „Leii sunt 99% liniştiţi şi doar 1 % periculoşi de moarte”.

5. „Templul tigrilor”

Templul tigrilor, pe numele lui oficial Wat Pha Luang Ta Bua, a fost fondat ca o mănăstire budistă în 1994. Cinci ani mai târziu, în 1999, sătenii din zonă au adus la templu un pui orfan de tigru, dar acesta, din păcate, a murit. Ulterior, mai mulţi pui de tigri au fost aduşi, de asemenea, la mănăstire, fiind lăsați în grija călugărilor. Ulterior, numărul tigrilor a crescut, tot mai mulţi au fost aduşi, unii chiar s-au născut aici. Actualmente, mănăstirea adăposteşte nu mai puţin de 100 de tigri, dar şi alte animale. Evident, controversele sunt mari. Tigrii par foarte abulici când te pozezi lângă ei. Contestatarii proiectului susţin că sunt sedaţi, călugării se apară spunând că tigrii sunt nişte animale nocturne şi este natural ca ei să fie adormiţi în timpul zilei, mai ales după-amiaza când e foarte cald.

 

 

Sursa: sfm.md

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 09 iunie 2015 16:34
Vizualizări: 4308

Citiţi de asemenea

„Ei bine, a dispărut burta sau a rămas?”A fost prima întrebare pe care mi-a pus-o cea mai bună prietenă când am sunat-o ...
91
Una dintre cele mai înalte statui ale lui Buddha de pe Pământ și, timp de mai mult de un mileniu, cea mai înaltă lucrare...
104
Am mers să arunc gunoiul și am văzut pe zăpadă jumătate de pâine. Am ridicat-o, dar pâinea era uscată și semăna mai mult...
101
Tatăl nu este o sperietoare în familie, el nu este o forță cu care să sperie și să intimideze copiii. Tatăl este mândria...
92