ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Top 5 produse eco pentru reducerea impactului asupra mediului

În fiecare zi, consumăm energie, apă şi fel de fel de substanţe cu un impact dăunător asupra mediului înconjurător. Ce aţi spune însă dacă am putea reduce acest impact, cu ajutorul unor produse eco?

Publicaţia EzVid a realizat un top al celor mai utile produse în procesul de ecologizare a stilului de viaţă. Următoarele 5 ne-au atras atenţia, datorită impactului semnificativ pe care utilizarea lor o poate avea.

Fructele unui copac din Himalaya, folosite ca detergent de haine

Ştiaţi că unele substanţe din detergenţi, care ajung, inevitabil, în oceane, sunt toxice pentru vieţuitoare? În plus, unii compuşi folosiţi pentru înălbire pot irita nasul, ochii, plămânii şi pielea şi pot afecta sistemul reproductiv. Agenţia pentru Protejarea Mediului din Statele Unite avertizează că unele vopsele folosite în detergenţi sunt fatale pentru peşti şi pot favoriza dezvoltarea cancerului.

Sesizând oportunitatea, unele companii au dezvoltat detergenţi ecologici. Unul dintre aceştia este săpunul pentru haine Eco Nuts Organic. Conform producătorilor, este conţine doar „ingrediente naturale” şi este obţinut din fructele unor copaci din Himalaya, care au un efect de curăţire asemănător săpunului. O cutie poate fi folosită pentru 100 de spălări, iar ambalajul produsului este reciclabil.

Produs de curăţenie cu extract de scoarţă de mesteacăn

Substanţe toxice ajung în mediul înconjurător şi în urma folosirii unor produse de curăţenie în gospodărie.

Mrs. Meyer’s Clean Day All Purpose este însă un produs de curăţenie obţinut din ingrediente naturale, printre care şi extrasul din scoarţă de mesteacăn. Acest ingredient este cunoscut pentru puterea sa de înlăturare a grăsimii, ceea ce face ca produsul să fie potrivit pentru a curăţa blaturi de bucătărie, podele sau chiar geamuri.

Sistem care captează şi filtrează apa de ploaie

Într-adevăr, ne putem reduce impactul prin alegerea unor produse mai puţin dăunătoare, dar o mai putem face şi prin economisirea de resurse. Apa este una dintre cele mai importante. În prezent, o treime din populaţia Pământului nu are acces la surse de apă potabilă. Cercetătorii estimează că proporţia va ajunge la 2 treimi până în 2050.

Sistemul Fiskars 58 Gallon Salsa Rain Barrel captează apa de ploaie şi o filtrează, astfel încât aceasta să poată fi folosită pentru irigarea plantelor sau pentru alte sarcini din gospodărie. Se instalează uşor, prin conectarea lui la burlanul casei sau a blocului.

Periuţe de dinţi care nu conţin plastic

Ni se tot repetă să oprim apa cât timp ne spălăm pe dinţi, pentru că putem economisi astfel până la 30 de litri de apă pe zi. V-aţi întrebat însă vreodată ce impact au periuţele de dinţi pe care le folosim? Majoritatea sunt confecţionate din plastic sau materiale derivate, dăunătoare atât pentru mediu, cât şi pentru sănătatea umană.

Este motivul pentru care compania Naturally Vibrant Health a creat periuţe de dinţi cu mâner din bambus, un material sustenabil şi la fel de rezistent ca cel al unei periuţe clasice. Perii sunt la rândul lor confecţionaţi dintr-un material moale, care nu conţine nylon. Atât periuţa, cât şi ambalajul sunt reciclabile.

Aparat pentru compost, soluţia pentru risipa alimentară

Risipa alimentară este una dintre cele mai grave probleme ale umanităţii. Aruncăm la gunoi 30% din ceea ce producem, în timp ce 800 de milioane de oameni suferă de foamete (cât populaţia Europei şi a Statelor Unite la un loc).

Deşi prevenirea fenomenului ar fi soluţia ideală, reciclarea alimentelor este totuşi mai bună decât depozitarea lor la groapa de gunoi, unde descompunerea e inevitabilă şi dăunătoare. Folosirea unui sistem pentru compostarea alimentelor perimate este cea mai indicată opţiune de reciclare. Aparatul transformă resturile alimentare într-un îngrăşământ natural bogat în nutrienţi în doar câteva săptămâni.

 

Sursa: green-report.ro

Vineri, 30 octombrie 2015
Vizualizări: 1204

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
29
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
12
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
44
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
97