ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Top 5 proiecte solare curajoase şi frumoase, din întreaga lume

China îşi construieşte cea mai mare centrală solară care se va întinde pe o suprafaţă de peste 2500 de hectare din deşertul Gobi şi va avea o capacitate de a asigura energie electrică pentru un milion de gospodării. Odată finalizată, noua instalaţie solară va reduce utilizarea standard a cărbunelui cu 4.26 milioane de tone în fiecare an, reducând astfel emisiile de dioxid de carbon şi sulf cu 896.000 de tone şi, respectiv, 8.080 de tone, potrivit agenţiei de ştiri de stat, Xinhua. Trecerea către energie regenerabilă e, practic, noua tendinţă globală. Iată alte câteva proiecte solare din întreaga lume:

1. PS20 Solar Tower Plant, Spania

Acest turn care se află la Sanlucar la Mayor, lângă Sevilla, poate furniza energie electrică pentru până la 6.000 de case.

2. Sisteme solare la spitalul din Bihar, India

Топ-5 самых масштабных и красивых солнечных проектов в мире

La spitalul Tripolia, Patna din India, s-au instalat sisteme de energie solară concentrată (CSP) care să creeze aburi. Aceşti aburi sunt apoi folosiţi pentru sterilizarea echipamentului medical. Spitalul are, de asemenea, sisteme solare fotovoltaice care generează electricitate pentru o parte din clădiri şi pentru iluminatul public. În plus, au instalat şi sisteme solare termale, care produc apă fierbinte pentru îmbăierea pacienţilor şi prepararea medicamentelor. De energia generată de aceste sisteme beneficiază şi cei 200 de angajaţi care locuiesc în campus, alături de cei 250 de pacienţi din spital.

3. Panouri solare în Aeroesbing Renewable Heat Station din Danemarca

Топ-5 самых масштабных и красивых солнечных проектов в мире

În Aeroe, o insulă de energie regenerabilă din sudul Danemarcei, paiele sunt combinate cu panourile solare. Astfel, o treime din producţia de paie a insulei e utilizată pentru încălzirea a 500 de gospodării. Zona este, de asemenea, utilizată ca teren de păşunat pentru vite.

4. Centrală electrică solară fotovoltaică din Tangste, India

Топ-5 самых масштабных и красивых солнечных проектов в мире

Situată la patru kilometri deasupra nivelului mării, în Himalaya, centrala furnizează electricitate pentru o clinică, o şcoală şi 347 de gospodării, pentru timp de aproximativ cinci ore pe zi.

5. Centrala solară Reverse Osmosis din India

Топ-5 самых масштабных и красивых солнечных проектов в мире

Centrala de desalinizare din satul Kotri produce peste 3.000 de litri de apă potabilă pe zi, din rezervele apelor subterane din zonă. Param Ram, care are 23 de ani, locuieşte chiar deasupra centralei şi întreţine panourile fotovoltaice care alimentează centrala. Înainte de instalarea centralei, sătenii erau nevoiţi să bea apă salinizată.

 

Sursa: green-report.ro

Vineri, 14 august 2015
Vizualizări: 957

Citiţi de asemenea

Stația interplanetară NASA/JPL Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) continuă să lucreze în numele științei pe orbita planet...
46
O pasăre isteață. Nu întotdeauna oamenii văd în păsări creaturi inteligente. Poate că ei nu cunosc prea bine păsările? A...
54
"Cel mai bun lucru din faptul că sînt vegetarian este că știu că nu fac rău animalelor. În al doilea rînd, am mai multă putere. Sînt mult mai puternic decît atunci cînd mîncam carne...
138
"Mi-ar fi plăcut să fiu vegan de la naștere. Este uimitor cît de nebun am fost în toți acești ani"...
145