ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Toţi fumătorii – la luptă cu anti-coroziunea metalului!Toţi fumătorii – la  luptă cu anti-coroziunea metalului!

 

În pofida faptului că lupta împotriva fumatului a luat o amploare în lume, armata de fumători nu s-a diminuat semnificativ. Au început să fumeze un pic mai puţin în Europa. Dar, cu toate acestea, armata de fumători s-a mărit în ţările din Asia, unde fumatul este foarte răspândit. Dacă cu lupta împotriva fumului nicotinei este totul clar, puţini dintre noi s-au gândit la o altă problemă de mucuri de ţigări. Însă ea, într-adevăr, este gravă şi periculoasă.

De exemplu, dacă în camera dvs. este o scrumieră, apoi dormind în această încăpere, puteţi echivala noaptea petrecută cu 5 ţigări fumate. Anume un astfel de rău veţi cauza organismului dvs. Dacă dormiţi într-o cameră pentru fumători, veţi obţine substanţe nocive în corpul dumneavoastră la o rată de 1 ţigară. Particulele de fum, stabilite pe pereţi, mobilier, draperii, vor face lucrul lor. Mucurile de ţigări, poluează grav mediul înconjurător. Dar la eliminarea lor, nimeni nu s-a gândit vreodată. Mare treabă - un muc de ţigară.

Însă nu este aşa. De exemplu, un muc de ţigară, aruncat în apă, perturbează orice pescuit. Nu este doar chestiunea de noroc. Otrăvuri, care produc mucurile de ţigări în apă, sunt atât de toxice, că omoară practic totul viu. Studiile au arătat că, un muc de ţigară cu restul ¼:  tutun fumat de 0,8 mg de gudron şi 0,6 mg de nicotină cancerogenă la contact cu apa face nepotrivite pentru organismele vii 0.93 metri cubi de apă. Cu alte cuvinte, aruncând un muc de ţigară în apă, otrăviţi aproape un metru cub de apă.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Jiao Tong din Xian, abordând această problemă, au estimat că, mai mult de 4500 miliarde de mucuri de ţigări nimeresc în mediul înconjurător anual. Acest lucru, a fost una din cauzele reducerii populaţiei de peşte în apele de coastă, râuri, trecând prin sate şi oraşe, în iazuri urbane. Toxinele nu numai otrăvesc  peştele, ci şi afectează abilitatea lui de reproducere. Oamenii de ştiinţă au găsit o cale de a folosi mucurile de ţigări. Ei au realizat o experienţă, plasând mucuri de ţigări, care au făcut extragerea de toxine, în apă. În acest cocktail au depus un specimen de oţel, folosit pentru fabricarea ţevilor pentru conducte de petrol. În extras din mucuri de ţigări oxidanţii disponibili  sunt adsorbiţi pe suprafaţa metalului, creând  o peliculă insolubilă. După aceea, eşantionul a fost plasat într-un mediu ostil. În baia cu acid clorhidric, încălzită până la 90 de grade, oţelul este oxidat rapid. Dar modelul, care a fost în "ceaiul din mucuri”, la 88-92%, a fost mai puţin predispus la coroziune.

 

Toţi fumătorii – la luptă cu anti-coroziunea metalului!O materie primă mai ieftină, decât mucuri de ţigări pentru o protecţie eficientă anti-coroziune este greu de găsit. Dar apare o altă problemă. Cum să colectăm materia primă? Cum să impunem fumătorii să arunce mucuri de ţigări strict în containere speciale? Deşi pentru unele ţări asiatice, nu va fi nici o problemă. La urma urmei, ei au învăţat cetăţenii lor, şi totodată şi vizitătorii, să nu scuipă, să nu fură cărţi de telefon, să nu  spargă nimic, să nu lase gunoi în stradă. Cu toate acestea, scuipatul pentru mulţi asiatici este o tradiţie naţională. Deci, rămâne să fumeze în anumite locuri şi să arunce cenuşă şi mucuri de ţigări în containere speciale, probabil, acest lucru nu va lua multe eforturi de la guvernele  acestor ţări.

Ce este interesant, în ţările dezvoltate, pierderile de la coroziune de metal constituie de la 2% până la 4% din PIB. Sunt sute de miliarde de dolari în întreaga lume. După cum au declarat cercetătorii, aceste sume  vor ajuta nu numai la recuperarea colectării mucurilor de ţigări, dar şi vor aduce profit. În primul rând, vor ajuta la reducerea efectelor nocive cauzate mediului înconjurător de mucuri de ţigări.

 

 

Sursa: vsezdorovo.com

Miercuri, 23 martie 2011
Vizualizări: 4024

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
62
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
325
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
234
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
376